het dag

Årets varmaste dag och jag har varit på jobbet. Ute visserligen men iklädd tights och t-shirt. Har desperat försökt knöla upp armarna på tröjan och dra lite i urringningen. Ändå har jag linjer. Och en ful bränna efter klockan. Lysande. Jag är dessutom sträv i hela fejjan eftersom jag varit svettig där HELA dagen.

Nästa moment i min dag är att fylla i min femårsdagbok. Ligger lite efter där och måste skriva typ 2 veckor tillbaka.

Sen ridlektion.


godnatt från bara migFörresten så har jag just för första gången i mitt liv sett klart Enemy at the Gates. Har börjat se den fyra gånger men aldrig sett klart den, idag skedde det. Tack pbay för det!

Imorgon jobbar jag 9-16 så vänta er ingen rykande aktivitet härinne.

heeh

Jag satte mig i en solstol ute innan och läste. Tyldigen somnade jag för jag vaknade nyss med ett ryck och tänkte att jag inte visste var mina dagisbarn var! Hann gå ett varv i huset innan jag insåg att alla dagisbarn var hemms hos sig och så även jag. Ojdå.


det går bra nu

Oh mon dieu, jag är helt slut. Vet inte ens om jag är kapabel att skriva detta inlägg för jag orkar knappt sitta utan ryggstöd och ska jag luta mig bakåt når jag inte datorn utan att darra i armarna.

Varför detta nu då?!?! Skriker ni upphetsat.

MMjo för att jag cyklade hem från jobbet idag. 18 km ba, gaaAaAnska jobbigt. Särskilt eftersom km nummer 2 går stadigt uppåt.

Haha och dessutom hade kedjan hoppat av när jag skulle trampa iväg. Fick ligga på knä och mecka med världens skitigaste kedja. Hade oljegegga överallt. Observera att det är min farmors gamla cykel, den har 50 år på nacken. Och ändå levererar den. Gullunge.


Här kommer lite ordspråk jag hörde på Morgonpasset imorse, då jag åkte bil med mamma.
Även den starke tar i när han skiter.
Önska i den ena näven, skit i den andra, se vilken du får mest i.
Googla först och fråga sen.
Du ska inte ropa hej förrän du har kommit igenom bäckenet.

godnatt från mig och herr bult


syskonen L-ahl

Är det någon här som har en tonårig (eller en tolvårig wannbe som i mitt fall) lillebror så plz help. Hannes har varit så extremt odräglig idag att jag bara vill klubba honom. Flinat, slagits, skrikit ÄGD vid HELT fel tillfällen, spelat upp ärkefåniga sms-signaler och så vidare i all oändlighet.

Det enda straffet jag kan komma på atm är att inte hjälpa honom med hans mobil. Han har ju fått för sig att han ska byta från Telia till Halebop och det ska göras nu när han har 0,79 kr på sin mobil. Mamma sa: be Ellen om hjälp. Jag gav honom onda ögat. ÄGD (i sin rätta bemärkelse)!

Nu ska vi snart åka in till stan, jag och Linn1 så att hon kan ta farväl av sina m8s och sen av mig. Stackars stackare. Hon kommer inte få träffa mig på en månad nu. Buhu, hur ska hon klara det?Se bara hur söt jag är. Fjäderöronhänge och allt.


wait til you see my smile

Så idag steg jag upp vid 07:45 för att baka frallor och muffins till en morsdagsfrulle. Det blev både lyckat och kostnadsfritt. Tjohej.

Har ni märkt att ordet tjohej numer ingår i min vokabulär? Känner att det verkligen hör hemma där, det är ett så positivt laddat ord att man både blir glad av att skriva och att läsa det.

Här är något annat som ger humöret en rejäl skjuts! Tänk även att vi är lediga torsdag-måndag! Är inte det helt fantastiskt. JohoOrå.Eller den här låten, hur bra är inte den?Och så är Angela hemma! Och Lina kommer snart hem! Och Mathilda är också hemma!

Dessutom så gittar Linnea tillbaka till London idag, skönt det, äntligen slipper vi den jäveln. Iallafall en månad. En månad av fred och frihet. Vi får tillbaka ett rum att hänga tvätt i och jag får tillbaka ett rum att måla naglarna i (får inte göra det i övriga huset, vår känslige far får huvudvärk).

Mitt enda problem är att det på mitt träningsschema idag står "Aktiv vila, till exempel ett varmt bad, bastu eller massage". 1. Vi har inget badkar 2. Vi har ingen bastu 3. Ingen här vill massera mig. Trubbel!

Känslan av att stå utanför Hemköps dörrar ...

Känslan av att stå utanför Hemköps dörrar 30 sekunder efter att de stängt. Dels känner man sig förnedrad dels så oerhört desperat. Lägg dessutom till att JA, jag skulle ha köpt en blombukett och en chokladkaka till Mors Dag. Istället blir det frukost på sängen med hemmagjorda frallor och blommor från vår (hennes) trädgård. Frallorna ska dock bakas ikväll och sen jäsa hela natten, så tekniskt sett så lägger jag ju ner jävligt mycket tid på den här presenten.


challenge

45 words

Speedtest

 

Har ingen aning om ifall detta är bra eller dåligt? Prova ni.


jorå såatteh

Händer detta i alla familjer, eller är det bara i vår man kan få kommentaren "Du har inte varit ute på hela dagen eller?" och känna sig som om man fått en jävla bullet rakt i facet. Ångestenn och skulden som väller över en är omätbar. SHIT har jag inte varit ute idag?! Har jag inte ens hämtat posten? Har jag suttit inne och degat till mig en hel dag i samma äckliga och dammiga luft? Jag är ett sådant missfoster.

Händer det er?

Det händer mig, dock inte idag för idag har jag varit ute och planterat blommor och tämjt kor. Däremot så frågade jag just Hannes den där dödsfrågan. Siktade på hans lilla ansikte och sköt av.

BAM

gulle


nittileaks

Kan inte sluta skratta åt detta!


glad fredag

Igår var en så lustig dag. Kom hem 14:30 och var helt slut. Letade med ljus och lykta i både kropp och sinne men hittade inte en endaste enhet energi. Gick och la mig efter att jag skrivit Liseberg-inlägget. Sov till 17. Åt födelsedagsmiddag med mormor och morfar. Gick till sängen igen. Halvsov till 20. Gick till soffan. Kollade på TV. Somnade igen vid 22:30. Fattar inte hur jag kunde vara så sjukt trött precis hela dagen?

Idag var dagen iallafall bättre. Så pass energirik att jag tog mig en fullastad bajsblöja redan 08:20. Världens sötaste unge som sket ner sig 5 minuter efter att han hade fått ny blöja. Snutten.

När jag kom hem vid 14:30 så datade jag i 2 timmar, sen var jag ute och gick 1 timme , sen åt jag, sen datade jag, sen var det nu.

Nu ska jag ta på mig strumpor ty jag är extremt frusen om fötterna sen ska jag styrketräna. Det står nämligen på mitt träningsschema idag. Hade aldrig gjort det på eget initiativ.
Hahaha alltså vad HÄNDE JUST?! Hannes står...

Hahaha alltså vad HÄNDE JUST?! Hannes står och leker med köksvågen, väger en kniv och ber mig gissa vad den väger. Jag ba öööh 56. Chansar helvilt. Hannes säger ''rätt''. VA? Den vägde 56 gram! Hur sjukt?


liseberg

JAJA eftersom ni tjatar så så ska jag skriva om igår. Lugna er.

Vi åkte hemifrån vid 12:30, jag körde, Hannes var shotgun, pappa och Linnea satt bak. Vi var framme 14:30 och småsprang direkt till Balder, Hannes blev allt blekare. Han har inte varit på Liseberg sen han blev "stor" och följaktligen har han aldrig åkt bergochdalbana. I kön rörde han inte en min, pappa som bara åkt Lisebergsbanan var kallsvettig. Sen åkte vi då. Jag och Linnea skrek WOHOOO och höll upp händerna. Pappa och Hannes skrek ÅÅÅÅÅÅ och höll i sig så att knogarna vitnade, båda framåtlutade med gråt i ansiktet. När vi stannade på stationen igen var det nte styrsel i benen på dem.

Vidare mot Kanonen, samma visa där, WOHOOO, ÅÅÅÅÅÅ.

Lite senare vidare mot Atmosfear. 146 meter upp i luften med dinglande ben. 110 km/h rakt ner. 4G. Efteråt hade inte heller jag och Linnea styrsel i benen. Däremot gjorde vi en såndär glad hoppring.

Annars så såg vi Leif Mannerström, pappa fick max på såndär släggagrej, pappas korvmacka blåste iväg och la sig uppochned, Hannes fick två vattenstrålar i huvudet på Kållerado, vi åkte radiobilarna 3 gånger på raken för det var så KUL, vi åkte Balder 3 gånger på raken för det var så KUL och NOLL kö, Linnea vann 2 Plopp klockan 22:55, Markoolio var där och uppträdde.

Betyg på Liseberg 25 maj 2011 - 5 av 5 gallskrik. Lagom väder, max 15 minuters kötid (hände en gång på Balder) och vi åkte ALLT som är värt att åka.... Dock var vi hemma 01:30. 01:39 släkte jag min lampa och 05:39 tände jag den igen. Dags att stiga upp, arbetsdagen började klockan 7.

Ändå har det varit jättebra på jobbet idag. Jag är alltså med småbarnen, de flesta är mellan 1,5-3 år gamla. Idag gick vi iväg till en lekpark, vi hade varit där i 5 minuter innan två småpojkar hade bajsat i blöjan. Så sött.

Luta huvudet mot nackstödet. Put your head...

Luta huvudet mot nackstödet. Put your head against the headrest. Dumdum dumdum dumdum AAAAAAAAAAAAA


Balder, Kanonen, Atmosfear, Flume Ride, Li...

Balder, Kanonen, Atmosfear, Flume Ride, Lisebergsbanan, rulltrappan (så jävla läskig), Kållerado och så vidare. Med darr på läppen hos pappa och Hannes har vi nu tagit oss igenom rubbet. Succé.


24 maj aka GEckos födelsedag

Idag fyller Hannes 12 år. Hipp hurra. Utav mig och Linnea fick han en resa till Liseberg, den kommer ske imorgon! TJOHEJ! Jag ska åka ATMOSFEAAAAR.

För oss andra innebar det en tidig morgon, 45 minuters mindre sovtid fick sina påföljder. Jag jobbade från 9 till 16 och det var helt okej. Dock blev det lite körigt på eftermiddagen när det regnade och vi fick trängas inne. Jag bytte 1 st bajsblöja. När jag slutade så ringde jag till mamma och blev tvungen att åka till Värnamo och handla mat och en tårta till Hannes. MM skitkul, jag var inte alls seg. Kunde trycka ett pekfinger hur hårt som helst in i nacken ty den var domnad på grund av trötthet.

I Värnamo var det såklart "rusningstrafik". Först höll jag på att krocka med en gubbjävel som körde ut från OKQ8 ut på Halmstadvägen, han stannade MITT I min bana?! Han skulle svänga vänster och glömde typ kolla åt just vänster? Dessutom satt han framåtlutad. Det säger så mycket om en chaufför. Sen när jag kom från Åhléns och skulle mot stationen, då är det ju högerregeln där och det är ju INTE jag som har företräde. Gissa hur många bilar som körde förbi och hur många som stannade?! Ni kan ju tänka er. Alla stannade. Och jag vinkade att DET ÄR DU! Ändå kör inte vissa. En ful kvinna började till och med skaka på huvudet när jag pekade på henne. Jag blev skitirri och ba JOOOOOOOOO och nickade. Då körde hon iväg mycket hackigt och nära till motorstopp.

Jag kom hem en timme efter att jag slutat. Då blev jag uttvingad på vår fotbollsplan för att spela med Hannes, pappa och Linnea, pappa hade stålhätta och det säger väl allt. AJ.

På mitt träningsschema i dag stod styrketräning. Var högröd i ansiktet när telefonen ringde och mamma hojtade BÖRJA MED MATEN! Jag tänkte efter 0,1 s sen vidarebefodrade jag det till pappa.

Nu sitter jag helt död i soffan. Första egentiden idag. Är så trött i magmusklerna att jag inte kan prata ens. Fem minuter tog det innan mamma gastade KAN DU KANSKE HJÄLPA TILL?

NEJ.

NEJ FÖRFAN.

total workout

Kan knappt röra mig. Jag och Linnea gav oss ut och cyklade innan. Syskonrivaliteten gjorde att jag körde för livet. 7 km på 23 minuter. Sen 6 solhälsningar. Sen studsmatta. Sen en evighetslång stretchsession som gjorde att jag skakade i hela kroppen.

 

Nu ska jag och Linnea fortsätta va. Hejdå.

provsvar


askul

Jag hade verkligen för avsikt att uppdatera igår, det hade jag verkligen. Dock så kan jag inte styra över vädrets makter så när det mullrade i horisonten stängde jag snällt av datorn och drog ur kontakten. Dessutom var jag lite körig i magen så att säga efter lördagskvällen, hade inte krafter att sitta uppe utan sov hela eftermiddagen och åt pizza på kvällen.

Idag började jag mitt nya jobb. Vilken succé det blev, jag fick åka på studiebesök på en bondgård. Klappa kalvar och få kodregel över hela mig när jag klappade en ko som ville klia sig på mig. Luktar bajj om hela jackan. På riktigt alltså så kommer detta jobbet bli skitkul. Bra kollegor och jag ska vara med småbarnen = det roligast


Pallar inte mer. Ska leta efter katten istället.


Hej bloggen. Om jorden går under ikväll so...

Hej bloggen. Om jorden går under ikväll som den där gubben sa så har jag iallafall haft en kul sista kväll. Älskar er. Hejdå.


orkar inte

Jag och Linnea väntar middagsgäster. De skulle kommit för 2 minuter sedan. Jag har inte bytt om ännu. Jag har inte heller börjat skala räkorna som mamma bad mig om.

Jag målade nämligen naglarna för 40 MINUTER SEN OCH DE HAR FORTFARANDE INTE TORKAT?!

Hejdå.


hej


linnea är hemma2

Så gav jag mig alltså av med bilen klockan 07:25 imorse, 5 minuter försenad. Körde körde och körde till miniflygplatsen nordväst (sa min inre kompass) om Göteborg. Kom dit 5 minuter försenad (fattar inte hur det är möjligt att jag räknade rätt PÅ MINUTEN?), hämtade Linnea och Elin sen körde jag hem igen. Efter lite turer i Värnamo var vi hemma 13:30. Sex härliga timmar framför ratten idag alltså.

Nu ligger det en liten nassegris här i soffan, tror inte det gick 5 minuter innan hon sov efter att hon lagt sig ner.

Jag sitter bredvid som en livvakt. Hannes var helt otroligt störig innan, körde in sin cykel i huset, hoppade i soffan och höll på. LÅT HENNE SOVA?!

...Vi ska faktiskt ut ikväll ditt retard.

 

VET NI förresten vad som hände förut? Nej, såklart inte. Det var nämligen så att jag fick ett telefonsamtal som gav mig jobb från måndag till midsommar. TJOHO! TJOHEJ! Ska jobba på en förskola/ett dagis. Gud så skönt. Det var precis fram till midsommar som jag vill jobba. Vad som ska hända under juli månad är ännu ett ?. Under augusti ska jag leta lägenhet/rum i Kalmar och sen flytta. FÖRHOPPNINGSVIS. Vi vet ju hur det gick sist jag trodde att jag skulle komma in på en kurs/utbildning. Total fail.


linnea är hemma


golf

"Imorgon är det golf och jag bävar för mina sneda slag."

Det värsta med att vara ensam hemma med pappa är att jag tvingas agera ständigt bollplank för hans eviga golfsvada. Det går inte en dag utan att han pratar om golf, inte en dag utan att han tränar på sin swing och troligen inte en timme utan att han tänker på golf.

Hade jag inte fötts i den här familjen där både mor och far spelar, då hade jag aldrig tänkt på golf. Seriöst.

Nu tvingas jag lyssna på golfanekdoter, studera väderförhållanden, läsa golftidningar på toaletten, flytta på golfbagar när jag ska köra ut min cykel och så vidare i all oändlighet.

Det värsta är ändå detta eviga tjatande och dissekerande av senaste rundan. Känslan av det gråluddiga skynke som sakta halas ner mellan mitt medvetande och omvärlden när pappa sätter igång och berättar om lillfingrets vinkel, blicken, höften, utslagsposition vid tredje hålet och blaaaa bla blablab lablbalbalbaaaaaa.

Levande foster dilemma vid aborter

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/levande-foster-dilemma-vid-aborter_6173807.svd

Märk väl att vi talar om foster här, inte barn. Det är något som lever i din livmoder men så länge du inte vill ha det kallas det för ett foster. Vill du ha det blir det en liten bebis. Prova att byta ut ordet "foster" mot "bebis".

I vissa länder dödas fostret med hjälp av en injektion av kaliumklorid i fostrets hjärta.
I vissa länder dödas bebisen med hjälp av en injektion av kaliumklorid i bebisens hjärta.

Det känns fruktansvärt att låta fullt friska foster ligga och dö framför våra ögon.
Det känns fruktansvärt att låta fullt friska bebisar ligga och dö framför våra ögon.


Och sen detta:

Rörelserna och ljuden betyder dock inte att fostret har liv, tycker hon.
- Vi tycker ju inte det. Autonoma reflexer är inte lika med liv, säger Teleman.

Men hur kan man döda något som inte lever?

 

 

Vill bara understryka att jag är för abort, blev bara illa berörd av denna artikel. Ett olösligt problem verkar det ju som. Eller kan man bara sänka rätten med några veckor? Så att liv inte tas? Men när blir ett liv ett liv?


såklart

Jag håller på att tvätta just nu. Sorterade hela tvättkorgen innan i mycket fina högar. Vitt, svart, jeans, randigt, rött och till och med en BEIGE hög!

Med beige tröjor och tröjor med lite rosa i och hudfärgade underkläder och så vidare. Kände mig så duktig.


...Därför var det inte så kul när jag upptäckte att min allra nyaste och allra finaste beige blus verkar ha blivit ROSA?! Satte handen för ansiktet när jag såg det och förbannade mig själv. Varför kan det aldrig bli rätt?

det ringer

Nu ringde det i telefonen. Var man än letar i hela min kropp så lovar jag att man inte kan hitta en enda reaktion på den signalen. Det finns inte en nervtråd i min kropp som tänkte rusa upp och lyfta luren. Jag gör det inte. Iallafall inte om jag sitter ner och det är andra hemma. Never ever. Never say never? Jofan, detta är never.

Från ovanvåningen hör man dock hur toadörren rycks upp och någon vrålar JAG TAR DET! Sedan hör man Hannes älgkliv dundra genom hallen mot telefonen. Kan inte förstå det. Varför vill man svara i telefonen? Det är ett mysterium.

Tänk när det är mormor. Då kan man ju lika gärna sätta sig ner och ta fram en bok. Eller när det är till någon annan än mig (96% av gångerna), då händer det ju aldrig att den personen finns i samma rum utan man måste alltid gallskrika MAMMAAAAAAAAA eller PAAAAAAAAAAPPAAAAA över hela huset eller kanske till och med hela gården vår. Så svarar personen ja? SKITLÅNGT bort och man ba DET ÄR TELEFOOOOOOON och den ba vem är det? och så vet man ju aldrig det JAG VET INTE!! sen blir det tyst och man vet inte om personen är påväg eller vad som egentligen händer? Så ser man personen komma långt bort på ägorna, då går man in till telefonen igen och ba JO hon kommer om en stund.

När man istället bara kunde suttit kvar.

HEJ

Vakna 12:30
Äta
Data
PW
Duscha
Äta
Data
TV
Sova

Typ så! De senaste dagarna. Därför tänkte jag att idag ska jag åtminstone klä på mig. Har haft samma tröja nästan dygnet runt nu sen i söndags... Ser det som dagens utmaning.

AA fast en till grej som jag VERKLIGEN ska göra idag är att dammsuga min dator! Lagret av damm/pollen som täcker den är inte nådigt. Tänk hur man knapprar på pollentangenterna och sen petar sig i ögat --> katastrof, och det händer mig HELA tiden.

detta tog mig 4 minuter

Klockan är 01:14 och jag är inte trött ännu. Mitt dygn är nämligen omställt tjohej. Vaknar inte förrän 12 och somnar inte förrän tidigast 02.Bra va? Då kan det bli en bra helg. Dock kanske inte lika bra om jag skulle behöva jobba någon dag.

Förresten så såg jag detta innan på svd.se:Eh va? "Unika bilder"? "Som vi aldrig tidigare sett"? Fast det har vi ju! Alla har väl sett denna bild:Och den togs ändå för över tre år sedan. Herregud vilka losers som härjar på svd.se.

linslös och nyduschad

När jag körde hem från min ridlektion idag så kliade jag mig i ett öga. Tydligen alldeles för våldsamt för linsen trillade ut. Fan! Var tvungen att köra resten av vägen med det ögat stängt.Fick sån sjuk kramp i fejjan, för ja - ni ser ju hur många muskler som jobbar här. Kommer ihåg att när jag var runt 10 så hade jag komplex för att jag var så dålig på att blinka med ett öga.Det såg ut ungefär så.

Har fortfarande lite komplex. Jag är ju inte direkt BRA på att blinka med ett öga, det är fortfarande en ansträngande gest att göra. Man kanske skulle träna lite mer. Flörta lite mer. Ha      ha. Hatar när folk blinkar med ett öga åt mig, blir så sjukt ställd. Vad hände just?! Och varför?Annars så har jag just duschat som ni ser. När jag steg ur duschen så blev jag som vanligt lika moloken, för GUD vad jag hatar att torka mig. Finns det något tråkigare? Det tar så lång tid och det är jobbigt. TRÅKIGT. Ibland... Eller nej, ganska ofta faktiskt, ganska ofta brukar jag ha med mig en bok in i badrummet, så när det annars är dags att torka sig så lindar jag bara in mig i en handduk och ställer mig och läser några minuter. Sen är man ganska torr, behöver bara torka benen lite. TIPS TILL ER ALLTSÅ. Ta med en bok in i duschen och börja lufttorka istället!

du får passa dig som satan

Jag och Hannes är ensamma hemma. Han har studiedag, mamma är i Växjö på utbildning och pappa spelar golf. Vi sitter bredvid varandra i soffan. Jag läser en bok och Hannes pillar med ett block i knät. Jag kikar över hans taniga knän och ser att han sitter och kluddar i ett ritblock. Han ritar en bil. Ritar ett hus. Ritar en kossa bakifrån så att man ser rektum på den. Han ritar en pratbubbla och skriver med en tolvårings spretiga bokstäver "MU". Jag petar på det bruna märket på hans kind, det märket som har en ganska speciell historia.

För några veckor sedan fick jag syn på det när vi satt och åt.
"Vad har du på kinden egentligen?"
Hannes funderade, flinade till och blev lite generad.
"Syns det?"
"Ja?"
Han tog mog till sig, insåg att alla (jag, mamma och pappa) ville veta vad det var för märke som satt på hans kind.
"Jo eh... På nyårsafton så satt ju vi barn här i köket, och vi fick ju pommes frites... Då tog Simon upp en varm sån och gnuggade den mot min kind. Så det blev ett brännmärke där."

Så han har alltså ett ljusbrunt märke på sin kind från en pommes frites.

I eftermiddag ska vi äta enchiladas. Hannes hade tydligen ätit det på hemkunskapen och tyckt att det smakade fantastiskt.

Ikväll ska jag rida. Missade förra lektionen eftersom jag var i London och därför känns det helt otroligt att jag ska rida ikväll, det känns som om det var flera år sedan och jag LÄNGTAR verkligen.

atm

Sitter här ensam och storlipar på riktigt åt youtubeklipp där American soldiers are returning home and surprises their loved ones. BUÄ. Tänker bara på när jag själv åkte hem från Danmark och hur jag lipade åt att träffa mamma, åt se Öresundsbron, att se Hånger, att se huset, att träffa pappa, att träffa Hannes, att träffa katten, att se köket, att se mitt rum och så vidare.

Tar mig samman nu. Torkar tårarna som hänger under hakan. Ser mig omkring och intalar mig ATT JAG ÄR HEMMA. JAG ÄR HEMMA. JAG ÄR TRYGG.

Jag hoppas att jag aldrig mer i mitt liv kommer uppleva att jag inte är trygg. Det är en av mina viktigaste känslor.


about london

Såhär var det i London.

Jag kom dit på tisdagskvällen, mötte Linnea vid Oxford Circus och åkte sen hem till henne. Sov.

På onsdagen jobbade Linnea från 6-14. Hon hade ritat en karta till mig så att jag skulle kunna hitta till hennes jobb och möta henne där. Jag gick upp, klädde på mig, gick igenom fickorna 10 gånger så att jag hade kartan med mig, sen gick jag till tuben. När jag satt på tåget och skulle ta upp kartan så slog jag på fickorna sådär som mamman i Mysteriet på Greveholm gör när hon inte hittar nyckeln (som Ivar har och som Lillan tar), kartan var iallafall inte där - hade lyckats slarva bort den på den 4 minuter långa promenaden från lägenhet till tub. Fuckie. Fick gräva djupt i mitt minne och lyckades ändå hitta till Linneas jobb. Åt frukost där och pratade med Linneas stamkunder.

När hon slutade vid två åkte vi till Oxford Street och shoppade. Känner mig alltid som en fjortis när jag skriver eller säger ordet "shoppa". MEN det var iallafall vad vi gjorde den eftermiddagen. Sen åkte vi hem, åt, förferrade och sen åkte vi till Notting Hill för att gå på favoritklubben Arts Club. Fint, litet, bra musik, homiesvakt, fyllemat, i säng runt 4.

Torsdagens frukost intogs också på Linneas jobb (ett café) sen bar det av till Madame Tussaud's. Därinne flinade vi bredvid Robert Pattinson, samtalde med Leonardo DiCaprio, kramade Barack Obama, skällde ut Adolf Hitler, rökte med Audrey Hepburn, bitch slapade Justin Bieber med mera. Därinne fanns också en 4D-bio som vi var på, ni vet när det skvätter vatten och blåser luft i fejjan och sånt, det var dunder. Jag bjöd Linnea på restaurang eftersom min timlön är ungefär dubbelt så hög som hennes... Sen mötte vi upp lite fler och tog en öl.

På fredagen åkte jag in själv till stan och shoppade, sen när Linnea slutade åkte vi till Brick Lane, åt grillade hamburgare och kollade second hand. Den kvällen laddade vi rejält för att ta oss till en av Londons fetaste klubbar, Ministry of Sounds. Vi åkte dit, betalade £15, var inne 10 minuter, sen blev en viss person i sällskapet så pass packad att vi fick dra hem igen, nästan bärandes på denna individ... Kul. Du är skyldig mig pengarna för det. PLUS taxipengarna eftersom vi åkte buss åt helvete fel på natten.

På lördagen drog jag hem som sagt. Började resan runt 13 och var hemma 00. Gott så.


me and her kissed on the lips


Men för i helvete alltså. Skulle just dra ...

Men för i helvete alltså. Skulle just dra ur mina hörlurar för sista gången idag för att sen kura ihop mig i fosterställning och somna men NEJDÅ. När jag drar ut vänster lur så pajar den i örat på mig?! Drar ut den yttersta gummigrejen från örat, men nu fattas det en liten svart kudde. Var är den? Inne i örat? Jag som skulle sova ligger nu och funderar på hur snabbt en liten kudde kan pallra sig från örat in till Mr Brain och döda mig? Men sov gott, hörni


twitter.com/apluskhej hå vi till vår gruva gå

Haha alltså tydligen är det någon hockeygrej ikväll? Mamma har satt på TV:n där Sportspegeln visas och någon tjomme vid namn Per Mårts pratar om erövrande av toppen. Jag kunde INTE bry mig MINDRE.

Jag vill inte lägga upp bilder på det jag köpt för det ser alltid så B ut när man har lagt skrynkliga kläder på ett skitigt golv. MEN jag har iallafall köpt en tegelfärgad långkjol, tre linnen varav ett är så SJUKT fint, låga Converse (345 kr HAHA in your faces), en vit blus, solbriller, väska, födelsedagspresenter till Hannes, badbyxor till pappa, mat, öl och vin.

Sist jag körde hem från Göteborg City Airport var det november och ishalka, jag körde fel två gånger i Göteborg och en gång i Borås. Trodde att livet var slut. Igår var det visserligen spöregn men herregud vad bra jag körde alltså. Hade det handlat om orientering kan man säga att jag spikade hemkörningen. Att jag skriver detta är delvis för att jag vill ge mig själv en egoboost eftersom jag ska köra exakt samma runda på fredag då jag ska hämta Linnea och Elin på flygplatsen.

Nu ska jag duscha, sen se på Mästarnas Mästare och fnissa åt Anders Limpar. 


gz es

Hej, är hemma nu. Lätt sliten och trött. Var dock tvungen att gå upp halv tio för jag ville se på ESC-reprisen. Kom dock hem igår halvvägs in i röstningen så I already knew, och tycker det är så jävulskt kul att vi kom trea att jag blir helt matt.

Ska kolla på Schulman Show nu och sen packa upp och då kanske jag visar vad jag lagt mina pengar på.

Hej bloggy. Befinner mig just nu på någon ...

Hej bloggy. Befinner mig just nu på någon klubb i London borttappad från resten. Klarar mig dock rätt bra då samtliga hanar som går förbi börjar på storflina...


Älskar mig själv när jag tar en stol nära ...

Älskar mig själv när jag tar en stol nära gateköns start och sitter kvar när alla andra orutinerat reser sig och står upp i en kvart innan gaten öppnar. Att ha hörlurar och solglasögon och vara 181 cm lång medför dessutom att ingen vågar säga till när man smidigt glider före i kön. Hejdå Sverige.


Aa förresten jag har glömt berätta en sak....

Aa förresten jag har glömt berätta en sak. ESC avgörs ju i veckan och jag hade verkligen tänkt se det för jag tycker det är kul. Ikväll visas den första semifinalen - jag sitter i ett flygplan. På torsdag visas en andra - jag är i London, om jag får se den återstår att se. Finalen börjar på lördag kl 21. Jag landar 21 och sen väntar en 3h lång bilresa. Hipp hurra.


Gud vad jag älskar podcaster. Idag har jag...

Gud vad jag älskar podcaster. Idag har jag lärt mig att ett sms inte kostar nånting för operatören, det vi betalar går oavkortat rätt i näven på dem. Jag har också TILL SLUT fått svar på varför orden i t9 är så retarderade! Det beror på att de tjommar som la in orden i vår svenska t9 oftast inte hade ett enda svenskt påbrå, utan de gjorde en scanning på internet över de mest använda svenska orden! Därför fanns det från början ord som hitlerbebis och negerhora i vår t9.


Hade jag haft en iphone så hade jag ''chec...

Hade jag haft en iphone så hade jag ''checkat in'' på Göteborg City Airport nu. Har just anlänt och lillbilen är parkerad. Är så jäkla stolt över mig själv för att jag kört så sjukt bra, var inte ens nervös inne i Göteborg och gjorde inte en enda tabbe! Jag är så duktig. Incheckningen stänger om 2h, tills dess ska jag bland annat trycka i mig resten av min matsäck trots att jag nu är nervösmätt. Puss


äntligen

Öh jaha. Har jag packat färdigt nu eller? Miniväskan är knappt halvfull ju? Ändå har jag med mig 2 par jeans, några tröjor och ett till par skor. Det var ju speciellt. Men Linnea blir nog glad för då kommer jag ju definitivt få plats med en påse grillchips till henne.

Förresten! Innan lyckades jag med ett av mina nyårslöften! Att nå med fingrarna till marken när man har raka ben. För NEJ jag har aldrig kunnat det för JA jag har långa ben och OKEJ jag har väl alltid varit ovig. Men nu är det kapitlet som sagt avslutat och vi kan alla blicka framåt mot nästa milstolpe i mitt liv.

packhetsen som uteblir

Jag ska åka hemifrån runt 16 i eftermiddag. Har ej påbörjat packningen... Numer känner jag mig så resvan att jag tror jag hade kunnat packa på en timme. Det som alltid är svårast att komma ihåg tycker jag är pyjamas och tandborste. Hälften av alla mina resor har nog skett med tandborsten kvar hemma. En gång när familjen Lindahl åkte och campade glömde alla utom Linnea sin kudde hemma, det blev lite knepigt.

Fast egentligen, så länge man har med pass och para så e det ju lunch.

Nu ska jag ta en pw, sen duscha, sen hämta resväskan från vinden.


varför var jag tvungen

Jag är nyss hemkommen från en 70 minuter lång pw (=powerwalk) och är komatrött. Stannade ungefär halvvägs och förbannade mig själv för att jag valt den rundan - så FRUKTANSVÄRT lång?! Jag bara gick och gick och gick genom skog skog skog. Jag träffade knappt en levande själ, eller jo, en mesig hare. Så tråkigt.

Nu ska jag duscha, sen sätta mig ner med papper och penna och skriva ner outfittor till London.

...Okej, nu måste jag städa för mamma kom hem HEHE och jag har inte gjort vad jag lovat göra idag HEHE.

från den ena till den bästa

Så har jag solat fram tills nu. Läst ut en bok och... inget mer. Idag har jag bara solat och läst ut en bok. Ni som jobbat eller pluggat bör vara avundsjuka för det har varit en rejält stekig dag!

Sätt på den här låten nu:Den har jag haft som ringsignal i 2 år nu. Kan inte lyssna på den utan att bli stressad för DET RINGER JU?! På senaste tid har jag dock märkt att jag blir skräckslagen av det där hasande ljudet i början. Rycker alltid till och får gåshud på ryggen - av min egna ringsignal! Så fånigt. Därför är jag tvungen att byta.

Inte helt lätt.

Okej att man vill ha en låt man gillar, men i detta fall så spelar ju refrängen ingen som helst roll, utan vi kommer enbart lyssna till de första 20 sekunderna. Vissa sjukt bra låtar har ju ett knäpptyst intro och det håller ju inte.

Men sen har jag ju under de senaste veckorna insett att man alltid kan lita på Veronica Maggio. Från början till slut, från startton till slutton, bara att välja och vraka från hennes skiva.

Nya ringsignalen:


måndagsmorgon

Hej wzup.

Idag vaknade jag klockan 8 av att något ägg släppt in katten emot hans vilja så han kom in på mitt rum och gallskrek av förtvivlan. Stapplade upp och försökte släppa ut honom utan att öppna ögonen eftersom jag ville somna om. Satsar på att ställa om dygnet lite inför London. Så istället gick jag upp halv tolv. Som straff fick jag huvudvärk.

 

Är det inte naivt av mamma att tro att en öppen M&M-påse ska förbli orörd? Jo, det är det. Ofc tar man sig en liten grön plutt eller kanske 20 pluttar om man har huvudvärk.

Nu ska jag sola. Hejdå m8s.


utgång e framgång

Det är lite som att släpa sig till sin egna avrättning att logga in här nu. Så jävulskt dött och ni ska bara veta vilken dålig känsla jag har när man sitter här och velar över tangenterna och ser markörens psykadeliska blink.

Men ändå så fortsätter vi ett tag till tror jag allt.

Igår var jag och Johanna som sagt på Popadelica i Huskvarna. Det var ett mycket litet ställe. Mycket litet. Men ändå ett mycket litet ställe som levererade. Detta var vad vi såg:
1. Tove Styrke. Fjortiskillarna trängdes i kön med sina uppkavlade shorts och jeansskjortor. Försökte få i gång ni vet den där som studenter sjunger ÅÅÅ Å Å Å ÅÅÅÅ Å men tystnade ganska kvickt när de bara hörde sina egna målbrottsstämmor. Sen kom Tove in med strumpbyxor, body, lila dunväst och gammeldags pilotglasögon... Je ne sais pas om jag är konservativ men det var FULT. Hon sjöng och viftade och skakade lite och enligt mig var det sådär bra.
2. Veronica Maggio. Jag älskar henne. Jag älskar älskar älskar henne. Hon var så fantastisk.
3. I'm from Barcelona. Jag älskar dem. Jag älskar att de sprutade ut konfetti och ballonger och fick hela publiken att hoppa, dansa och göra rörelser till Treehouse-låten. Dock blev jag lite nervös när de skulle börja stage diva och sångaren forslades rakt mot mig. Det hela gick dock bra. Jag tog på hans ass hehe. Men på riktigt alltså, de var så sjukt bra live. Svettigt.
4. Daniel Adams-Ray. Putten då. Kan inte tänka på annat än att han är liten. Han är dock även enormt musikalisk och duktig och gör det fett bra live. Fast jag var sketslut sen ovanstående så det blev inte 100%.
5. Rebecca&Fiona. Vill bara supa till det rejält och gå på deras spelningar. Man hör ju liksom vilken fet musik de spelar men kan inte agera till den när man bara druckit Ramlösa. Fiona hade en silvrig magtröja och Rebecca hade spruckna byxor.

Betyg: 4 av 5. Det hade gärna fått vara större och lite mindre femtonåringar i Dividedoutfits. Men fett värt 450 spänn.

Idag har jag mezt zolat. Även lagat Chili Con Carne. Imorgon ska jag mezt zola. Även tvätta kläder inför tisdagens Londonresa.

Det är inte många som kan få tonårskillar ...

Det är inte många som kan få tonårskillar uppspelta till max, inte många som kan få dem att jubla och vråla i extas. Tove Styrke i strumpbyxor och body kan.


frerre fredag igen

Idag på City Gross fnissade jag och mamma åt ett gammalt par som kom bärandes på en hel läskback enbart fylld med passionsfruktläsk. Sedan tittade vi ned i vår egna vagn och såg att där låg sex olika sorters ostar...

Imorgon ska jag och Johanna på Popadelica! Gud så kul. Fast lite väl mycket indie pour moi men Maggio och Rebecca&Fiona gör ju alltet. Ända sen Stockholm, eller a, det var ju förra helgen men ändå, "ända sen dess" så har jag längtat efter att ha läppstift igen så ÄNTLIGEN ska jag få ha det.

....Därför ska jag även måla röda naglar nu då. Så att allt blir perfa. Synd dock att jag har en bula på höger lår efter sprutan igår och ett sår på hakan efter en finnjävel.....okej

Det är lustigt det här med nyttigheter och mat. Jag har just ätit en macka och håller på att förgås av dåligt samvete och äckel. På riktigt alltså. Jag var inte tillräckligt hungrig för att äta den och nu efteråt känner jag hur den sitter som en bastant klump i strupen på mig. Hade jag kunnat kräkas på kommando så hade jag gjort det nu.

Men iallafall, för 2 år sedan hade jag aldrig känt så för en macka? Men sen började mamma och pappa med LCHF (Low Carb High Fat = lite kalorier mycket fett) och sen dess mår jag illa vid tanken på mjöl. Jag äter hellre fettdrypande bacon än vitt bröd. På riktigt. För mig är bananer onyttigt men smör nyttigt. Och det hör man ju hur befängt det låter, men det är verkligen så det känns.Eller äsch. Jag kommer inte till någon slutsats. Jag mår illa av en macka helt enkelt. Hej på er.

haha ånej

Hehe jaha. Nu blev jag just lite ställd. Ni vet kanske att jag skulle gå en skrivarkurs i sommar? Kreativt Skrivande på distans, 7.5hp.

... Jag kom inte in?! Blev helt generad nu. Jag trodde verkligen att jag skulle komma in, för hur många är det egentligen som kan tänkas anmäla sig till en sådan grupp? Asmånga tydligen för jag blev reserv 116 respektive 176! Och antal antagna låg på 32/39! Hur oväntat var inte det?

Och jag som gått runt och berättat det för alla i tron om att jag SÅKLART skulle komma in. Gud så genant.

Vad ska jag nu göra i sommar?

Segt.

från traktor till trappa

Det kan inte vara många fler än jag som i detta nu håller på att få ett enormt stort och enormt aggresivt utbrott på den traktor som kör utanför fönstret och som LÅTER SÅ SJUKT HÖGT.

Och det kan inte heller vara många fler än ju som fortfarande inte har fått dagens post. När jag var liten fattade jag inte hur folk kunde återberätta saker ur dagens tidning redan på morgonen?! Den kommer ju inte förrän tidigast 12.

Och sen undrar jag, de som är brevbärare i lite större städer med mängder av flervåningshus, tror ni att de ens reflekterar över att de är påväg uppför en trappa när de är påväg uppför en trappa? Eller tror ni att de tar hissen? Tänk hur många trappor de forcerar, om de hade begrundat varje steg de tog så hade de ju tillslut kolat av både psykisk och fysisk utmattning.

... Kan det vara så att de gillar trappor? På fritiden, tänker de då "YES EN TRAPPA" eller "ÅNEJ INTE EN ENDA TRAPPJÄVEL TILL IDAG"?

Svara.

en kärlekshistoria


 

Gud så jag älskar dig. Idag firar vi 1 år av onädlig kärlek.

 

 

... Det firar jag med att först vara i stan och ta vaccinspruta, sen åka hem. Inse att jag glömt handla mat och nu fundera på om jag ska behöva åka in igen? Antingen så ber jag mamma handla vilket hon inte vill, eller så åker jag och Hannes in igen för att handla och så kan jag, som jag lovat, köra honom till Hamburger Hill. Ska vi isåfall då berätta det för mamma och pappa eller inte? Ska man ens ringa och fråga? Jag vill ju egentligen åka in igen så är det värt att riskera ett nej?nyhetsvärde

 

EXTRA EXTRA EXTRA EXTRA! Sängen Usama Bin Ladin sägs ha dödats i! EXTRA EXTRA EXTRA EXTRA!...Aa fast ne. Kunde knappt bry mig mindre.


Fast intressant och motsägelsefullt ändå att lakanen är så blommiga, rosa och feminina?

timshel

Alltså Ryan Air är ju verkligen något i särklass. Jag ska ju till London nästa vecka och fick nu ett mail om att jag ska checka in online. Okej. Väl inne på ryanair.com så fattar man ju INGENTING. Vad är reklam? Vad är Ryan Air? Vad är virus? Och så ska man klicka i och godkänna åtta rutor som man egentligen inte alls fattar innebörden av.

Så jag sket i det.

Är ur form idag. Vaknade halv nio, red med Kajsa, duschade, sov 2h i soffan sen satte jag mig upp och tog fram datorn. Kan fortfarande räkna med en hand antal meningsutbyten som har skett mellan mig och övriga i familjen sen i söndags. Vet inte om jag sprider någon slags aura omkring mig kanske? Ty jag blir ju inte ens tilltalad?

Jag sörjer dock inte jättemycket över detta.

Inte heller tänker jag statusuppdatera på fb om att det har snöat. Alla såg det ju.

''Om du inte åker dit så får du inte låna ...

''Om du inte åker dit så får du inte låna bilen till flygplatsen nästa vecka.'' Det tar den diskussionen. Sitter påväg mot stan nu och är så downfaced att jag fått huvudvärk. Fyfan vad skönt att ha kommit hem, älskar varma mottaganden.


city gross

Idag sov jag till 13. Åt en macka. Läste ut en bok. Nu datar jag.

Minns ni att jag var tvungen att hjälpa till med inventeringen på City Gross för några månader sen? Till förmån för Hannes fotbollslag? 17-21 en söndagskväll och det var en absurd situation. Jag och 30 föräldrar som räknade tuggummipaket och frusen lax. Men okej, jag gjorde det för mamma och pappas skull och jag fick betalt för det av dem.

Nu var det återigen dags för inventering och jag sa först nej, den här gången får ni göra det.

Igår när jag kom hem hände följande.
Mamma: Vi bestämde att du får göra den där inventeringen igen. Du får ställa upp lite för oss.
Jag: Nej. Det vägrar jag att göra.
Mamma: Nu är det så.

Som det ser ut nu så finns det inte en chans i världen att jag kommer göra det, för jag blev så sårad av mammas upplägg. Hade de bönat och bett mig att göra det så okej, då kanske jag hade gjort det. Som det blev nu, att de bestämde det utan att fråga mig, det känns inte kul.

Så nu återstår det att se hur eftermiddagen artar sig. Slutar det med ett matigt bråk och mig på City Gross eller en tyst diskussion och mamma på City Gross eller kanske får City Gross klara sig utan någon från klanen Lindahl?

live från soffan

Tillåt mig fråga, tror ni att jag har legat här i soffan sen jag kom hem?


Kanske tvekis innan, men när man ser denna bild så fattar man ju att yep, så är fallet.

Pappa: Är du sjuk?
Jag: Nej, har sovit totalt 6h de två senaste dygnen.
Pappa: Hahahaha

Mamma: Är du sjuk?
Jag:  Nej, har sovit totalt 6h de två senaste dygnen.
Mamma: ............ *skakar på huvudet*

maj 1, 2011

Så var det live från swebus igen. Lite småsvajigt denna gång dock, med en stapel av fem möjliga på uppkopplingen. Dessutom finns det inget eluttag. OCH INGEN KNÄPLATS, SÅKLART.

När jag fyllde 18 förra året så kändes det ju ändå som om man fick den sista nyckeln till de otaliga lås man låst upp under barndomen. Nu är vi på samma level, jag och resten över 18. Och så sjukt fel man hade. 19 år och har blivit behandlad som en unge i helgen. Exempelvis av den jävla vaktjäveln på Debaser Medis som valde att släppa in de som var 19,5 men inte mig som är 19?!? Om jag hade varit en sådan som hatar så hade jag hatat honom. Exempelvis 2 så har jag av en vuxen kvinna blivit tillsagd att ta på mig en jacka eftersom det var blåsigt ute. Konflikträdd som jag är tog jag på mig en jacka och blev såklart skitvarm.

Igår fick jag iallafall se Kungen. Det var kul. Det var kul att se honom under de 3 sekunderna han marscherade förbi under sitt födelsedagsfirande.

Natten till igår sov jag 3 timmar. Inatt sov jag ännu mindre. Igår hade jag blykeps så matlusten låg inte på topp, dessutom var jag skitnervös största delen av dagen så de tuggorna jag tog kan man räkna med fingrarna. Så idag är jag så boostad med adrenalin och jävlar anamma att jag likaväl hade kunnat löpa hem. Tur att jag köpte en påse Non Stop innan. Då kommer jag verkligen kunna springa utan ett stopp... "HAHAHA".

AA och vet ni vad som hände när jag skulle ta bussen till Slussen (rim!) idag på morgonen?! Jag missade såklart helvetet med EN (1) MINUT!!! Bussfan körde förbi mig typ 50 meter innan hållplatsen! Blev så irriterad att jag ba släppte väskorna och stirrade rakt fram med hårt bitna käkar en lång stund. I oerhörd tidzprezz tog jag (med hjälp av min värdinna) reda på när nästa buss skulle gå. Den bussen var såklart utesluten eftersom den anlände 09:15 till Slussen när min Swebus gick från Cityterminalen 09:20. Så jag ringde 118118 som kopplade mig till Värmdö Taxi medan jag kysste mina fina hundralappar, det var kul att ha er hos mig den här tiden. Efter att ha pratat med taxichauffören TVÅ gånger om var jag egentligen befann mig. Kände hur livsgnistan rann ur mig. I grevens tid (ett uttryck värt att tänka över?) bromsade dock en bil in framför mig och en liten slöjprydd kvinna körde sen fort som fan in till stan. Och jag hade flera minuter till godo. Älskar henne.

"I juni 2011 kommer Jens Lapidus tredje bok i "Stockholm noir"-serien ut, Livet Deluxe. JW och Jorge är ute från kåken och juggebossen Radovans imperium hotas av såväl inre som yttre fiender. Vem ska ta över när kungen är borta?" Den dagen den oerhörda glädjen.


Dilemmat just nu är om mina ögon kommer palla trycket de utsätts för. Ju längre söderut bussen kör desto mer pollen sipprar in i denna buss. Helveteskli i ögonen. Och när man blir lite tröttez och lägger huvudet i en krävande vinkel mot den osköna vibrerande fönsterrutan, då blundar man ju - ögonen blir fett torra. Det gör inte saken bättre. Kliande och torra ögon med linser i. Tänk när man kliar sig i ett sånt öga. Tänk att linsen rycker med sig hornhinnan den sitter fast i och liksom sliter upp hela ögat. FYFAN alltså jag tänker det varje gång jag kliar mig i ögonen. Får sån jävulsk ångest. Tänk att ta ut linsen på fingret så sitter halva ögat kvar på den. Kräks.

HAHA när chauffören började prata i högtalarna då Jönköping nalkades så sprakade det till rejält, en unge sa då med hög röst: "Mamma. Jag vill ALDRIG höra det ljudet igen".

Förresten så har jag en ny klocka. Och jag blir inte klok på den alltså. Jag spänner alltid på samma hål, det innresta, men vad jag inte fattar är varför den sitter tajt som fan vissa dagar och hänger lös andra dagar?! Ibland kan jag knappt få igen den och nu får jag in två fingrar mellan bandet och handleden min. Det är ju skitkonstigt på riktigt.Hoppas att ni har läst allt nu eftersom allt är skitintressant,

RSS 2.0