skolgrej

Håller på med hemtentan. En uppgift är att skapa fem karaktärer till en film. Jag ba sliter som fan. Och visst skulle ni vilja se denna film:

Huvudkaraktären Jonatan. Jonatan går i tvåan på gymnasiet och är en helt vanlig kille, i alla fall när filmen börjar. Jonatan kommer under filmens gång utvecklas från en sluten, cynisk och heterosexuell kille till en lycklig, öppen och homosexuell sådan.
Drivande karaktären Otto. Otto är öppet homosexuell och när han börjar i en ny skola blir han nästa omedelbart förälskad i Jonatan. Övertygad om sin egen älskvärdhet bestämmer han sig för att han och Jonatan ska bli ett par.
Schablonen Simon. Simon är Ottos bästa kompis från förr. Med blonda lockar, rosa tröjor, rena naglar och flickiga gester är han en schablonmässig homosexuell tonårskille.
Skuggan Annika. Annika är Jonatans mamma. Hon jobbar som receptionist på ett stort byggföretag och blir ständigt nedvärderad av sin chef. I takt med Jonatans utveckling kommer hon bryta sig loss från sin destruktiva arbetsplats.
Kontrasten Felix. Felix är i början av filmen Jonatans bäste vän. Felix kommer emellertid ta mer och mer avstånd från Jonatans i takt med att Jonatans finner sitt homosexuella jag. I slutet av filmen kommer Felix och Jonatan inte vara vänner längre.


Kommentarer
Postat av: Felicia

Ellen! Se världens bästa film (eller Norges bästa) om du inte redan gjort det: Mannen som elsket Yngve. Mycket bra, mycket 80-tal, mycket bra musik - och mycket liknande plot...

2011-12-30 @ 00:05:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0