gold digger

   Ni vet kanske att det ibland finns saker som man upptäcker en lång tid innan övriga världen gör det? En låt till exempel, man lyssnar på den ett tag, tröttnar på den och glömmer det. Sen dröjer det ett tag och plötsligt är den där låten den som alla nynnar på. Ja, ni kanske vet jag jag menar men jag tänkte iallafall skriva lite om det idag.
   Den första grejen är just en låt. Det var i en bil hem från konfirmationsträffarna, det var hösten 2005 och jag fick en låt skickad till min mobil via det oerhört hypade IR.
   Låten var I'm yours med Jason Mraz. Orginalet, inte radioversionen. Och det var lite sjukt att samma låt blev årets hit hela tre år senare. 
   Nästa grej fick jag julen 2006, en bok vid namn Om jag kunde drömma, skriven av Stephenie Meyer. Jag läste ut boken samma kväll och var stum av beundran. Stum av beundran som sagt - jag pratade aldrig om den här boken inför mina kompisar. Tänkte att det inte var någon som skulle nappa på en bok om vampyrer. Tre år senare var den där boken en bok som varenda unge hade läst.
   Och jag menar inte att skryta med att jag var föööörst!!! eller något sånt, det är häftigt bara, tycker jag.

fleet foxes

   Jaha heeej.
   Vet inte riktigt vad ni vill veta idag. Sitter i soffan iallafall, har gjort så den senaste timmen. Katten ligger bredvid och sprider en oerhört förförisk doft, därför trycker jag ner näsan i hans varma mage lite då och då. Annars är det inte mycket. Ska nog kolla om det har kommit ut nya avsnitt av Gossip Girl på tvshack.net, annars så blir det ett hålrum i dagens planering fram till 19 då jag åker på ridlektion.
   Men vi hörs väl.

mykonos

   Gode tid alltå, har just ätit så mycket yoghurt att jag nästan har dödsångest. Magen är svullen och liksom yoghurt-aktig vilket ger mig en väldigt dålig känsla.
   Nu har jag kollat på Ponnyakuten, går vidare till New Moon.

hej!

28 mars - två månader kvar i skolan

   Man är bara så fiiiin i slingmössa, eller hur? Särskilt om man knyter åt rosetten under hakan riktigt hårt, då är man bra käck.
   Idag har jag och pappa rensat fågelholkar. Och jag vet att det låter sjukt bonnigt, men det är väldigt kul att göra detta. "Favoritsyssla på gården" vill jag egentligen skriva seriöst men asså, haha, det blir för töntigt. Men så är det iallafall. Att det är kul. Vi hittade en död bofink i en holk, det var inte så kul kanske. 
   Nu kollar jag lite på New Moon och väntar på slingorna då.


hej!

see you in my nightmares

   Mamma gick just ner till köket och påbörjade dagens efterrätt.
   Hannes ska på disco ikväll, innan dess ska han duscha. Nu skriver dock han (aka Surprise)och jag på msn. Han skickade just en playboykanin till mig. Ok.
   Pappa är ute och visiterar ägorna precis som en godsherre han är. 
   Linnea har nog påbörjat kvällens fest där borta i Chamonix. 
  
   Jag? Tackar som frågar. Denna kväll ska jag lägga ner min själ i projektarbetet, plsu hjälpa Hannes med håret också. Vi ska tydligen välja kläder nu, lägg till det på listan.

hej!

some serious stuff

   Eh! 16 grader idag! Sinnessjukt skönt!
   Årets första vistelse i uterummet alltså, detta firas med morgonknäcke (trots eftermiddag), skinka och True Blood.

 

   Förresten är det värt att nämna hur jävla fort det gick med bussen idag. I en lång kurva kändes det som om bussfan flög. Tur att jag numer kör på all time safety - har alltid bälte på. För övrigt så beror just det på att jag häromnatten drömde att Sverige blev utsatt för terrorister, det var flygplan som störtade utanför fönstret, tåget vi åkte med spårade ur för det låg bombade bilar på rälsen, och när det spårade ur så vändes det uppochner (någonstans här förvandlades tåget till en buss) och alla som inte hade bälte dog.
   Och är det inte så att man någon gång i livet drömmer en sandröm? Eller? Kunde varit denna isåfall. Inte värt att ta risker och dö på kuppen.
   Sen vet jag att man inte ska skämta om såhär allvarliga saker, men det är faktiskt fredag och två månader och två dagar kvar i skolan.

hahaha

   Läste just om en som redan visste hur han ville dö. Han hade tänkt att dagen han kände att han var redo, då skulle han sätta sig på en plaststol med en propeller och asmånga heliumballonger, sen skulle han åka iväg ut i rymden.
   Hahaha, se det framför er.

dagens

Dagens humör: Glad! Eller positiv iallafall.

Dagens mående: Helt okej, lite stressad då på grund av PA men ändå helt okej.

Dagens borde: Eh se ovan.

Dagens frisyr: Jävla tovigt alltså. På riktigt förstår jag inte hur tovet kan bli till denna nivån.

Dagens smink: När jag satte i vänster lins idag på morgonen åkte det med ett hårstrå som skapade oanad katastrof, tårar flödade och jag blev tvungen att sminka om det ögat, då blev det mer mascara på det än det högra, så jag fick förbättra det högra - därför har jag lite extra mascara än normalt idag. Och foundation, solpuder och ögonbrynspenna.

Dagens klädsel: Svart klänning med knappar i ryggen, lacktights, converse och armband.

Dagens planer: Rock de la Uggla ikväll.

Dagens materiella vill ha: Kluring. Men uhm... Äh, jag sitter nöjd.

Dagens fundering: PA

Dagens beroende: Asså jag klarar inte att stänga ner facebook nu.

Dagens tråkigaste: Teater i skolan, real shit.

Dagens längtan:
31 maj!

Dagens superlängtan: 11 juni!

Dagens tidning: metro

Dagens låt: hej här kommer segertåget rullar in som technodromen tryck på play du sätter på den


un peu stressigt

hej
projektarbete
hejdå


bilder från idag

   Ja, man behöver inte fästa någon större vikt vid kvalitén på dessa bilder men iallafall så tänkte jag lägga upp dem. Så finns det lite saker ni kan observera på dem.
   Nedan kan ni observera Linus, aka Prinsen på Ärten.   Hannes hade kompis här, så kollade de på film. Såg min chans att vara den snälla systern, därför poppade jag popcorn till dem. Observera min snälla min. Rekorderlig tjej, det där.   Imorgon ska klassen på utflykt till Växjö, till universitetet där och sånt. Tråkigt bara att vi bara får höra om natur- och teknikutbildningar, för vem vill gå det? Nä juste.


who says I can't get stoned?

   Såg nyss på facebook (såklart) att 22 mars är Sveriges näst mest frekventa födelsedag! Kul då om man letar efter anledningar och finner att det är 9 månader efter midsommar... Den allra mest frekventa är den 10 april. Hittar ingen anledning till det. Sommarkänslor kanske. Semestern börjar. Äh, jag vet inte.
   Om en vecka ska mitt projektarbete redovisas. Tills dess ska jag skriva 30 manuskort, skriva en inledning till rapporten och öva framför spegeln i min ensamhet.
   Därför säger vi hejdå ungefär här. Hejdå.

lillebror

   Jag, mamma och Hannes ska till Göteborg på påsklovet. Inne på sj.se kollar vi tågpriser. Hannes är av den bestämda åsikten att han vill åka tåg, därför:
Hannes: Jag kan betala lite till och med.
Hannes: Jag kan betala 500.
Hannes: Jag behöver bli av med lite pengar.
   Det var guldåldern det, när problemet var vad man skulle lägga alla pengar på istället för tvärtom.

mästarnas mästare

   Igår var det Mästarnas Mästare här hemma. Jag, mamma, pappa och Hannes tävlade om den ärofyllda titeln. Pappa vann såklart, och av någon outgrundlig anledning så torskade jag stort. Tog hem segern i "ett ben med ögonbindel", övriga insatser under all kritik alltså. Hannes lyckades, mot alla odds, hålla en ballong över huvudet i över 20 minuter. Oerhört imponerande.
   Jag ska fortsätta dagen med PA och Harry Potter.

ses

Bella, 15 maj 2000 - 15 mars 2010   Varje gång man kommer hem, varje gång man öppnar ytterdörren, varje gång man öppnar kylskåpet, varje gång man kommer ner för trappan, varje gång man ser en annan hund, varje gång man ser ett svart hårstrå, varje gång man tänker på denna stora, svarta godbit. Varje dag, varje timme, en sådan saknad, ett sådant slag där det gör som ondast. I hjärtat.
   Jag saknar så.


för er information

Hej,
jag kommer inte uppdatera på några dagar.
Så att ni vet det tänkte jag.facebooks roligaste grupper eller sidor:

utan inbördes ordning


jag vet, jag såg det på facebook

If I ever get kidnapped, please don't release my school photo

Hearing, "Just a small town girl." and shouting, "Livin in a Lonealy World!"

vad svarar man egentligen på wzup?

I hate saying hi to people and they don't see you and you feel retarded

Vi som tycker Rudolf Andersson ska bli vallachef i OS 2014!


bilder från veckan som gått   Den här synen minus snön plus löv, sen är lyckan gjord.En såndär livfull bild som man vill ha, tagen på Linneas födelsedag. Observera Hannes krampaktiga tag kring Linus, Bellas oerhörda intresse riktat mot paketet samt allas fantastiska hudfärger.Man blir lite ofokuserad när man sitter och försöker plugga, och så sitter det en alert jägare en halvmeter bort.Pappa i campingstol, Bella på snöhög (kylning pågår), mamma i nedfällbar solstol, jag i skinnfåtölj. Ja, det var stek.


hej här kommer segertåget rullar in som technodromen

   Så igår blev jag äntligen 18. Det skall inte stickas under stol med att jag har väntat på den dagen trots att 17 har varit den bästa åldern hittills. 
   Dagen var helt okej iallafall. Vaknade av någon anledning 06:50 - 40 minuter innan de skulle väcka mig. Så jag fick snällt ligga och nervösvänta en bra stund. Sen kom hela familjen och djuren och kamera och sång och paket och blommor och hela köret. Fick smink, en kavaj, armband, kläder som ska bytas och inkasserade även 5000 härliga kronor. Fint det.
   På kvällen spelade vi kort, familjen Lindahl. Linnea drof förvånande nog en utklassningsseger i Beredskapsvist. Inatt åkte hon till London och tog med sig mitt hårspray. Allt kommer komma tillbaka till dig en vacker dag, så att du vet.
   Tänkte nu ta fram min kära mobil och ladda upp lite bilder. Jag återkommer alltså.

17 år och 364 dagar

   Sista dagen som sjuttonåring firas med denna låt samt lite älskvärt svenskaplugg.
 


   ses sen antenn
   om en stund hund

jag är ingen oxfilékille   Det är inte så stor skillnad mellan könen ändå, se på Susanne Nyström och Jörgen Brink. Inte för att de är speciellt lika, utan för att de är väldigt könsneutrala.

life in technicolor iithere's a cold war coming
on the radio I've heard
baby, it's a violent world

17 år och 361 dagar

   Höll på att kvävas under min körlektion idag. Över 40 grader i bilen.
   Linnea, Hannes provar din ölhjälm nu. Han gillar den så som far gillar bakisglasögonen.

xoxo

   Hur stor är chansen att jag ser klart Gossip Girl säsong 3 idag - och att säsong 4 har premiär i USA imorgon?
   Hur stor den är vet jag inte, men så är det iallafall. Och jag är oerhört förtjust i Chuck Bass.

segertåget

   Gode tid vilken kväll. Så väldigt, lyckad, rolig, svettig, sen och oblyg. Mm, tack ska ni ha, ni som var där. Kom hem med en stor paketskörd. Mamma var lite tveksam till hög alkoholhalt på vissa gåvor, pappa flinade mest. Jag också.
   Tack iallafall.
   Och på fredag fyller jag år vilket känns ganska gött.

hej!

nej

   Det skulle bli tidernas fest ikväll. Men så slog sjukdomen till hos några få, så kan inte de komma, så kan inte deras kompisar komma och plötsligt är min inbjudna skara halverad.
   Så just nu är jag bara skitbesviken.

utropstecken!

   Varför kostar deodoranter 35 spänn? Det är stört på riktigt.
   Idag serverade matsalen kryddstark måltid nummer två under hela min gymnasietid. Gott! Torra kyckligfiléer dock, något som inte ens jag lyckas åstdakomma. Sämre!
   Ska nu sätta på ett avsnitt Gossip Girl, sen äta födelsedagsmiddag, sen sova tidigt. Bra!

hej!

fölsedag

   Idag fyller Linnea 20.
   Jag inledde denna dag med att drömma om hur hela familjen gick in och grattade henne utan att väcka och säga till mig som de hade lovat (på riktigt). Så vaknade (alltså vaknade i drömmen) ja en kvart efter utsatt tid, gick in på Linneas rum och såg hela familjen skratta och ha trevligt därinne. Det hela skar i mitt arma hjärta.
   Sedan vaknade jag (på riktigt) en kvart före utsatt tid. Blev mycket glad då. Det är ju ingen som vill missa morgonhes skönsång och omänskligt tidig fotografering. Nänä.
   Nu sitter jag i skolan och väntar på att vi ska börja. Ren tur att en datasal stod öppen.

robban patte


  
   Näemen Robert Pattinson är ju verkligen jättesnygg. Riktigt fräsch och så. Eller? Är håret lite för stripigt, skägget lite för långt, polisongerna lite för grova och ögonbrynen lite väl mycket åt unibrown-hållet?
   Inte vet jag.
   Idag har jag iallafall fått håret ordnat. Blont blev det inte, en mer ljusbrun/sand/svagsvagkoppar-nyans. Faktiskt en blandning av alla de färgerna. Lite svårt att avgöra också för det ser olika ut i alla ljus. Men jag är nöjd. tillAyia Napa och sommaren blir det solblekt och finnt.
   Efter desperat sökande på Veckorevyn, Elin Klings blogg, Amanda Bergs blogg och till och med minoutfit.se ser jag mig nästintill besegrad. Denna vecka har varit ett klädhelvete, varje kväll står jag framför garderoben och glor hålögt.
   Sätter mitt sista hopp till mammas Damernas Värld. Inspiration, kom!

god, only god knows i'm trying my best

   Stressad på morgonen. Tog min vänstra tumvante och Hannes vänstra finerhandske med dödskalle på. Inte med mening.
   Prov i biologi. Inte till min favör.
   Projektarbetet skiter sig totalt.

näe

yes


tråkigt, riktigt tråkigt

   Alltså okej. Jag har nu tillåtit mig att ta en paus från biologin. När jag skrev den meningen insåg jag att jag egentligen inte hinner det. Har så äckligt mycket att öva på. Dessutom är jag vrålhungrig för fjärde gången idag. Ett tecken på att man äter ren skitmat.
   Alltså: det är dyster nu.

je suis un peu stressé

   Heeeeeeh. Ett panikartad utandning. 
   Onsdag - prov Biologi B 40 sidor, torsdag - prov Matte E, nästa tisdag - prov Svenska B. Lägg även till projektarbete, djälvulens alldeles egan påfund, och körkortsteori.
   Heeeeh.
   Men jag fick iallafall boka halkbana idag vilket jag är jäkligt nöjd med. För man känner lite progress liksom.

nu: dammsuga med Chris Martin sen biologi

RSS 2.0