sista november

Hej kamrater.

På min cykelväg hem från skolan ser man rätt in i ett hus med två TV-apparater i samma rum. Två brutala TV-giganter som alltid är på samtidigt. Skitkonstigt!

En grej som är lite obekväm med att cykla i mörker är när man möter någon man känner. Dock känner man inte igen personen i fråga förrän man är precis bredvid varandra = man ropar hej när man är 2 meter förbi varandra (om man cyklar lika racerfort som moi). Det blir så opersonligt, det hele.

Jag har skrivit en artikel om fyllekäk här: http://www.hejkalmar.se/artiklar/view/nattlig-cheeseburgarkarlek ! Det vore skitoligt som ni tryckte på den länken och sedan tryckte på "gilla". Jag skulle få en sådan egoboost om ni gillade det jag skrev på den hemsidan. Okej? Om inte annat kan ni spana in min proiga byline.

Jag bokade en resa hem idag. Den sker på lördag och slutar på tisdag. Det känns såhär:

Det var väl allt för idag. Nu ska jag ladda ned säsong två av Mad Men. Sedan ska jag, Don Draper, Peter Campbell och Peggy Olson möta natten tillsammans.

Hejdå kamrater.


mästerfoton


vilken kille

O O O OoooOOO ooO

Jag lyssnar på First Aid Kit och sjunger med på måfå. Svinfint. Spelar lite luftgura också när det kommer sköna riff.

... Heter det ens riff? Jag kan nada om gitarrer. Fram till musiklektionerna i sjuan spelade jag luftgura på fel håll. Ajdu.

Today fick vi en uppgift i skolan utgåendes (eget ord) på att göra en framsida till ett magasin. Därför har jag, Livve och Julle gått på jakt efter en styck slöja (blev en spetsgardin från 2hand) och en styck ros (blev en ros). När vi köpte rosen var jag med om ett ögonblick som fick mig att bli både dödsgenerad och totalstel. Lyssna nu:

För det första - det var en man i blomsteraffären. Ganska gay. Sorry! Men ganska gay. Såvida man inte är A Kutcher i Valentine's Day.

För det andra - när han tog fram rosen jag pekade på presenterade han den med en sådan här gest:

Ni ser liksom den här fallande och slappa handen? Hur han svepte den längs med hela den halvmeterlånga rosen?

För det tredje - och värsta - gissa vad han sa om rosen när han presenterade den?

Hold on to your hats nu.

 

Han sa:

- Lovely.


jag vill inte längre ha en katt, jag vill ha en uggla


hej

Så var tentan över. För att undvika fusk måste vi sitta kvar i datasalen ända till 12.


Såatteh... Jaha.

Jaha.


Det var väl allt, det.

En eloge till alla städer vars torgjulgran...

En eloge till alla städer vars torgjulgran inte har vält inatt! Ni har gjort ett gediget jobb.


berit

Har pluggat på skolan mest hela dagen. Vi var en liten unison klagokör som satt och hatade Photoshop och InDesign.

Tänkte fortsätta plugga när jag kom hem men jeEEEEEEZUZ alltså vilket väder det är ute. Tror ni inte webmaster hade motvind, eller för att inte säga motstorm, hela vägen hem?! Jodå. Motstorm i 10 minuter, svinkallt och svinjobbigt. Halvvägs hemma då, in på Maxi för att köpa glödlampa. Vilken sjukl svettfest det blev därinne. Kroppen bara smälte bland alla adventsshoppare. Lagom till svettklimax var jag färdig och gav mig ut i stormen Berits våldsamma famn igen.

Väl hemma var jag mörbultad deluxe och har inte pluggat mer! Ajdå känns det såhär i efterhand.... Nu var det en skitstor grej som trillade utanför mitt fönster.

Intressant att betrakta vädret när man åke...

Intressant att betrakta vädret när man åker från kusten. Strålande sol i Kalmar, deppigaste deppgrå och regn i Växjö. Måste vara asgött för psyket att bo inåt landet.


lördag

Hej ärade läsare. I dag ska jag på barndop i Växjö. Jag ska träffa min kära mor och eventuellt min käre bror. Det kommer bli fint. Därför är jag Kalmarledig mellan 13 och 19 denna lördag. Skön... T.


Trots att jag klev upp vid 08.15 i morse för att steka pannkakor så ser jag ut som en nyvaken bebis. Alternativt nyvaken asiat. Små små grisögon dagen till ära.

 

Innan jag cyklar till stationen ska jag
1. Plugga 20 min
2. Boka tvättid
3. Gå i genom varje ficka och påse för att se så jag har med mig allt cirka 13 gånger
4. Har lätt för att glömma viktiga saker
5. Tex klänningen mamma ska låna av mig
6. Jobbigt om hon tvingas gå utan klänning25 november 2011

Vi har kommit till en vändpunkt, kära ni.

Mina PWs. Det går för långsamt nu. För att jag ska bli tröttez så måste jag gå 60 minuter och det hinner jag bara inte. Därför, today, kommer det att ske a small step for a man a giant leap for mankind.Jag tänkte öka frekvensen på mina ben


...

..och springa.

fick slutligen till frisyren, tog bara 2 veckors övning


kan alla anteckna

HEJJE.

Jag sitter här i min loneliness och läser om Typografi. Linjärer, antikvor, seriffer och hårstreck. Intresangt, som en sexåring skulle stavat det.

Om en styck liten stund ska jag ta en PW. Härlig temperatur på 9 grader denna dag. För ett år sedan var det snökaos.

Ikväll är det radio igen.Bye bye baby


kvällens uppdatering

 • Huvudvärk, så att det gör ont bara av att se på denna skärm
 • Sötsugen, men har inte ens strösocker i mina skåp
 • ... slut hejdå

svår tid

"Jag orkar inte mer. Vill inte vara kvar. Jag längtar efter er min kära mor och far. För jag vill åka heeem!"

Upptäckte just att jag hade den låten på huvudet. Jahapp. Det var ju ganska talande. Någon har det lite körigt just nu ja.

Trots att jag är en sådan människa som aldrig blir stressad så känner jag någon slags ångest över att tiden inte räcker till. Att varje helg fram till jul är planerad här i Kalmar känns sådär. Ingen hemresa förrän om en månad. Saknar familjen, katten, lugnet, huset, maten.

Det känns hårt i hjärtat när jag ringer hem för att få recept på en speciell fisksoppa som är övernaturligt god, men när jag sedan själv lagar den blir den misslyckad. Aj. Mamma hjälp.

Sedan, BOOM, tanke slår ned: Jag kommer leva på sådan här mat i 3 år. Billig och mikrovärmd mat. Aldrig en älgstek, potatisgratäng eller brunsås.Annars så håller jag på med ett bokomslag i InDesign nu. Gissa vilka som är på bilderna?


så jäkla lökigt

Livia sjunger: Jimmy let me love youuuu, ooOOOo!Jaha, vet ni vad som hände i går? Kanske om ni läst min status på facebook men vi kör ändå.

Jag skulle laga fisksoppa. Det som saknades var 3 morötter, 1 gul lök, en halv vitlök, timjan och 1 purjolök. Så glad i hågen tog jag min bike till ICA Södercentrum och fyllde, eller nej, jag fyllde verkligen inte en korg, men tiondelsfyllde en korg. Varorna scannades och slutkostnaden 28.35 gjorde mig glad. O en sådan billig middag.Meeen så medgavs inte mitt kort. Fuck my little life. 28 KRONOR?! LÖK? Inga pengar. Jaha nähe.

Jag parkerade kvittot, cyklade hem ledsen i hågen och öppnade min spargris. Cyklade tillbaka trött i hågen och betalade med min sista femtiolapp.
Senare på kvällen hittade jag en hundralapp i en gammal plånbok och ba YES NU GÅR VI PÅ BIO! Så jag såg Twilight 4 för min sista hundralapp. Tjohej livet leker.like a boss

Fråga till Maria Montazami:
Är du överklass nu?

Svar från Maria Montazami:
Jag har aldrig tillhört någon klass. Man kan vara jätterik men ändå pilla sig i näsan eller tala nedsättande om andra, då är man en loser. Pengar köper inte klass, det lyser igenom vem man är, förr eller senare.


skype

SMS från mig till mamma: Ska vi kanske skypa ikväll eller har vi slutat kommunicera öht?
Bakgrundshistoria: Ett samtal hemifrån finns inte längre med i min samtalshistorik
Händelse: Fyra timmar senare drar skypesessionen igång. Ser dirr att pappa sitter vid den stationära. FML. Ljudet fungerar aldrig på den. Pappa hörs inte. Försöker få mig att läsa hans läppar. Jag ber honom skriva i chatten:

Haha. Mamma bytte dator och allt fungerade. Pappa lekte älg genom att hålla händerna på huvudet, mamma satt utanför bilden så att bara hennes tinning syntes, Hannes posade i kameran.

se inte så avis ut

Oj oj oj alltså. Ni ska bara veta hur söndagsmysigt jag har det!

Sovmorgon, Nyhetsmorgon, Så mycket bättre, runda på stan - research inför artikel till hejkalmar.se, veckohandel, samtal med LivvygiRL*, spontanbesök av härliga moster och morbror.

Nu väntar en PW i novembermörkret med reflexväst (like a boss), Filip och Fredriks podcast, underställ och svettigt hårfäste.

Senare ikväll ska jag laga storkok (mycket osexigt ord, kan man ens göra storkok av fajitas?) och det ryktas även om julpyssel med bästa korridoren.För hörrni, alla ni som läst senaste numret av SHICK (Kalmars studenttidning), korridoren som nämns som den bästa i en artikel - den är MIN! Och den är bäst.


Jättegay inlägg JAG VET. Ibland är min cyniska sida på semerre och då måste mysdjuret inom mig agera vikarie.

hej tuff

Idag är en sådan brutal och jävulsk städdag att ni aldrig varit med om något liknande.

Med Vinterstudion i bakgrunden vädrar, dammar, torkar, vattnar och sopar jag dessa 26 kvadrat med nitisk nogrannhet.Enda problemet är att jag saknar dammsugare. Asså verkligen SAKNAR. Varje gång jag tömmer sopborsten på dammråttor börjar tarmen vrida sig av äckel. Jag behöver en dammsugare på riktigt.

Men nope, istället för att köpa en dammsugare för 399 så köpte jag nya tröja och nytt halsband igår. Det känns fett genomtänkt idag.


Je suis typ 100 procent säker på att denna...

Je suis typ 100 procent säker på att denna afton är den afton då jag kommer åka dit för styrfylla. För er icke insatta så är styrfylla cyklisters motsvarighet till rattfylla. Styre vs ratt you know...


Heheheheheeh jag klappade just en katt och...

Heheheheheeh jag klappade just en katt och poff så blev bägaren påfylld, behovet stillat, hjärtat helt.


florence


gosling


americas next top president


tänkbart scenario

Nu är jag hungrig igen trots att jag har ätit tre gånger sedan jag kom hem vid 17.
"Så går det när man inte äter riktiig mat" hade mamma sagt.
"Jag vet, men jag har ju ingen riktig mat hemma" hade jag svarat.
Sedan hade jag sett ynklig ut. Så hade mamma öppnat börsen och gett mig en femhunka till mat. Då hade jag blivit såhär:


"Åh, TACK mamma" hade jag sagt och kramat henne sketahårt.
"Ingen orsak Ellen, det är klart att du inte ska gå hungrig" hade mamma sagt glatt.

och nu kan jag dö lycklig


hjälp mig

Hälsningar från skottlinjen!

Jag sitter på en photoshoplektion mittemellan Livia och Julia.

Livia är asförbannad eftersom henens hår var smutsigt i morse och hon tog "straightenen spray" istället för torrschampo. Dessutom fick hon hatthyllan i huvudet?!

Julia är skitarg efttersom hon inte sparade sin photoshopuppgift i går och därför måste göra om hela i dag. Dessutom hatar hon alla som ska åka utomlands över jul och/eller nyår.

Och mitt emellan sitter jag. Jag är ren i håret, fin i håret till och med, jag är klar med photoshopuppgiften och ska till London över nyår.


"Jag orkar inteeee! Alla härinne är så jävliga!" /Julia


foster the people

I torsdags under radiosändningen fick gjorde jag 20 armhävningar och fick ju sådan SjUUuUUuuuK träningsvärk. Lagom till att den gick över var det festkväll och av någon anledning kan jag inte kröka utan att dansa järnet eller slå mig. AA så därav fett ont i kroppen i går och blåmärken ännu i dag.
I afton har vi haft födelsedagsfest i korridoren med bland annat femkamp. En gren: hoppa säck. Jag ba DöÖÖÖÖör. Kommer få grym träningsvärk från det. Min kropp är fanimig inte skapt för att hoppa. Så jävulskt stel = kommer ha träningsvärk i morgon.

Det om det. Min kropp är nästan alltid intressant men plötsligt inser man sina begränsningar.

Hur har ni det?

Vi hade en sketalång dag i skolan så jag är rätt slut, utöver den fysiska utmattningen. Vi håller på med Camera RAW och Photoshop nu. Rätt segt när läraren ba "Här öppnar man en fil" och visar genom att låååångsamt cirkulera med pilen 10 varv runt området och sedan "Här öppnar man alltså en fil".hej baby


fml

Jahaja. Jag är ledsen.

I går när jag skulle cykla hem klockan 03:04 hann jag cykla 1 meter innan jag förstod att mitt framdäck var punkterat. HELVETET objektifierat. Jag lade mig över styret och snyftade ett tag, sedan fick jag gå hem.

Aa så nu är allt skitjobbigt. Jag skulle ju storhandlat i dag - glöm. Skolan i morgon, ska jag ta buss dit eller? OM Jeezus vad jobbigt.Ska byta tvätt nu. Hejdå.

hej
vassegouda

Medan jag är på PW kan ni lyssna på en skön låt.


fredagsnöjet

Jag är så jävulskt stel i dag. Beror det på de 20 armhävningarna jag gjorde i går under radion? Gud så genant. Från 13 till nu har jag legat likt ett dött och likstelt boskap i min säng och ba haft ont. Väntat på mörkrets intrång för då, som alla vet, är det okej med reflexväst.

Och, precis som alla vet, med en reflexväst känner man sig...


... like a boss.

dessa sjukt stressiga torsdagar

Oh herregudars. Var jag trött i går så vet jag inte vad jag är i dag. Låt oss göra en punktlista.

 • Dagen börjar väl egentligen redan 00.02 då jag bokar en resa till London över nyår. Tjoheeej.
 • Jag vaknar av att Livia mmsar en bild på en blodig fågelbajs.
 • Efter en snabb frukost cyklar jag in till stan med ett enda mål: klippa håret.
 • 20 minuter senare sitter jag hos frisören och ber om att få håret klippt så att det precis nuddar axlarna. Javisst säger frisören och klipper två centimeter kortare. Fuck my life. Har blött håret två gånger i dag och ändå kan jag inte hantera det. Ena stunden är det okej, sedan blinkar jag och boom, det ser för jävligt ut.
 • Färdig hos frisören cyklar jag och Livia till skolan för att lämna tillbaka kameran samt ladda upp bilderna vi tagit till fotouppgiften.
 • Cyklar hem klockan 14.30? Köper en ugnspizza på vägen.
 • Äter den äckliga pizzan hemma, den var helt sjukt svampig, why oh why? Blöter håret
 • Cyklar tillbaka till skolan 16. Sätter i gång med att göra radioskal till kvällen, alltså lägga in musik och jinglar.
 • 18.00 börjar radion, två timmars uppdragsradio. Den som klarar flest uppdrag vinner.
 • 20.15 cyklar jag hem igen. Väl hemma lägger jag mig på mage på min säng helt rak och stel, med ansiktet vridet i minsta möjliga vinkel för att näsan ändå ska få luft.
 • Sist duschar jag och äter två knäckebröd till kvällsmat. Gött.

 

Från uppdragsradion. Uppdraget "för hit en pizza" just slutfört, helt genomsvettig av att ha löpt genom hela skolan.


det är trött nu

Tjenare mannen. Jag är dödens trött. Gav mig iväg på fotojobb klockan 10.15, kom hem 19:18. Det är en ganska slitsam dag. De flesta timmar spenderades dessutom i den RÅDANDE ISKYLAN?! När blev det SÅHÄÄÄR kallt?

Fast värst var det ändå för en av fotokollegorna som först halkade på en brygga och klev ned i havet med en fot, efter ett ombyte offrade hon sig sedan för min konst = jag har en bild där hon står i havet. Ganska kyligt.
Nä jag pallar ej mer. Ska kolla på Bonde och äta knäckebröd. All annan mat är slut och jag handlar bara på måndagar. GOOOOOOOOD (bye)

sbtrkt

20 minuters letande efter denna låt. Mycket värt det.


way to go, man


cykelgrej

Min cykel har haft 2 kubikcentimeter luft från punka i cirka två veckor nu. Jag har slitit som ett djur varje gång jag cyklat.

Så i går fick jag veta att man kan pumpa cykeln på varenda mack?! Locooo. Jag som alltid meckat med cykeln på egen hand hemma i pappas verkstad, pumpat med kompressorn, vänt den upp och ned och fixat med kedjan och sådant.

Lantbon har blivit stadsbo och plötsligt finns det service till allt. 

Så jag slet iväg bort till närmsta mack och frågade var luftpumpen fanns. 3 minuter senare hade en herre pumpat mina cykeldäck och sagt tack och hej till moi. Jaha. Två veckors slit alltså. Två veckor mot tre minuter. Vad mer finns det för service i städer som jag inte har en aning om?


Dock pumpade han däcken väl hårt. Jag har lite mer skillz än honom på det området tror jag.

sj

Kom till Kalmar Central 4 minuter sen så jag missade sista bussen hem och gick därför en evighetslång väg hem med rullväska och datorväska.

ÄR SLUT NU!?

Måste ba sova. Skola i morgon. Hejdå.

Tjusningen med att sitta på ett fullproppa...

Tjusningen med att sitta på ett fullproppat tåg är den delikata blandningen av svettdoft och fisdoft. Mmm


live från tillfredsställd webmazter

Hola loco people.

Jäkligt produktiv dag i Ullared alltså! Jag har handlat för 703 kronor, den ena saken mer nödvändig än den andra.

Här är ett urval:
- cykellysen, eller snarare lysande reflexer?! som jag fattat det äre lag på att ha lysen när man cyklar
- strumpor
- en bok, (en dag, ni vet filmen som går på bio)
- handkräm
- schampo och balsam XXXL size

Det allra bästa jag köpte är dock detta:

Clear up strips från Nivea! Sådana sjuka sköningar. Man blöter huden, fäster lapparna på känsliga områden och så drar de ut ALL smuts från huden!! EXTREEEM tillfredsställelse när man drar loss dem och ser smuts och pormaskäckel på dem.

Tips till alla alltså. Köp sådana.
Gärna till mig i julklapp.

I Ullared och my mind goes all: white tras...

I Ullared och my mind goes all: white trash white trash white trash


hej alla

Ey yo jag har det asgött hemma. Har träffat två homies i dag, om 30 minuter ska jag på konsert med samma två. i morgon ska jag och mamma till Ullared. Bra så.


aaa hej

Hola.

Jag har inte så mycket att berätta om. Ser dessutom ingenting för jag flyttade min lampa i går.

Men aaa. Ni kan gå in här och kolla på skitroliga katter: här

I morgon skaj ga gå i skola från 9 till 15, sedan åker jag hemhem klockan 17:53. Japp.Hejdå. (kan inte det på spanska. eller är det efharisto typ? nej, det är tack på grekiska va? okej, googlar nu... men jaha? på translate.google står det att det heter bye? okej lamt)

Bye.

knäpp på näsjäveln

Idag skulle jag skriva min artikel om bostadsförmedlaren här i la stada. Började den hemma, skrev en halv A4, ringde till 5 personer angående statistik, skrev massa frågor och cyklade iväg glad i hågen.

Ellen: HEJ! Skulle jag kunna få ställa några frågor till ett skolarbete?
Receptionist/mäklare/okänd titel: Eh... Vad gäller det?
E: Bostadsgarantin.
R/m/o t: Nej, tyvärr. Vi har inte tid till det.
E: ?
R/m/o t: ...
E: Inte ens 5 minuter?!
R/m/o t: Nej.
E: *lägger block och penna i fickan* Nähe...


Så nu har jag samlat ihop bajsnödigt dåligt material om julhandeln. Hejdå.

blodbad

Vilken dag, hörrni.

För det första så har jag länge haft en liten rosa plutt på min vänsterarm. Inte äcklig, blöt, hårig eller så, utan bara en rosa plutt stor som... Ett runt riskorn. Bredvid den plutten har jag haft ett rött märke, som ett sår fast under huden, stor som en pennspets.

Dessa två ting på min arm då. Jag bestämde mig för att ta bort dem. Letade i medecinlådan hemmahemma. Hittade ett vårtmedel från ACO (utgångsdatum 2008) och ba yes. Tog med mig det hit.

Påbörjade behandling. Insåg att det kanske inte var ett lyckat tillvägagångssätt då det blev som två frätande hål i min arm. Ingen smärta men runda, röda sår. Det ena varade dessutom.

Avslutade behandling. Satte plåster på.


Idag då. Cirka fem dagar efter avslutad behandling. Jag har på mig skjorta (ny) och jacka. Plötsligt blir det blött på min jackarm. Tittar på det blöta och ser att det är rött. Fan. Drar upp jackärmen och tröjärmen och ba...

... Blir tårögd av rädsla. Har aldrig sett så mycket blod typ?! Hela min underarms ovansida var röd och blöt. Det rann blod både i handflatan och på handryggen, droppade i handfatet.


Flämtade så ett tag innan jag sköljde av armen och höll den högt 15 minuter.


Sedan var det över.Vad hände?!?!!

wow första november

Justin Biebers julalbum har en låt som heter "The Christmas Song (Chestnuts Roasting On An Open Fire)". Jag ba jeeez. Går det hitta en mer gay låttitel? Tror ej det!

Jag gick upp med tuppisen idag, tog en PW längs playan, åt en redig frukost och sedan skrev jag ner grundstomme och massa frågor till en skolartikel som ska lämnas in i morgon.

Klockan 13 ska jag ta min bike till centrum för att ställa frågorna. Lycka till.

Ska kanske boka en klipptid också. Trött på detta:

Bye alla.


RSS 2.0