fysik

   Fucking labbrapport har tagit ett år att skriva nu så får man inte ens betyg på skiten. Gah.


ånej, det är gryningspatrullen

   Den här sången känner jag starkt för. Skulle vilja ha den som alarmsignal eller något sånt.


nu:

face down

forza horda aik

   Jag sitter här och hoppas på att Linnea ska vilja köra in mig till Värnamo ikväll. Vill dit så att jag kan stödja Horda AIK (innebandy) i deras Korpenmatch, med eller utan huligantuta.

nv-dag

   Asså fy! Fy vilken dag!
   Inledde med en timmes skrivning av labbrapport, biologi, sen en timmes skrivning av labbrapport i fysik, därefter mattelektion. Sen mat, elevrådsmöte (missade 1,5h med kemilabb) och sist ett mattetest. Jag fattar inte hur jag står ut egentligen. Under högstadiet var matte, fysik och kemi mina värsta ämnen, och nu har jag dem hela tiden. 
   Det är lustigt.

läget nu

   NU: Biologi Breddning, skriva labbrapport i en timme och 20 minuter.
   SEN: Svenska, skriva labbrapport på en fysiklabb i en timme.
   Jag vet inte hur nöjd jag är över detta. Inte jätte.

min älskade vän Anna Wahlin...

   ... hade Nationellt Prov idag. I den krönika hon skriver använder hon följande uttryck kommer det fram under bussresan hem: "En sak som jag inte kan göra mig betjänt av..."
Ellen - Betjänt?
Anna - Ja?
E - Men det betyder ju typ... slav?
A - ...
E - Betjänt?
A slår sig för pannan.
A - ÅNÄEH! Jag tänkte på danskan! Där heter det [bekännt] (med k som i katt).
   Hahaha, jag tyckte det var så väldigt roligt. Så går det när man är multinationell.

när jag skriver detta gör far en nogrann undersökning på vilka fingrar jag använder, lite stressigt

   Jag loggade in på facebook nu. 40 nya händelser. Hm. Var inne för en timme sen. Vad har hänt för kul?
svar: Ingenting. 30 kommentarer på en status med idiotkommentarer från en viss klänning bland annat. De övriga 10 var på en bild där det diskuterades nån episod på gymmet i Värnamo. Det var biffen och den tanige kinesen och fru röd.
   Kan ju iallafall tacka de högre makterna för att jag har haft sinnesnärvaro nog att avaktivera den där mailfunktionen som så pålitligt rapporterar om varje ny händelse. Annars hade jag fått 40 nya mail som sagt, och det är inget jag strävar efter.

pelle plutt plutt plutt tog ett skutt skutt skutt över ån ån ån tappa tån tån tån

   Jag är övertygad om att jag snart kommer att cykla omkull. Igår pratade jag och Louise om att det var längesen man cyklade omkull. Annat är det ju för killarna i klassen som kör nerför Klevaliden i ur och skur, de "la dit" ett antal gånger i vintras.
   Iallafall så efter den här diskussionen har jag cyklat på trottoarkanter, nygjord grusväg, blöt och sluttande gräsväg med lillebror på pakethållaren samt samma gräsväg fast ännu blötare och i dark edition. Så nu känner jag att fallet är nära, det blir vingligare och mer utmanande för var dag liksom.

trevlig info

   Eftersvettas som en hockeyspelare atm.

new m8   Robert var här innan. Så trevligt vi hade det.

nails

   Skulle måla naglarna innan, men när jag hittade det nagellacket jag ville ha så va själva lacket en hård vitrosa klump som låg på en sidan. Rackans tänkte jag och klurade lite. Men aha! Man kan sätta flaskan i kokhett vatten så borde det gå fint.
   Och jamen, det gick prima.
   Så skönt att ha hjärnan med sig ibland.

vardagsskräck   Hannes och Linnea bråkar.
   Hannes trycker upp rödbetssalladsmacka i Linneas ansikte.
   Hannes springer upp på övervåningen och in på sitt rum. Livrädd.
   Linnea kommer efter obemärkt, smyger mot Hannes dörr.
   Hannes öppnar sin dörr för att gå ner igen, Linnea kom ju inte efter.
   Linnea står precis utanför. Vargen står öga mot öga med kaninen.
   Hannes skriker det värsta skrik jag någonsin hört och faller nästan handlöst bakåt av skräck.

   Bilden visar sekunderna efter fallet när Hannes ligger på golvet och hyperventilerar och halvgråter. Linnea klappar lite på ryggen och menar såja.

deppigt värre   Man måste nog säga att det här jobbet tar priset. Ser ni hur grått det är på deras arbetsplats? Ser ni hur de fryser? Ser ni hur värdelöst de tycker det är att sätta upp en julslinga i ett förbannat träd? Ser ni hur uppgivna de är för att det krånglar? Ser ni vilket skitjobb de har? Jag ser allt.     Efter att ha lämnat min mobil obevakad och inom räckhåll för Hannes klåfingriga fingrar så återfann jag den med den här bilden. En bild på självaste Jesusbarnet alltså. Hairy edition.   Avslutar med en bild på vår söbderkörda gräsmatta. Aj aj aj alltså. Aj aj.


pain

   Jaha, idag har jag övningskört i 4 timmar. Är totalt askörd i axlar och överarmar på grund av all denna spänning det innebär att köra bil. Fast det har gått bra idag förutom några småepisoder ("det går åt Helvete för fort nu!"). Men än är det fyra och en halv månad kvar tills tiden är inne. 
   Seriöst så har jag skitont i armarna, varför det? Kan knappt lyfta dem. Det är alltså riktigt synd om mig, hoppas att det framgår. 

tack

   Detta är så grymt coolt att jag blir lipig.

so cinderella won't you go to sleep?

   Hej kompisar!
   Vi har gäster här, eller mamma och pappa och Hannes har det. Jag och Linnea sitter vid varsin dator och roar oss själva. Jag hör just nu hur mamma skäller på Hannes för att han är så gamig när det gäller kvällens godis. Kanske man ska kila ner så man får sig en smakbit innan allt är slut.
   Nu babblar Peter J. Visste ni att han har blivit tillsagd att han måste dra "idol 2009 börjar... NU!" varje gång? Det står i manus liksom. Det beror på att i American Idol så säger Ryan Seacrest alltid "thisss... is American Idol". Jag vet inte riktigt, men kan känna att det är lite skillnad på idol och AI samt lite skillnad på PJ och RS. Men det är bara jag kanske.

frau ericsson, stora gratulationer!

   Jag tippade rätt! Mathy blev först med körkortet! Gratulerar så väldigt! När får jag åka med?

varför? why? pourquoi? зашто? perché? hvers vegna? mengapa?kwa nini?

   Varför har jag utan att själv ta initiativ gjort high five tre gånger idag?
   Kände att jag eventuellt la lite mer effort på rubriken där men så är det ju ibland.

adjö då

detta är ett rån! och inget kexrån utan ett riktigt!

   Inatt har vi haft tjuvar här. Pappas älskade lille motorsåg föll offer för banditerna. Dessutom tre andra motorsågar på ett annat ställe i Hånger.
   Vi konstaterar här hemma att hunden är värdelös. Totalt värdelös.
   Iallafall så stod detta motorsåg i hjärtat av vår ladugård så att säga. Så de har liksom varit deep inside. Sjukt läskigt ändå.
   Dessutom står det en skottkärra nere vid cykelvägen som dök upp inatt. Byborna här är överens om att stöldgods har forslats i denna. Ännu läskigare!
   Och jag gick ensam på vår skogsväg innan. Läskigast!

'61, long blonde hair

   Åh gud bevare oss väl. Hittade just en skiva med gamla bilder på. Så anskrämlig man har varit alltså. Här följer ett axplock.


  
   Här behöver ni inte foka på något speciellt. Min och Hannes fina och myzZZiga** relation kanske.   Här ska vi titta på hudfärger.
1. Lukas - ?!?!?!?!
2. Linnea - spöke
3. Ellen - normal
4. Hannes - blekis
5. Steffe - blek för att vara Steffe men ändå som oss andra en majdag.   Här fokuserar vi på Linneas giriga uttryck.   Det viktiga i den här bilden framgår inte såvida du inte är född i den Lindahlska klanen (sorry, Johan). Detta är vad vi kallar den årliga Tårtbilden. Gärna med ett drömmande uttryck och en blick i fjärran hos jubilaren. Hannes failar lite alltså.

jump off that sofa, lets get get OFF

   Mamma kom hem med kassavis med grejer från ett café som Linnea jobbar på. Jag letade igenom alla påsar med frysta grejer efter den perfekta frallan. Det spratt i fingrarna på mig. Hittade tillslut the one and only. Log nöjt och la in de andra i frysen. Tinade the one and only fralla.
   Känn min besvikelse när jag skar upp frallan och det var ett såntdär fanskap med fruktäckel i.

fill up my cup, mazel tov

   Igår väntade jag på mamma en stund på hennes jobb. Hon jobbar på en skola vilket gjorde att jag smög runt i förbjudna ställen som personalrummet igår. Tog kakao kräääm ur automaten. Provade om min inloggning fungerade till datorn som stod i ett hörn (ja). Tog en kaka ur betala-korgen utan att casha. Läste på anslagstavlan. Plockade bland lite broschyrer och kuvert. Och sånt där.
   Sen skulle jag testa massagestolen som står i ett hörn. Och jag vet inte vad som är felet på min kropp och dess design men det var verkligen inte njutbart alltså. Antingen var det ryggraden eller nån sena eller nån njure eller ett skulderblad eller en axel. Men det var aldrig skönt iallafall. Dessutom vet jag inte hur man skulle ligga i den där stolen för även om jag låg skithögt upp så gick massagen bara ner till halva svanken (och det är ju i svanken som det är gött) men ändå upp på huvudet typ. Och där blir det ju inte ens nåt tryck på stolen så det känns inget. 
   Som avslut vill jag uppmärksamma hur gött det är att ingen ska kommentera min svenska här för jag älskar att börja meningar med och. Och med ordet men.

you devil

   Fy fan alltså. Fy fan på riktigt. Inte nog med att det blev debatt om hur lågt straff hon fick från början, nu ska dumjäveln ha ännu lägre.
   Jag blir riktigt förbannad.

http://www.metro.se/se/article/tt/2009/11/19/flickmord/


when the dreams go and hide

   Nu har jag ätit klart min chokladtomte så varför inte berätta om dagen? Nej, det fanns ingen anledning till att detta inte skulle göras så nu sker det.
   Vi var i Ullared idag alltså, jag och fyra andra. Tre klassm8s och en elevrådskollega. Där köpte jag en bok och en kartong kattgodis och godis till mig. Hamnade på 93 kronor. Dock blev det ändå jag som gick därifrån med längst kvitto och med en papperskasse fylld med grejer som julstjärnor till farfar, mössa till mamma, juldukar till mamma och så vidare. 
   Det har varit skitkul idag iallafall. "Ruskigt" roliga grejer som att smyga ner saker i andras kundvagnar och sånt där. Vi gestaltade även en favoritscen ur Sunes Jul, det handlar om julkulor och uttrycket "var rädd om den här".
   Klockan börjar nu närma sig 20 och det är dags för Bonde.

seeyou

go out and smash it, like Oh My God

   Jaha hej. Jag sitter här och lyssnar på Black Eyed Peas och tänker på Coldplay. Jag har skitont i nacken denna dag. Sådär så att man inte kan vrida på huvudet åt ett håll, det hållet är höger i mitt fall. Så det är ganska hard time så att säga.
   Imorgon är det studiedag och vi ska tydligen åka till Ullared för att leta kändisar. Morgan eller vad han heter. Jag som inte ens har sett programmet för, för tusende gången, vi har inte de kanalerna. Där ska jag iallafall endast betala 40 spänn för bensin samt köpa en styck lödutrustning på max 15W till pappa och en mp3 till mamma. Räknar starkt med att hamna under 300 spänn för detta. Det blir en billig jul för mig iår.

heroes

   Ja nä, jag vet inte vad jag ska säga. Det är väl bara såhär egentligen: http://www.tackfilm.se/?id=1258468502061RA59


misstag

Jag menade såklart att det var Lady Gaga som was bluffin with her muffin innan. Nu jobbar jag projektarbete.

ajöss

now my feet won't touch the ground

   Jag har hittat en utbildning nu tror jag. Som jag vill in på. Som jag kan komma in på. Känner som rubriken.

the energy never dies!

   Hej kompisar.
   Jag ställde mig i bostadskö i Stockholm innan. Som jag fattade det så låg den normala väntetiden på över 1000 dagar vilket känns helt fantastiskt. Cirka 3 år alltså. Jag vill ju börja... Nu.
   Asså nej. Mamma kom hem från jobbet nu och efter hennes rundcheck konstaterade hon att Linnea har festat hårt i London så sleten som hon är, MEN ÄVEN att Hannes kanske har svinis! Den lille pojkspolingen har tydligen ont i halsen och sånt. Jag pallar inte det. Okej att jag kan bli sjuk, men jag vill inte ha svinis.
   Nåväl, if Fergie is bluffin with her muffin kan ju Hannes också göra det. Det kanske är falskt alarm.


framtid

   Antagningspoängen för utbildning till civilingenjör i medieteknik på KTH låg på 16,30 den här terminen. Jag kommer in där om jag vill. Tjena.

i don't think i'm gonna go to LA anymore

   Idag har jag vaknat vid halv tolv, kollat på reprisen av idol, gått igenom utbildningskataloger och ringat in och längtat, ätit lasagne, varit på julmarknad och köpt honung av min mentor bland annat, ätit ekologisk ostkaka, varit hos farfar och hälsat på. Det var väl det. 
   Igår var vi hos frau Sandström vilket var väldigt bra.
   Nu lyssnar jag på låten nedanför, funderar på olika tatueringar och på vad jag ska äta till kvällsmat.postcards from far away

   Mycket bra dag igår. Vi var på utbildningsmässa i Göteborg och vilken sjukt värd resa alltså! Jag är väldigt taggad på att söka utbildningar nu. Även om det blir i Umeå. Kanske särskilt om det blir i Umeå.


reign of love

hm, vilka två har redan varit inne och läst idag?
gonattiz iallafall

sing me to sleep

   Imorgon ska vi som sagt ha maskerad med klassen. Vad jag ska klä ut mig till har orsakat stort huvudbry både för mig och en, två, tre, sju personer till. Jag skulle vara neanderthalare först, med unibrown och underbett och pälsar vid höften. Men sen hittade jag inget att ha på mig liksom, mamma tyckte då att jag skulle köpa ett pälsstycke. Hon skulle tydligen casha för det. Den här maskeraden var tydligen lika viktig för mor som för mig. 
   Iallafall så förkastade jag den idén, till förmån för en annan som kräver vitt ansiktssmink. Så detta ska inhandlas på Buttericks imorgon, och återigen har mor erbjudet sig att casha. Varför?
   Men snälle är hon, därför strök jag i en halvtimme innan.


200

   200 inlägg. Har kämpat länge med ett innehåll men inget kommer fram så det blir bara såhär.


i have a heart of gold but in the smallest size

   Ni vet när man åker buss och liknande, då när man har den där känslan av att det inte går att sitta i sätena? Man sitter på sidan, man sitter med uppdragna knän, man sitter med benen i kors och så vidare. Jag tror att när man blir av med den känslan, då kan man kallas vuxen på riktigt. När du kan sätta dig som man ska i ett bussäte och sitta så hela färden, när du inte genast får den där myror-i-brallan-känslan i kroppen, då, då är du vuxen. 
   Jag tror iallafall att den här företeelsen pekar ut en äkta tonåring. Jag märker på mig själv bara nu när jag sitter framför datorn hur benen lever något eget liv, det är ju inget man tänker på när man sätter sig vad benen ska ha för sig. Ibland blir det fötterna runt stolsbenen, ibland blir det den ena fotens tår i golvet och den andra foten vilandes på den förstas hälsena. Men att man skulle sätta sig rakt, rätt fram, benen rätt fram och fötterna stadigt på golvet framför sig, det händer inte ofta. Det händer nästan aldrig.
   Men det kommer nog tids nog. Tids nog blir man ju vuxen.

lovers keep on

   Jag är sådär trött i benen som man är efter en hel dags shopping. Vet inte vad jag har gjort för att förtjäna detta. Ett varv runt elljusspåret brukar ju inte sätta några nämnvärda spår men idag känns det asså.
   Annars så har jag efter en brainstorming/mindspotting/mental mindmapping kommit fram till den allra bästa maskeradutklädnaden! Det känns så väldigt bra. Vet inte om jag kommer bli festens hetaste popcorn direkt men lyckat, det blir det. Om det blir av med hela festligheten då. Känns lite tveksamt eftersom hela klassen ska på utbildningsmässan i Göteborg samma dag. Nåväl.
   Jag har varit på väldigt bra humör idag. Allt har stämt så bra, verkligen klaffat liksom. Sen det där med solglasögonen kan man ju inte annat än bli överlycklig för, inte sant?

tiger

Hej kompisar!
   Idag fick jag ett par solglasögon från Tiger för 2000. Fick alltså. Fick som i att få som i att inte betala. Så blir det när man innehar en blogg i klass med den här.
   Är det någon mer som kanske är intresserade av detta erbjudande så gå in på Synsam i Värnamo och beställ linser för ett år.

zekes + larz   Ett ord Lars, VARFÖR?

du är bara avenskuk   Bild tagen från Linneas blogg där hon skryter om sina paintskillz (eller paint-i-msn-skillz), men jag skulle vilja att vi alla observerar Hannes otroliga stavningsförmåga. Detta är alltså en konversation mellan honom och Linnea på msn, och han ska skriva ordet avundsjuk. Det blir avenskuk. Hahaha, jag tycker det är så kul.

grym kille.

   Låt mig presentera ett av youtubes mest sedda klipp, Evolution of Dance. 
   Cirka 130 miljoner views.

far

   Idag är det farsdag, utav oss barn får vår käre far 1 kg choklad. Jag tror att det var den ultimata presenten för honom.


aldrig sviker jag mitt land, när vindaran viskar... mitt namn

   AAAAH. Jag längtar till julafton väldigt mycket just nu. Väldeliga mycket. Och så längtar jag till nästa helg, klassferre och soulit. Den här helgen är en skithelg, jag har haft ont i huvudet tre fjärdedelar av tiden hittills och lär väl vakna med huvudvärk imorgon också eftersom det verkar arta sig till en ny trend. 
   Nu hör jag Roger Pontares ljuva stämma från tv:n, får dra dit och se vad han hittar på.

hej med er

sällan har ett ord fått ett sådant uppsving som ordet fredagsmys atm

   Ikväll är det familjekväll och jag känner att jag för första gången lyser som en stjärna i detta sällskap. Först seger i armbrytning mot mamma, Linnea och Hannes i både höger- och vänsterklassen. Efter det två av två möjliga segrar i Jungle Speed. 
   Nu ska jag kolla på Flashforward.

adjö med er 

now my feet won't touch the ground

Jag är 17 år.
Jag har suttit på en bar mitt ute i bonnelandet i Frankrike.
Jag har varit rädd för våldtäktsmän i Berlin.
Jag har gett en macka till en uteliggare i London.
Jag har köpt ett halsband för 7 kronor i Polen.
Jag har bestigit ett berg i Norge.
Jag har varit på en vulkan på Kanarieöarna.
Jag har åkt med en galen taxichaufför på Rhodos.
Jag har hittat utan karta i Paris.
Återigen, jag är 17 år.
Och detta är inte allt man har gjort.
Tänk om ytterliggare 17 år.
34 år.
Inte i ens vildaste fantasi kan man föreställa sig vad man gör, var man är eller vem man är då.

msn till varandra

   Idag är det 2422 stycken som har skaffat sig en blogg. Hannes skaffade sig msn, tänk att både (heter det både även om det är fyra?) hannes99, hannes_99, hannes.99 och hannes-99 var upptagna. Hur små är kidsen på msn nu för tiden egentligen? Jag gick i åttan eller sjuan när jag skaffade det. Hannes den skitungen går i fyran.
   Iallafall så kan ni ju adda honom på hannes.lindahl@hotmail.com. Eller kanske inte. Han blir nog lite rädd för det.

Станислав Белый och jag, friends 4evah


   Jasså, du säger det du. Ska vi bli kompisar?
   Jag tror faktiskt inte det.

walking in a winter wonderland

   Det ligger snö på marken!

litteraturhistoria fuck you

   Kompisar, jag hinner inte med er idag! Tyvärr men det är sant. Eller okej, lite hinner jag men är ganska stressad ändå. Imorgon har vi svenskaprovi litteraturhistoria och det är verkligen det tråkigaste jag någonsin har stött på. Texter som Iliaden och Gullivers Resor. Alltså. Vem, vem i hela världen förutom de som redan är svenskalärare bryr sig?! INGEN!
   Så varför ska vi traggla oss igenom detta? Nej, det är det ingen som vet eller förstår eller ens vill förstå.
   Men nu ska jag trots mitt hat återgå till detta helvete. Till Odysséen och Rolandssången och bla blaba skjut oss.

so I guess I still remain the same

   Nu ska jag sätta på Robin Bengtssons version av Sittin on the dock of the bay i hörlurarna, ta fram dammsugaren, sjunga med och vara skitglad.
   Ja, jag peppar mig själv. 
   Efter det blir det diskmaskinen och... In my place med Coldplay. Härlig allsång där också.

tack och hej kompisar

jag spelar utan insats här

   För ungefär ett år sedan skulle jag, mamma och Hannes åka till Stockholm. Vår resa sammanföll med att mammas jobb skulle dit. Så i en minibuss färdades vi tillsammans med 20 förskolelärare, fröknar och rektorer. Jag och Hannes satt tillsammans, och vi fick såklart det minsta sätet i hela bussen. Som bekant är jag ju 181 cm lång, därför fick jag inte plats med benen. Så jag och mor bytte plats.
   Det var därför jag satt bredvid min mammas chef och Bredaryds rektor under några timmars bussfärd. Och hon kallade mig Linnea hela vägen. Och jag sa inget. Och nu är jag framme vid grejen.
   Jag är nämligen så väldigt mån om att människor ska trivas i mitt sällskap, att de ska ha det trevligt och gå därifrån med ett glatt humör. Jag vill så förtvivlat gärna att människor ska må bra tillsammans med mig. Därför kunde jag inte berätta för denna kvinnan att hon begick ett sånt småpinsamt misstag, jag ville inte att hon skulle bli generad eller känna sig obekväm.
   Så är det.

hallå?

Pappa säger att vi borde sy en kondom som hunden kan ha på sig när det är grusigt och blött ute.
Hannes vet inte när min födelsedag är.
Linnea är i sitt nya andra hem.
Mamma... Ja, var är hon ens?
  


det är sand emellan fingrarna

   Okej. Sitter här med ett aktiverat word-dokument, två clementiner, flitiga fingrar, ett skarpt intellekt, tre faktapapper och en mailadress till fröken.
   Frågan som hela dagens ungdom baseras på är: Varför börjar jag inte?
   Den som ändå visste svaret och lösningen, den är sannerligen värd en gåva från Affe Nobel.

   övrig info: spellistan nu är utan personlig insats - hästpojken, a dustland fairytale - the killers, postcards from far away - coldplay

lookalike   Dagens lookalike! Chris Martin och dr House!

so cinderella won't you go to sleep

   Blir man inte jätteglad när det redan är människor som har hittat hit trots att skolan inte ens är slut för de flesta? Jo, det blir man.
   Tack för det.


att våga hoppas på något fint är att skjuta sig i huvudet

   Sällan har man väl skådat en dag så regnig, går och kall som denna. Ska det vara såhär hela november, är det meningen? Höll på att börja gråta när jag cyklade hem för det var så kallt. Dessutom har jag idag haft två lösa tröjor på mig, och då blåser det ju rätt in på magen vilket inte är 10 av 10 poäng på njutningsskalan.
   Jag är även sådär härligt fin i håret som man blir när det regnar på spray. Inte alla som vet hur det blir då kanske, men det är ingen höjdare iallafall.
   Dagen ska från och med nu tillägnas åt mat, städ, plugg och tv.

hejdå kompisar!

välkommen välkommen hit, vem du än är, vad du än är

   Lyssnar ni på låtarna jag länkar? Här är en till iallafall, och den är riktigt bra.


lovers in japanen bild från en konsert med världens finaste band


bilder från tiden som gått nyligen   Det har gått och blivit höst nu. Det gör mig ganska ont.Jag vill att ni observerar strålen med dregel.Loulou Lamotte provar en fantastisk pälskappa i Ullared.Hon gör sig på bild ändå, det gör hon.Fokusera inte på Hannes, utan på de rosa toalettrullarna bredvid honom. Vafalls? Är det Rosa Bandet som spökar?Linus var med på sin första skogspromenad och synade sina framtida jaktmarker.

011109

   nejtack

dagens schema

   Idag ska jag
räfsa löv
plugga lite
dammsuga mitt rum
färga håret
en VIKTIG sak
   Det var väl allt, det.


RSS 2.0