tja

Senaste nytt från videoroduktionen:Den har jag alltså gjort.

Kursen har nu gått vidare till slutprojektsfasen: kortfilm à 5 minuter. Vi är i smågrupper som jobbar tyyyp dygnet runt. Såhär såg det ut igår klockan 01.10:Från vänster: bildansvarig Felicia, ljudansvarig Ellen, ljusgänget Bergvall Livia och Panah Sam. Det var ungefär så flummigt som det ser ut.

I dag har jag pluggat omtenta och stekt mig i solen. Solat med måtta dock eftersom jag inte vill se ut som ett rött monster i kväll då vi har avslutning med Radio SHORE. Grill, öl, kubb, brännboll och så ni vet. Trevligt.


inte konstigt att vi super till det

Snart har det gått ett år sedan jag satte min fot på Kalmar Nyckel för första gången. Detta året har varit det mest känslosamma och stressiga i hela mitt liv. Jag har aldrig mått så bra men samtidigt bara enstaka gånger tidigare mått så dåligt.

Innan jag började studera hade jag inte en tanke på vad studentlivet gör med en människa. Vad alla arma studenter utsätts för år efter år.Vi börjar med flytten. BOOM, sa det och rötterna rycktes upp. Plötsligt stod jag med mina rötter i handen och förväntades gräva ned dem själv någonstans. Tillsammans med hundratals andra rotlösa skulle jag plötsligt bygga bo i denna stad. En av livets stora prövningar! Få saker skär så mycket i mitt hjärta som hemlängtan. Och det blödde hela hösten.

Vi fortsätter med studierna. Journalistik och medieproduktion, så heter min utbildning. Tur för mig att den passar perfekt, stackars de satar som bara vill ha endera delen. Hålögda studenter stressar sönder sig för att hinna deadline, skriver andras delar för att rädda grupparbetet, får texter bortslarvade av virriga lärare. Det finns ångest och det finns Tentaångest. Plugga, nöta, skriva, stressa, lärare ändrar schemat 07:55 för studenter har ju bara studentlivet.

Och så den sociala biten. VIIIKTIIGT ba! Så nära vi står där i början med rötterna i händerna, inte konstigt att vissa av våra rötter binds i hop. Vi har bara varandra på denna plats. Sedan går en termin och studenter tar studenten. Rycket när två rötter skiljs åt känns som att förlora en del av sig själv. Jag är mina kompisar, mina klasskamrater, mina korridorshjärtan. Rotad i er.

Varje termin, månad, vecka och dag. Plugga, stressa, rotas, ångest, skiljas, plugga, farväl, stressa, ångest, rotas, sakna.så kom den

U:ade senaste tentan, i förvaltningsjournalistik, eftersom jag alltid utgår efter exempeltentorna i mina studier och denna gång motsvarade de två exemplaren icke varandra. Jag kunde 40 poäng men riktiga tentan låg på 80. Yeeeee.

I alla fall - detta har sänkt mitt tentaförtroende i botten.

I morgon har vi tenta i videoproduktion, en tenta som ryktas vara överstökad på snabba 30 minuter.MEN JAG FÅR SÅDAN JÄVLA ÅNGEST ÖVER DEN?!?!!

 

Tror jag ska faila den big time bara för att den senaste sket ned sig så fatalt.

Stjärt.


Vill ju bara bädda ned mig och se på något ytligt jävla TV-program och slippa bry mig.


sedan sist har vi...Spelat in en kortfilm till Postcards from far away med Coldplay.Tillfogat oss en kraftigare fylla.Sett solen gå ner över Kalle.Nästan sett solen gå upp över Kalle.Genomlidit en värre bakfylla.Spenderat en fantastisk dag på Öland med filminspelning, kor, vindmöllor, satan, l-l-l-lycka till, sol, bad, pastasallad, äppelkaka, kaffe och allmänt göttigt ba.Slängt upp lillgrillen.Våndats utanför skolan istället för att gå in och ta tag i våra redigeringsliv.


YEEEEEEE

Kirrat pressackreditering till Peace & Love!


tjabaaa

Ligger i min säng och knåpar på bildmanus till kortfilmen jag ska spela in i morgon.

Lovar er att den kommer bli king. En minuts perfektion.

 

 

 

.... EEEH kanske inte.

 

Annars så har denna dag bestått av: sjukgymnastik, föreläsning om ljussättning, lunch, skådespeleri (grät framför en gravsten i tre timmar like a boss), radiosänding, ICA Maxi, matlagning, plugg. E slut nu.


jaha HAPPY DAY

Tjena, jag är så trött. Så övertrött att jag måste stödja överkroppen och darrar i armarna.

06:33 stiger upp
06:55 upptäcker att all min frukost blivit stulen
07:32 sitter på träningscykel hos sjukgymnast
08:42 dör långsamt

Jävlar alltså. Jag blev så nedstämd när jag upptäckte att 1 min lingongrova var borta, 2 mitt paket all bran var borta, 3 min mjölk var borta och faktiskt även 4 att det bara verkar vara mina grejer borta. Vafan händz mig liksom.


Sedan hos sjukgymnasten då. Alltså det är så äckligt jobbigt där. Att först alltid hetscykla dit pga sen, sedan cykla 15 min på träningscykel och sedan styrketräna högerbenet. Ååå och på varje maskin skakar jag i hela kroppen av ansträngning i slutet eftersom högerbenet är så icke muskulöst. Ont som fan gör det också.

Cykelfärden hemåt tar typ tre gånger så lång tid som ditåt.

Hej Kalmar!


promenad


Allergisk

Jag som skulle sova ut i natt efter föregående natts bravader lider just nu av följande symptom: nästäppa, huvudvärk, astma, kli på kroppen, rinniga ögon.

Snart har jag väntat på sömnen i två timmar men i stället mår jag bara sämre så allt känns ju perfekt i lgh 1905.


ett extremt dygn

I går var en mycket lustig dag.

För det första hade jag festat från 15 till 03 dagen innan - det kan ni ha i åtanke genom hela inlägget.

Så vaknade jag av telefonsamtal vid 10:45. Steg upp och åt frukost. Kände i hela kroppen att jävlar i mig alltså, någon e sliten.Dagen gick, jag hängde på mitt rum, vaggade mig i sängen, smög till toaletten och så vidare. Framåt 17 tog jag mig i kragen och gled ned till ICA. Vilade tre gånger på vägen och höll på att svimma vid grönsaksdisken.

Åt sju gaffellast till middag. Ungefär här tänker man ju att bakfyllan borde gått över - men nej.

Från att jag lade mig slutgiltigt i min säng klockan 22 hade jag inte en smärtfri stund fram till 03. Seriöst! Det var som om årets influensa intagit min kropp och jag hade ont överjävlaallt. Kunde omöjligen somna på grund av positionsbyte var tredje minut.


Grät nästan då jag insåg att jag säkerligen skulle ligga i feberkoma de kommande dagarna och missa kursintroduktionen.


Vaknade sedan 08:07 av att telefonen ringde. Dock för tidigt för mig så jag svarade inte. Fick senare veta att det var min föreläsare som ringde för att meddela att föreläsningen hade börjat vid 8....   .. ....  ........ ok.
Då tänkte jag i alla fall fuck my life och så somnade jag om igen. Vaknade sedan vid 10:30 och var frisk.Frisk men genomsvettig deluxe edition. Så att jag sprang ur sängen, välte ned kuddar och drog med mig täcket. Stod och flåsade över handfatet med ångesten bultande i kroppen. Missade föreläsningen. Jävel. JÄVEL. Jag som inte ens var sjuk. Fast jag var helt sjukt sjuk i natt?! Och jag har bara sovit till och från i några timmar?!


Men missade föreläsningen. JÄVEL. Var såhääär nära att ta biken till skolan för att närvara den sista timmen men det hade väl knappast varit normalt.

I stället satte jag mig på balkongen och schtekte. Är illröd nu. Fin! Min kropp trivs som bäst bränd tror jag eftersom den alltid blir det!RSS 2.0