helgen v 17Helgen började i fredags med årskurs 1:s svåraste tenta. Jag kunde hela exempeltentorna på cirka 40 poäng som rinnande vatten. Bakslaget då när vår tenta var omgjord och slutade på 84 poäng! Mitt första U heeeeello.
Efteråt shoppade och lunchade jag med Julia och Livia.
Sedan systemet då, tillsammans med 400 andra. Klirrigt myz.När jag visade leg på systemet fick jag en vattenflaska, KING! Dock läckte den i hela mitt knä två timmar senare. Denna kväll had vi i alla fall tentaslask.Lördagsmiddag på Ståthållaregatan 44C aka Psyket - hemmagjord kalkon. Inga konstigheter i denna studentkorridor.I dag var jag ute på PW på Stensö när en tanke sa boom, det var badväder! En timme senare tog jag och Livia årets första dopp. Hur jävla äckelkallt som helst. Fick andnöd när jag doppade huvudet andra gången.Nu sitter jag i sängen med öppet fönster och gassande sol, vilar. Ikväll ska vi kanske äta på restaurang.

tidevarv komma tidevarv försvinna

 

 

 

 


världens absolut tråkigaste samtal i en studentkorridor fylld med sjökaptener och jag

då går den ju dit. den går åt det hållet. då går strömmen alltså. ditåt. så. poäng.

vilken konstig indelning det var på den här gradskivan. 0 under 180. är det så på din också.

om du har nordlig ström och nordlig vind, då går de emot varandra.

då ska vi se hur långt det här flotthelvetet driver på tre timmar. vad blåste det? 15... 19... 9 meter per sekund. nordostlig. det blåser alltså sydost. rakt emot. sydost... så blåser det. från sydost. vind. yes. sätt den nu inte åt andra hållet för fan. där går den. king.

det är rätt bra att rita upp denna här. ja, det är rätt vettigt. ganska vettigt att få begreppen rätt.

frågan är om det är en äcklig livflotte som... tjugofemmanna kanske. då får vi göra olika räkningar. en med bara livflotte, en med drivankare och en med fartyget. vi räknar först utan... jag vill verkligen inte detta.

ska du bli full sedan?
nä, vet inte om jag hinner bli full.


det är ju vinddrift. men vi kan lägga strömmen först.

för varje sådan måste du göra en enskild liten ring. och sedan 31 delat på 15. var det 15 timmar. ja. så. den här borde alltså vara... i rikttning 2 91. 2 91 och 31 då. 1 2 nej. där har du det. fast grejen är att han har räknat. men han har fan inte gjort rätt egentligen. tror jag. för att... för han. han har räknat kursen till de två. till den och till den. och delat på två. fast punkten är inte i mitten. den punkten är mitt emellan. alltså. det här avståndet.

så varje position får en egen sådan. men de har två får varsin.

de där är ju nästan lika samma avstånd. varje punkt blir 12 procent fel om du har rätt avstånd. men man måste ändå ta ut den där det avståndet.

den ligger ungefär där ju. men den ligger inte exakt där. men frågan är ju då. så det jag har lärt mig... då får du ett värde på den. som du halverar. jag vill att varje enskilt ben får en. så du vill ha 36 gånger 1,12. ja. eller 0,12. 0,125. eller delat på åtta som man kunde gjort om man tycker det är roligare. eller sex.

fastvuxen

Nu har jag befunnit mig på samma plats sedan 11 i morse.

Tenta i förvaltningsjournalistik i morgon och jag kan snart alla mina antecknade formuleringar utantill. Av de hundratals sidorna kurslitteratur kan jag dock totalt ingenting för jag har inte läst några böcker?!?!?! HEheEhEHe.... oj

Har druckit mycket kaffe i dag //magen


plötsligt händer det


pengarna kommer i morgon, skänk en tia i dag?

HJÄLP OSS ATT HJÄLPA GATUBARNEN


foto: Lina Hansson

I dag

Har jag fått styra segelbåtN ute till havs. Kanonkul.


Det är alltså 15 km hem.


skänk ölparan

Det är sen lördagskväll och jag är nattligt klok. Sådär klok så att man morgonen efter ba oookej *fattar nada*.

Men i alla fall, kör i vind:


Som studenter lägger vi upp största delen av månaden efter när studiebidraget kommer. Det heter inte vecka tre utan veckan innan löning. Likadant heter vecka ett veckan efter löning. Den veckan är king och gänget lyxar järnet.

Med andra ord lever vi i en ekonomisk trygghet. Vi vet att 8lax kommer att serveras oss runt den 25:e varje månad. Det kan bli knapert runt den 20:e men 26:e är vi glidare igen.
Så därför tänker jag att den sista slanten som finns på kontot innan bidragsdags, oavsett om det är tre öre eller 122 kronor, den borde vi lätt kunna skänka bort? En natt med nollat konto för en god sak? Den där hunkan kommer ändå gå åt till öl första helgen efter löning.
ORDNING OCH REDA, SKÄNK PENGAR INNAN FREDA! (i detta fallet på tisdag)

Från veckan


Från helgen


vecka sexton


såhär

Besökte second hand innan. Hittade en fåtölj som jag ska köpa i morgon.

I alla fall. Vet inte om det berodde på lukten därinne men något  mitt inre gick plötsligt crazy.

Jag skakar i armarna, mår illa och inte kan fokusera blicken fortfarande tre timmar senare. STACKARS MIG.


påskafton 2012

Först: jag har inget rum här. Sover i olika sängar/soffor beroende på hur de övriga familjemedlemmarnas sovscheman ser ut.

LET'S CONTINUE.

Vaknar i TV-soffan vid cirkus 8 av att pappa meddelar att hans säng är ledig. Reser mig som i koma och går blundandes upp till övervåningen och lägger mig bredvid mamma. Sover 1 timme och 15 minuter tills mamma väcker mig.

ELLEN NU ÄR DET PÅSKFRUKOST OCH JAG VET ATT HAREN VARIT HÄR!!!!! DET ÄR SPÅR EFTER HONOM!!!!

Jag ba FLYGER UPP.En snabb frukost intas och sedan vässar familjen sina geniknölar. Årets äggletning tedde sig på följande sätt: LAG 1 bestod av mig och pappa, LAG 2 bestod av mamma, Linnea och Hannes.

Till mig och pappa hade Linnea aka haren Ogge skrivit ledtrådar. Totalt 40 minuter letade jag och pappa runt i huset efter de olika ledtrådarna. Hittade sedan mitt ägg i receptlådan. Pappa aka haren Uno hade skrivit ledtrådar till de andra, de letade cirka 30 minuter.Efter letningen for vi till Systembolaget en snabbiz. Sedan hem igen och jag sov bredvid katten en timme.
Aa och sedan var det party i lokala fotbollsföreningens klubbstuga all night long. Allt avhandlades. Från LMFAO och Guetta till Håkan och Lejonkungen. Fett. Jag har sådan JÄVLA träningsvörk i dag. När jag och mamma skulle se film innan så kunde jag inte ligga på vänstersida på grund av träningsvärk i höften...


långfredag 2012

Åt en stekarfrukost i dag. Ensam hemma och ba länsade skåpen. Dyrt bröd, dyr skinka, dyrare valnötter och billig gurka. Pappa hade av någon anledning fyllt kaffebryggaren med vatten till fem koppar och sedan lämnat den så. Äh, tänkte jag och kokade alltihop. SKön stund framför Nyhetsmorgon!

Och skön stund på lilla toaletten med pappas golftidningar senare.

När kaffekoman lagt sig drog jag på mig gummistövlarna och pappas arbetskläder och gav mig ut. Följde viltets spår genom barndomens skogar. Kristallklar i sinnet och guldig i själen.


Planer för resten av denna långfredag: ta mammas bil och köra racer på skogsvägarna till Mathilda klockan 17. Sedan konversera hela kvällen.En briljant dag

Tjaba.

Jag är på ett sprudlande humör. På riktigt så sitter jag ensam på ett tåg och fnissar för mig själv för att jag mår så bra.

I går var vi på Lilla Klubben. Mitt avancerade ögonmått och genuina matematikutbildning sa mig att stället var fyllt till cirka 20%. KIIING tänkte vi och intog dansgolvet. Sedan efterfest och sedan avancerad middag kring 03, ni vet hur det är.

Aa så i dag vaknade jag som en blixt vid 07.30 och ba GOD MORGON GOD MOOORGOOON HÖR FÅGLAR SJUNGA GLATT GOOOOD MORGON GOD MORGON I KÖR. Fortfarande full med andra ord. King igen.

Fnissade mig i genom hela frukosten, cyklade svängigt till skolan och satte mig på föreläsning där flera andra delade mitt tillstånd. Inte jättebegripliga anteckningar från min sida. Inledde sessionen med att skriva TLLL i rubriken i stället för till.

I första pausen köpte jag en cola och hjärnan vände sig på rätt håll. Klockan var alltså 11.10 när jag började nyktra till. Klockan var alltså 13 när jag blev bakis. Det var skoj!

Vid 15 gick jag till busshållplatsen, flämtade som en skrämd kanin efter den ansträngningen. Man e ju lite klen i lungorna dagen efter.

Satt vid stationen och väntade på tåget när en man ställde sig bredvid för att packa ur sin väska. Han lastade bland annat ut en låda från Marlboro. Denna låda välte och alla cigaretterna blåste i väg över perrongen! True story!


Okej. Tåget går om 2 minuter. Kommer sova om 4.


21:18

OOOOH. Alltså på riktigt/for realz - det är så jävulskt kallt härinne. Har haft på mig raggsockor i nästan ett dygn nu. Tog av mig dem hos Livia innan i dag. Den stunden hemma hos henne är också den enda stunden i dag då jag haft tinade fötter. Det var en fin stund och jag saknar den nu.

Jaha.På torsdag ska jag åka hem.
I morgon har vi redovisning i skolan. Sedan ska vi gå ut på kvällen.


Äsch. Hejdå.


denna dag

Okej hej!

Jag har just knåpat i hop en recension av Hungerspelen aka the Hunger Games som jag såg på bio i söndags. Om jag hade varit fyra år yngre så hade jag nog dött av den upplevelsen. I söndags blev jag bara berörd.

Ungefär som när jag såg Ondskan vid vakandevatt... Typ 14 år. Då gick jag runt som i en dimma en vecka efteråt och ba kamratuppfostran? Silfverhjelm? Peppis?


Sedan så kan jag nu konstatera, efter att ha bott här i över ett halvår, att temperaturen i mitt rum sällan diffar utanför formeln temperaturen utomhus + 10 grader = temperaturen inomhus. Alltså är det cirka 14 grader härinne denna FANTASTISKA DAG.

Nu ska jag äta något som jag först ska trolla fram från mina tomma köksutrymmen och sedan ska jag ta min snabba cykel till Livia och öva på ett skolarbete.


Okej hej!

Obama chefar


det krisar inom mig

Man ska inte slänga sig med ordet ångest egentligen. Jag gör det alldeles för ofta. Pratar vilt om vilken ångest jag känner över småsaker.

Till exempel så twittrade jag nyss denna bild och skrev om den ångest jag kände i efterhand. Ångest över att ha hållt dyrgripen till telefon över öppet vatten bara för att fotografera en svan. Lite dumt, okänsligt liksom mot gänget med verklig ångest.

 

Ändå vill jag tala om ångest nu.

I går kväll när jag skulle somna låg jag som vanligt och lyssnade på Enya. Grävde ned mig mentalt i trånga utrymmen av tankar. Snårigt som fan.

Så slog det mig att ett av mina största problem i detta liv är att jag måste fånga dagarna, catch the moments och ba CARPE DIEMa ungefär tusen gånger så mycket mot vad jag gör nu.

Detta plötsliga ögonblick av klarsynthet ledde till följande beslut.

DAGS FÖR CARPE DIEM.

I dag var första dagen på nya livet då. Vaknade med hjärtat bultande, time for change.

 

 

 

 

Och föreställ er krisen inombords när jag åtta timmar senare inser att jag inte har en jävla aning om hur man carpe diemar.


RSS 2.0