en enkel söndag

Saker jag blivit glad av idag:
När den svarta strumpan jag letade efter låg överst i tvättkorgen (med ren tvätt).
När Linus ville ligga bredvid mig i hängmattan i en hel timme.

Saker jag blivit arg av idag:
När jag skulle gå upp på logen för att kolla på fågelungar, då var det typ 40 grader varmt däruppe och man kunde inte se dem med blotta ögat.
När jag hade gått och hämtat kikaren för att kunna se fågelungarna och så blev det aldrig någon skärpa.

latest

Fast okej. Nu ska jag på fezt i Coldplaytröja.


just nu

På ansiktet: ansiktsmask pga sämsta hyn på åratal
På ryggen: zonsalva pga värsta värken på åratal i ena skulderbladet

Det låter väl som en riktigt käck dag detta?

en dag med fåglar (detta skrevs igår)

Läs rubriken om du inte gjort det. Nu kör vi.

Den här dagen började på låtsas klockan 05:20 när jag steg upp. "På låtsas" eftersom jag halvsov ända till 06:05 då följande hände:

Jag kör bilen mot jobbet i Bredaryd. I godan ro. Lyssnar på Justin Bieber och håller på att vakna, håller ratten med en hand och chillar. DÅ! PANG! SPLATT! KVITTER! Jag ser hur något skjuter som en projektil mot vindrutan, jag duckar och kisar med ögonen.Hinner dock se hur knytet träffar vindrutan mitt framför mitt ansikte och hur det plötsligt exploderar av fjädrar på rutan.

Och lika snabbt var det över. Jag krockade med en fågel. Insikten slog ner i mig som en blixt. En stackars liten puttefågel - nu död.
- NÅGRA TIMMAR GÅR -

Klockan är 14:45 och jag kommer hem. Ena dörren till vårt uterum har varit 1 dm öppen så att katten kan gå in där. Jag går in dit, sätter mig och flyger sedan upp igen ASRÄDD ty det är en koltrast (fågel stor som två knytnävar) därinne?!?!

Så jag öppnar ena skjutväggen till den. Flyger den ut? Nej. Måste jag bära ut den? Ja. Vad händer när jag tar tag i den? Jo, det säger POFF och plötsligt singlar det ner fjädrar över hela mig. Fågeln skriker och jag hivar ut den i friheten.

Tar tre andetag och sätter mig igen, fördjupar mig i Kronobergarens artiklar, några minuter går. Då! Det rasslar till bredvid mig och jag ser hur en exakt likadan fågel landar på ett trappsteg och sen sladdar rätt in i vardagsrummet. Jag blir så trött.

Går in i vardagsrummet. Fågeln har satt sig på soffan, den hyperventilerar av skräck. Jag griper tag i den och den börjar gallskrika. Jag spärrar upp ögonen av skräck, rusar ut i friheten och släpper den!

...Men den flyger inte iväg utan stannar i mina händer. Den sitter på mitt pekfinger i 5 minuter innan jag tröttnar. Går till en annan altan för att sätta ner den lite skyddat. Precis när jag tar tag i den säger det POFF igen och hela den andra altanen täcks av fjädrar.Såhär i efterhand: fågel 2 bajsade på minst 5 ställen i uterummet, bland annat på tre fåtöljer och en tavla, fågel 3 bajsade på soffan.en enkel sammanfattning

Saker jag får puls av på jobbet:

När frukostgröten bränner fast i grytan.

När man använder den stora diskmaskinen och den vid start och slut sprutar ut en hel geiser av KOKHET vattenånga i mitt ansikte.

När man ska torka av bordet med disktrasa och man ätit ris och riskornen väljar att, istället för att följsamt joina disktrasan, mosa ihop sig och bli ett 15 cm långt streck av risklet.

När man ska lyfta upp ett barn ur en tripptrapp-stol med bygel och barnet fastnar med benen mellan bygeln och sittplattan. Tänk att man står med armarna lyfta bärandes på en tung klump som sitter fast.

När man går in i kylrummet för att hämta mjölk, ståldörr tjock som en bankvalvsdörr som inte går att öppna innifrån, typ 4 grader därinne och allt är av cement, går dörren i lås med mig på insidan så dör jag.

När man ska kasta dagens soppåsar i soprummet, den lukten därinne alltså, blir jag inlåst där kommer jag också dö, fast av dålig lukt.

När man just avlägsnat en bajsblöja från ett barn men ännu inte torkat av rumpan, när barnet då väljer att lägga sin strumpbeklädda hälar mot bajjet. Det ställer till det SÅ mycket!


Herregud vilken dag jag har på jobbet. Kla...

Herregud vilken dag jag har på jobbet. Klappar mig själv på armen och viskar ''Snäll fröken, snäll fröken.''


en vanlig torsdag

Saker jag gjort efter jobbet:
Duschat
Ätit middag
Datat
Gett korna vatten
Gått promenad
Duschat igen

Saker jag inte gjort efter jobbet:
Hängt in 56 klädesplagg i garderoben
Diskat
Tvättat så jag har normala underkläder tills imorgon

Alltså:
När blir man så vuxen att man låter nödvändigheter gå före intressen?
Annars så vill jag gärna förstora läpparna.
jaha

Beställde kläder från H&M för 1000 kronor i fredags. Fick dem idag. Provade. Såg ut såhär i samtliga:Det blir retur.

jamen hej på er

Alltså hello. Jag är inne i ett sjukt twitterflow nu. Kul för de 8 personer som följer mig. Sådär kul för er.

Fast å andra sidan. Såhär är jag när jag kommer hem från jobbet om dagarna:Jag ser väl inte direkt ut som att jag har speciellt mycket att komma med. Nej.

Håller på att söva en herre på 20 månader....

Håller på att söva en herre på 20 månader. Jag hade (har) hunnit somna 10 gånger på den här tiden, han är klarvaken...


Aa och nyss då. Behövde mina hörlurar. Gic...

Aa och nyss då. Behövde mina hörlurar. Gick nerför trappan, hämtade dem, gick uppför trappan, in på mitt rum och inom loppet av 10 sekunder var samma hörlurar borta puts väck hejdå. Fast sen hittade jag dem. Men känslan där för ett tag.


Utökade just högen på mitt golv med en kas...

Utökade just högen på mitt golv med en kasse blöta badkläder och 5 kg kokbok. Högen bestod sedan innan av ouppackad packning sen gud vet när. Har inte haft en sekund över på sistone. Iallafall inte en sekund vid mina sinnens fulla bruk, vilket krävs för denna städsituation. Kod svart så att säg!


Är så trött att jag tillslut ritade en ana...

Är så trött att jag tillslut ritade en analog klocka för att räkna ut när mitt alarm egentligen ska ringa. Avancerad matte ändå.


tycker eenie meenie är den bästa låten med justin bieber

Jaha alltså inatt sov jag 3 timmar för 1 kunde inte sova och 2 skulle stiga upp halv fem. Kunde inte sova för jag hade matat blogginlägg, twitterfeeds och klipp som alla handlade om Norge. Twitterkonton som uppdaterades för sista gången 22 juli. Blogginlägg som skriver om jaevelen som skutt. Klipp där tomma blickar tåras och snyftningar ekar.

Bra grund när man ska sova.

AA och så steg jag upp halv fem då. SUCCESS. Åkte till Bredaryd och jobbade nonstop 8,5 h. Bytt två bajsblöjor, gått med en vagn 20 min längs en 20 m lång korridor, stekt biffar så att jag fortfarande STINKER stekflott och bla bla blbalabalbla.

Är så jävulskt sliten. Har inte ens orkat gå på toa ordentligt idag = fett ont i magatutan och ser gravid ut nu pga svullen.

Kul liv.

Imorgon jobbar jag igen. Och onsdag och aa hele veckan.

fortsättning följer här

Igår åkte jag ring efter motorbåt. Kan ej röra armarna idag typ för jag har sån sjuk träningsvärk.

Och det är väl kanske sånt ni vill läsa om. Lite kul grejer.

Kan dock inte förmå mig att skriva triviala fakta när allt händer i Norge.

93 är döda. 97 är skadade. 5 saknas. Just nu.


nutid


det händer i norge

NRK på TV:n. Twitter uppdateras varje sekund.

Regeringskvarteren i Oslo ser ut som krigszon. Ser ut som Manhattan 9/11.

På en liten ö simmar ungdomar rätt ut i sjön eftersom en polis skjuter mot dem och deras vänner.Glada, hurtiga och trevliga norrmän dör idag.

George W Bush 9/11 2001: We're gonna hunt you down.

Jens Stoltenberg 22/7 2011: We will retaliate with more democracy.


hej igen

Har ladrig varit på en så sjukt jävla KUL semester. Älskar er babys.


hejdå! ses snart!ny vecka nya grejer

Hej alla.

Idag ska vi åka på semester, jag, Mathilda och Lina. Vi börjar med Ystad och sen får vi se.

Under tiden kan ni sysselsätta er med att ladda ner P3 Dokumentär från iTunes. Lyssna på det när ni är ute och motionerar så får ni både kondition och allmänbildning. Jag, tillexempel, vet nu det mesta om Flodvågskatastrofen, Stormen Gudrun, Helenmordet, Knutbymordet med mera! Och har dessutom en bra kondis.

Det var det hele.

jo jag tänkte att part II

Harry Potter och Ron är osams.

Harry vill inte vara berömd, han vill inte vara Den Utvalde. Han vill helst vara Harry hemma hos mamma och pappa.

Ron vill inte vara minstingen som får ärva kläder, han vill inte vara Harrys Rödhårige Kompis. Han vill vara PREFEKT, QUIDDITCHKAPTEN och gärna lite mer KÄND.

Alltså: hur man än har det blir man inte nöjd. Man tror alltid att gräset är grönare på andra sidan.Om jag fick en enda önskning så skulle jag önska att jag blev nöjd. Tänk att få vara nöjd med det man har för en enda gångs skull. Slippa snegla på andra, oroa sig för sin framtid, gnälla över sin kropp. Bara vara NÖJD. Okej med det lilla.

Visserligen skulle utvecklingen av mänskligheten stanna. Men om alla ändå var nöjda - vore det fel?Svara.


jo jag tänkte att

Alltså ni ska bara veta hur många teorier och funderingar som har kommit upp i mitt huvud efter Harry Potter.

Tänk såhär.

I vår värld, då är godhet ingen superkraft. Att vara god i vår värld, det ger ingen makt. Om de onda och de goda tävlar mot varandra så vinner de onda ty de skyr inte dödandet. Kärlek räddar inga liv, kärlek ger inget skydd. Om 10 människor skulle lyckas ta över världen så skulle troligen deras främsta egenskap vara ondska. Man vinner inga krig genom godhet. Och i vår värld är det krig som gäller.

I Harry Potters värld är det också krig som gäller, men då är kärlek ett vapen, eller snarare ett skydd deluxe. Inte i vår värld.

Är det inte sorgligt? För det ÄR ju såhär även om det låter otroligt cyniskt.

Tänk på de som blivit mördade för sin godhet, som Martin Luther King, vem vann den kampen? Martin Luther King som dog eller den onde som överlevde?

Godhet segrar jag aldrig. Ondhet är starkare än godhet i den riktiga världen, till skillnad från sagevärlden.

Ändå fortsätter vi sträva efter att vara goda.

Och snälla Jesus och Gud och änglarna gör så att alla fortsätter med det. Ändå.

jaha hej

Förr i tiden när det föddes någon i Beckhamklanen behövde man vänta en evighet på att få se ungen. Förhandlingar med tidningar, betalningar, publicering och vidare till min lilla hand.

Numer behöver man bara följa Victoria Beckham på twitter.


trenden med poladroid
harry potter igen

Enligt facebooks app (tillförlitlig) så skulle min Patronus vara en...

FÅGEL FENIX!!!Trodde att det skulle vara en elefant, men NO, det blev det underbara djuret som kan läka basiliskbett med sina tårar! Win!

hp och dödsrelikerna del 2

Okej, Harry Potter igår då. Här kommer min recension.

SPOILER ALERT! SPOILER ALERT! SPOILER ALERT!

Filmen får 4 av 5.

De första fyra femtedelarna (ungefär, satt fan inte och räknade minuter) var så jävla bra. Har aldrig haft sån klump i magen till en film så länge. Tankar som "Nu är det slut", "Detta är allt", "Detta ÄR just nu SÅ JÄVLA MYCKET". När Harry insåg att han behövde dö, när han och Hermione kramades en sista gång, när han viskade "I'm ready to die", så jävulskt starka moments! Grät som en dumpad tjej när Harry öppnade kvicken (blir gråtig nu) och hans föräldrar kom, hugget i hjärtat när han inte kunde röra sin mamma!

Sen sa Voldemort Avada Kedavra och lite där dog filmen. Klumpen i min mage försvann och Harry Potter och Dödsrelikerna del 2 blev en barnfilm.

Hur reagerade de goda när de såg att Harry dött? Ingenting typ? Hermione blev tårögd. Hade jag varit regissör borde alla reagerat som Ginny, med PANIK, fullkomlig PANIK. Det kom aldrig.

Och när Harry började leva igen - ingen glädje.

Sista delen av filmen borde fått mig att svimma av känslor eftersom jag var så berörd i början, men det hände inte. Jag kände inget i hjärtat när Voldemort dog, och det borde jag fan gjort.

Okej. Slut. Nu ska jag byta om ty ikväll ska vi gå ut en sväng.

äntligen säger ni

Titta här:Jag har sminkat mig idag. "Satt på mig ansiktet".

Har dessutom ansträngt mitt hår lite och det var väl en jättevälvald dag eftersom det är så härligt regn ute.

Långkjol + platt hår + regn = äkta LOVE.

så att ni slipper fråga

För 1,5 år sedan bestämde jag att utbildningen Journalistik och Medieproduktion skulle bli the shit.

Jag sökte förra läsåret för att testa. Kom in. Tackade nej.

Sökte samma till detta läsår. Nu: skarpt läge.

Svar idag. Sjätte reserv.


= Spänd och jävligt ångestfylld väntan till Andra Antagningen 8 augusti.
Håll tummarna kompisar.


och du är ett retard


tight schema

Idag gick jag upp 09:15 för att äta frukost, se klart en film, ladda ned 7 album, sen var det nu.

Nu ska jag gå ut och räfsa ihop det gräs som pappa klippte igår. Efter det ska jag träna cirkelträning 1h. Det spöregnar.

Livet e på topp.


På en parkeringsplats bredvid står en Merc...

På en parkeringsplats bredvid står en Mercedes. En liten, tvåsitsig, illblå bil med registreringsskylten ''Vincent''. Cool bil. Förvåningen då när föraren visar sig vara en gentleman i öfvre 65 med blåjeans och blek t-shirt!


till: linnea

Har lånat Linneas tröja ett tag. Skitfin och skitskön. Hon har dessutom inte varit hemma så hon har inte kunnat hindra mig.

Igår när jag skulle gå in på mitt rum fastnade dock tröjan i mitt dörrhandtag. Den stramades åt runt min mage samtidigt som jag slungades framåt. Det blev hål.Felåt?
kvällen är här

YES!! JAG HAR JUST HITTAT KATTEN!


...HAHAHAHAHA såg NU Linnea i hörnet HAHA.

rggrgg

Jag åt frukost halv elva - halv tolv - halv ett = träna halv ett.

Det är sånthär jag gör under dagarna. Räknar timmar från mat till träning. Övrig tid sitter jag vid datorn eller letar efter katten.

Alltså: inte jättemycket att skriva om.
bra söt ändå

Fredrik R


släng resten

Antagningsbesked 1 kommer 14-15 juli. ALLTSÅ PÅ TORSDAG/FREDAG.

Är så laddad atm att jag just har spenderat 20 min på att rita ett studentrum i paint. Ni får inte se.

När jag ser mig omkring i mitt FULA flickrum ser jag fyra saker som skall tas med. Fyra och endat fyra av alla miljoner grejer jag samlat på mig genom åren.

1. Min jordglob för att den är dödsfin.
2. Min spargris som är en uggla för att den är jag.
3. En plåtburk jag tog från farmor när hon dött.
4. En benjaminfikus, alltså en krukväxt som jag köpte på Ikea en gång i tiden och som blivit så sjukt matigt stor.

Dessa fyra saker ska bli grunden.

hör du illa?

Jag: Jag skulle vilja ha en keps.
Mamma: Jasså, en såndär solskärm!
Jag: Nej? EN KEPS!?

semestern

På Komården i tisdags började jag gråta under delfinshowen. Det var något med musiken, ljussättningen, delfinerna och deras skötare som satte igång lipreflexen. Efteråt visade det sig att samma reflex satts igång även hos mamma OCH PAPPA. Det var bra oväntat för oss alla.

Annars badade vi hela tiden, det fanns en perfabrygga där vi var. 3 meters djup från den = man kan göra allt. Bomben, dyka, spiken, baklänges, skräddare, välta i, rulla i, bli kastad i med mera. Dock gjorde jag spiken lite väl ivrigt en gång så jag åkte ner rådjupt i botten med fötterna och rev upp tårna.

Skit.

Vid samma bryggas inre del simmade det en sjöjungfru. Hon var 7 år, tjock, rödhårig och med lugg och all vet vad lugg gör för ett runt ansikte: ej succé. Iallafall så tror jag att hon vid ett tillfälle badade 2 timmar i sträck, mestadels högt sjungandes hittepå-sånger. "JAG VILL VARA FRRRRIII, OOoOOOoO, FRIII, JAG VILL SIMMA I MITT HAAAV", sådär sjöng hon och höll på så det hördes över hela strandområdet. JÄTTEGULLIG. Fast i torsdags fick allt ett abrupt slut när hon trillade på stegen mitt framför ögonen på mig. Jag var tvungen att "koka kaffe" för jag skrattade så åt synen när denna runda sjöjungfru tappade balansen. Hon rusade sen in till sin mormor på stranden och låg under en handduk resten av den dagen.

Nu åker vi hem. Jag är totally sönderbränd...

Nu åker vi hem. Jag är totally sönderbränd och innan var det ett bevingat kryp som bet mig så maxat att jag började blöda. Hejdå.


Åka på camp när man var liten hade en hake...

Åka på camp när man var liten hade en hake. En råjobbig hake som alltid ställde till det. Momentet när sovsäcken skulle RULLAS ihop och FÖRAS ned i sitt fodral, för ja, vi var nämligen uppfostrade att rulla, vilket helvetiskt SLIT! Små barnarmar och litet barntålamod versus enorm sovsäck kan ju omöjligt gå väl, som gjort för rasande gråtattacker. Detta skedde varje gång jag sov i sovsäck fram till kanske 14 års ålder. Då insåg jag att man kunde knöla ned sovsäcken istället! Hurra.


off to camp (ROCK)

Okej. Så jag åker på camp imorgon klockan 08:00. Kommer hem natten till fredag, troligen. Jag ska sova i tält bredvid mamma, bada med pappa, spela kort med Hannes och hans kompis i baksätet, kolla på Allsång på Skansen på campingens TV, lyssna på Sommar i P1.

Och det är allt.

Om ni är snälla ponnysar så kanske jag skickar iväg ett inlägg eller två med mobben.

camp

Igår förberedde jag mig för årets tråkigaste vecka. Den här veckan har det nämligen fallit sig så att samtliga i min bekantskapskrets jobbar eller är bortresta på semester. SAMTLIGA.

Kul...

Klagade inför mamma och pappa ---> imorgon ska vi åka på camp. Vi har i princip valt ställe efter väderprognoserna. Alltså: Östergötland! Tjohej! Kolmården! YES!


Detta bestämdes snabbt och utan Hannes vetskap, frågan var nämligen om en friend till honom skulle med. Därför utspelades följande händelse tidigare när Hannes och hans kompis var i köket tillsammans med mig, mamma och pappa. Mamma bläddrade igenom sitt campingrabatthäfte och utbrast:
- Vi får ju rabatt dessutom!
Jag sa:
- Va?
Varpå hon svarar:
- På Kolm...ko..mmmm hehe...

Intressant var det också när vi skulle packa ned våra sovsäckar. Vi har fyra. I skåpet fanns en (1). Alltså: Linnea är bortrest. Hon har med sig två (2) sovsäckar. Någon gång mellan vi använde sovsäckarna sist och idag har samma Linnea slarvat bort en (1). Bra jobb!


stopp ett tag

På tal om det där jag skrev igår om att ha sin tidiga tonårstid exponerad och förevigad på internet. De som ligger etta och trea på blogg.se:s topplista är 12 respektive 14. Hon som ligger fjortonde är 11 år. På riktigt nu, så känns detta olagligt. Jag skulle ALDRIG tillåta min (imaginära) tolvåriga dotter få skriva om sig själv och sitt liv inför tusentals läsare. Hon skulle definitivt inte få lägga upp bilder på sig själv.

Största delen av internet är ju faktiskt äcklig och utnyttjande, den delen känner du dock inte igen förrän vid tidigast 14 års ålder, kanske möjligtvis 13 om BARNET är moget.

Den här bloggen Micahs till exempel. Jag har sporadiskt följt henne sen oktober. Vilken brant jävla utförsbacke hennes liv är just nu alltså. Det går fortare och fortare och snart kommer det krascha. Det beror ju på bloggen hennes till allra största del. Exponering, helveteskommentarer, depression och socialen. Stackarn är bara 15. Och hon var inte ett av de mogna barnen som 13.

Åldersgräns på bloggar.

HJÄLP

På samma blogg som jag hittade bilderna till förra inlägget hittade jag denna bildOch den känner man ju igen så jävulskt mycket?! Jag har sett henne förut. Var? Hos vem? Är det någon av er som vet? Har någon av er fotat henne?

http://bywillis.blogspot.com/2011/06/tant.html#comments

söndag idag


mx

Rensar ur mina garderober och skåp i brist på övrig sysselsättning. Hittar exempelvis 5 par linser värda hur många hundra som helst. Längst in i garderoben har trettonåriga jag gömt reservband till första behån. I lådan längst ner ligger ridstrumpor i färgkombos deluxe, helt omöjliga att matcha. Även en lila långarmad tröja size 158/164.

Vill skicka en glädjekick till Linnea som under P&L supit bort sin tredje mobil. Atm sitter hon fast i en bilkö, hennes från Skövde till Smögen skulle gått 16:32. I affekt ringde hon mig, ledningscentralen, jag har avbokat hennes biljett och kirrat en ny, 100 spänn dyrare och 1 timme längre.

Nu ska vi äta middag. Skulle kunna döda för fisksoppa.

VEM är det som, helt på eget initiativ och...

VEM är det som, helt på eget initiativ och utan mitt samtycke, varje tidig kväll går och stänger mitt fönster? Fattar inte den att det blir bastuvarmt härinne lagom till läggdags? Temperaturen under dagen 27 + solen lyser in i mitt rum hela eftermiddagen. LIKVÄL är det någon tjomme som envisas med att stänga fönstret och strypa syret. Fattar inte den att jag med stängt fönster kommer att fucking KVÄVAS härinne under natten?!


lördag

Hannes sitter bredvid mig. Youtubar bloopers. Säger Ellen kolla här och visar den ena skittråkiga grejen efter den andra.

Jag är så sjukt tacksam att vi inte skaffade dator hit förrän jag gick i sjuan. Tänk vilken SJUKT töntig period man går igenom på internet som elva-tolvåring. Är så glad över att jag inte skaffade facebook förrän i... Ettan? Början av tvåan kanske. Tänk om det skulle finnas taggade bilder på mig sen jag var 12. Vilken råångest om tiden man var som fulast skulle vara förevigad på nätet.

Nu ska jag fortsätta med mitt Vänner-maraton. Jag vill vara Joey för att vara bästit med Chandler och jag vill vara Chandler för att få se på Joey hela dagarna.

Och nu talar vi alltså om Vänner Säsong 1, då Joey ser ut på detta ofelaktiga sätt.

Synd bara att året är 1994 och han har polotröja 24/7.


RSS 2.0