once you had gold

   Se ut.
   Detta är nog det allra värsta skitvädret som finns. Idag ska jag sitta inne hela dagen, och det med glädje. Ska plugga och göra andra underbart underhållande saker.

hej

voluez-vous coucher avec moi, ce soir? peut-être vous voulez cocher avec moi ce soir mais, et je suis desolée, je ne veux pas coucher avec vous ce soir.

   Man har en fluffig och nybakt fralla framför sig. Dess svulstiga kropp är oerhört tilltalande och frestande. Så bestämmer man sig för att sätta igång att bre detta underverk. Först smör. Sen leverpastej. Plötsligt är den tidigare så porösa och pompösa frallan ett utkalvat lik. En halv centimeter hög och dubbelt så stor sett till ytan.
   Visst är detta en tråkig känsla som vi alla känner igen oss i?
   Ja, svarar ni.
  
   Nu kollar jag Gossip Girl och äter cornflakeskaka fast med kuddar i. Kuddar är alltså Havre Fras. Kan även tillägga att dessa Havre Fras verkar ha en kolossalt mättande effekt. Är lite klökis.

håret igen

   Näe, sorry alltså. Bilden från igår med det gula och orange håret är out of the law så att säga. Den är ej publicerbar.
   Har just nu suttit i en evighet för att ta en bild på på det nuvarande håret vilket var skitsvårt för jag ser ut som storposarN på varje bild. Därför blev det en sånhär istället.

 

Ellen som rödhårig - yours 'til thursday.

det var på håret

   Haha, det var väldigt vilket pådrag det blev på förra inlägget. Mitt svar är ja, bilder finns men alltså, mitt självförtroende skulle nästintill knäckas. Inte nog med den gräsliga hårfärgen, töntiga miner gör jag också. så det blir troligen inget med det.
   När vi ändå pratar om denna hårfärgning ska jag säga att moment nr. 2 misslyckades. Jag har kopparfärgat hår nu typ, ljusare ju närmre hårrötterna kommer. Detta kan det eventuellt komma bild på senare. En bild när jag har mössa dock.
   På grund av misslyckandet var jag deppig idag på morgonen. Så deppig att mamma lovade betala för färgning hos en frisör. Så på torsdag blir jag förhoppningsvis av med detta eländet. Kommer till och med avbryta mitt i en skoldag för att ta mig till frisören.
   Jag byter till Linneas dator för att kolla den där bilden som togs igår, hur vetig den är egentligen. Kan även at en ny bild på det nuvarande spektaklet i håret.

hej!

pretty söt

   Idag är en stor dag. Jag håller i detta nu på att bli blond igen. Steg ett är avklarat: blekning. Jag har nu orange hår och gul utväxt! Fin tjej!
   Näemen tror aldrig jag har varit såhär ful innan. 
   Nästa steg är färgning. Snälla, låt det lyckas.

vancouver

   Jag kommer gråta en skvätt när OS är över, jag är helt sold på detta nu. Tagga herrstafett.

igårkväll

   Igår när jag skulle ha mina kära ridlektion var det stora ridhuset avstängt på grund av all denna underbara snö. Så vi fick vara i lilla ridhuset, som verkligen är litet. Och jag fick största hästen i stallet, svårsvängd och storgalopperad. Dessutom hade vi hoppning. Nämnas bör även att jag trillade av och slog mig senast vi hade hoppning.
   Det jag ville få fram var iallafall att jag var så jävla nervös, spänd och koncentrerad under lektionen att jag var som en trasa resten av kvällen.
   Och det var lite jobbigt.

hej!


solen lyser himlen är blå å vad det är skönt att leva så

   Vi går mot ljusare tider! Solen lyser in på mitt rum för första gången sen ja... November! Jag ska färga håret ljusare! Länge leve kungen!   Datorn, den käre kämpen, vägrar att vida den här bilden 90 grader så ni får väl vrida era huvuden.

det finns många som kommer dö utan att se gräs igen


   Jag tänkte att varför inte ta den korta vägen hem, den genom kohagen? Kul var det. Men lite jobbigt. Och småkallt. I en snödriva höll jag på att fastna, drivan verkade vara bottenlös trots mina 85 cm långa ben (mätt på innersidan liksom, om någon skulle få för sig att kontrollräkna).

   Kom hem genomblöt och djupfryst från lår till vrister, men ack så lycklig. Jag sälkar att vara i snö. Märk förresten väl att fötterna inte var blöta trots det tveksamma skovalet. Inte ens strumpbyte krävdes.   Se så fint. Far har tydligen solat idag.


trubbel i "paradiset"

   Vi har just haft lov en vecka. Trots det var alla lampor på A-husets övervåning tvugna att monteras ner idag. Därför var jag tvungen att kräla på golvet för att komma åt mitt skåp.
   Nu ska vi se om det blir lite badminton mellan oss syskon.

hej!

jaja

   Far har nu mätt upp snömassorna till 60 cm över marken. Gott det.
   Idag har jag inte duschat, inte pluggat matte och inte skrivit labbrapporter. Gott det.
   Sov till halv tolv. Riktigt gott det. 
   Nu väntar jag med spänning på att kvällens OS-sändningar ska börja. Jag har blivit ett riktigt fan nu alltså, inleder kl 18 med webbexklusiva Uppvärmningen och håller till i soffan resten av kvällen. 7 min kvar nu. Men tänkte att jag borde jobba lite skolarbete egentligen. Så eftersom skidskyttet börjar vid 20 så hinns det kanske med innan? Eller ja, hinns gör det ju men det eventuella handlar om ifall jag har stake nog att göra det. Resa mig ur soffan och så vidare. Det är tveksamt. Nåväl. 5 minuter kvar nu.

if you'd only say yes

   Hej gänget.
   Jag håller på att skriva en labbrapport och skulle slå upp ordet "kontaminera". Fick då syn på ett annat lustigt ord, nämligen könskyla. Det var väl ett bra ord, eller? Vi förstår ju alla vad det betyder iallafall.
   Innan var jag ute i snön och ja, lekte. Fick en fläskläpp och en härlig taste of blood på köpet. Skrattade även åt att lillkatten satte sig på toppen av en snödriva för att skita. Alla har väl lite fantasier man vill leva ut, skita på hög höjd kan vara en sådan.
   Förresten, när vi ändå pratade om mina skador där innan så kan jag nämna att jag blev biten av en häst i tisdags. Ganska återställd nu men en del av högerhanden skiftar fortfarande i en klädsam gul nyans.
   Igår var jag och mamma i Växjö. Hälsade på släkt och "kollade på balklänning". Använder " för båda visste från början att jag inte skulle hitta något vilket jag inte heller gjorde. Lite annat nytt och fräscht dock.
   Nu ska jag återgå till min labbis. Kontaminera betyder förorena, för er som vill glänsa någon gång.

hej!

bus på gång

   Pappa smög just upp bakom mig.
- Du, ska vi inte ta och klä oss fina och göra frisyrer nu när mamma ska ha sin middag? 
   Jag svarar.
- Jo, det är klart vi ska det. 
   Mamma har lagat en vanlig middag (vanlig i vår familj är saker som oxfilé, älggrytor och rådjurssadel), pappa tar på sig slips, jag nyårsklänning och Hannes skjorta. 

(för er som saknade Linnea så ska hon på fotbollsträning, out of the family alltså)
  

casha in

   Idag har jag sysselsatt mig med att måla om Hannes rum. Lite i förbifarten sa jag till honom att han kommer få betala för detta. Han svarade inte men någon timme senare kom han inte till mig där jag satt och kämpade med färgfläckar och mjölksyra. Följande konversation utspelades.
Hannes - Du eeh, hur mycket betalt vill du ha då?
Ellen - Tja... Låt säga 500.
H - Nä? Ofta!
E - Nämen vad ger du då?
H - 20 kanske.
E - Pytt heller.
H - 50 då.
E - Nja. Vi får prata om det sen. Pappa ska ju ha betalt för tapeterna också.
   På tal om cashflow förresten så fick jag ett samtal nyss där det bokades jobbintervju! Blev sjukt glad för det.


skit

   Aeh fan. Trafikskolan har stängt idag, därför måste jag kliva upp klockan 8 på måndag för att ringa dit och avboka en lektion. Varför är det så svårt att komma ihåg något så enkelt som ett telefonsamtal? Det stör mig.
  

svammel

   Åh, jag har gjort så många misstag idag. Inte misstag som i gjort fel, utan jag har ångrat mig efterhand. Och det är ju inte för härligt när man vet att man bara har sig själv att skylla, det är väl då man mår som sämst egentligen.
   Jag hade min kortaste redovisning ever today. 2 minuters prat om en runsten utanför Forsheda. Kan inte tänka mig att någon fann det intressant förutom fröken då.
   Nu håller jag på att ladda ner ett hästspel för trettonåringar, ser fram emot att få spela det så sjukt mycket. 26 minuter kvar. Taggz0r.

A Einstein

   Tänk er Albert Einstein. Tänk hur han sitter där vid sitt skrivbord och tänker och funderar och grubblar. Han känner hur jäkla tråkigt han har det. Så går det förbi en journalist utanför och Albert tar sin chans att göra något kul för en gångs skull. Han räcker ut tungan till journalisten på ett lite oseriöst sätt.

   Sedan återgår han till sitt arbete med lite ny energi. Nästa dag ser han plötsligt den där bilden i tidningen. Han blir lite vred, det där var kanske inte riktigt meningen. Men nästa dag är det likförbannat den där bilden som tar plats i tidningen. Och dagen efter. Och veckan efter. Och tio veckor senare.
   Och 55 år efter hans död är det fortfarande den där förbannade bilden som vägrar släppa taget.
   Albert Einstein råkade bli den oseriöse vetenskapsmannen.


min nya gulle

   Jag är lite trött på utbudet av djur här hemma. Vill ha något nytt och fräscht, inte bara katt och hund. Vi har ju ett akvarium, så en fisk kanske. Eller en fish. Eller en blobfish. JA!


baby, it's a violent world.

   Min körlektion numero två idag. Allt gick prima tills herrn i passagerarsätet tyckte att vi skulle fickparkera mitt på Götavägen, när det efter 5 sekunder var tre bilar bakom oss kände både han och jag att näe, det gör vi nog en annan gång.
   Nu var min tanke att jag skulle öva på min historiaredovisning som ska presteras imorgon. Jag sitter även här och försöker samla ihop elevrådet, imorgon ska även vårt rum röjas ut en gång för alla, första gången sen... 2001 kanske?

outlaw   Breaking the rulez, smiter in på Linneas rum och snor datorn bara för att ta denna fashionbild. För den här tröjan, med oversizekropp och smala armar - c'est moi (det är jag för er obildade).
   Det var allt.

gött

   Jumpaskorna var snustorra. Conversen vita som den dag de var nyfödda. Jäzzz.
   Nu skall jag öva lite på min muntliga historia och även ta ett styrkepass med dammsugaren.

ilska kräk jumpa

   Idag var det en medlem i NV07A som hade lite problem med sin ilska, inga namn nämnda men det drabbade oss alla på ett väldigt negativt och tråkigt sätt. Skärpning till imorgon alltså. 

   Vid klockan 06.22 idag vaknade jag av det alltid så härliga meddelandet (sagt med bräcklig röst) "Jag mår illaaaa" och sedan *blurp* *splat*. Det var min lille broder som inledde allas dag utom pappas (han var redan vaken) med detta budskap och denna spya. Men vi älskar honom ändå och han riskerar inte att bli kickad ur familjen.

   Ikväll ska jag och Geisha på jumpan. Lägg märke till att jag inte kallar det "träna ikväll" utan lite mer ironiskt "jumpa". Börjar bli sjukt trött på alla som nämner ordet träna varje dag. Måste nu kontrollera att mina skor har torkat bara. Igårkväll fick jag nämilgen äntligen ur tummen ur röven så att jag kunde tvätta lite skor. Så ikväll är det från mina skor det luktar fräscht.

hej!

sunday

   Jag var ute i skogen med hunden nyss. Uppe på en kulle på en äng hittade jag ett riktigt älgtillhåll, med spår, liggplaster, kissfläckar och bajshögar. Jag stod där och beundrade detta samtidigt som jag insåg att mitt senaste kliv förde mig ner i en avgrund av snö, den nådde mig upp på låret. Jag satt nästan fast alltså. Då blickade jag upp mot skogsbrynet hundra meter bort och nämen tjena! Där stod herr, fru och barnet Älg som alla intresserat blickade bort mot mig och hunden som stod mitt i deras hem och trampade runt.
   Jag och Bella sökte oss långsamt ut mot kanten av ängen, väldigt långsamt med tanke på snödjupet. Sen skyndade jag mig hem och nu håller jag på att dö av trötthet.
   Väl hemma möts jag av det fantastiska beskedet att Linnea har kräkts! Är det inte en lillebror som blir smittad av kräkis på skolan så är det en syster som blir smittad av det på fest.


lovers in japan

ja


planet earth turns slowly

   För första gången känner jag att körkortet är nära, och den känslan är ju inte för dum asså. Nu känner jag mig lite omotiverad här, därför ger jag mig av och kollar på Djungel-George istället.

see success is like suicide

   Idag vaknade jag av att mamma och pappa frågade varför jag inte var påväg till bussen. Så kan det bli ibland, att man glömmer sätta på alarmet. Måhända var det mitt undermedvetna som glömde det, för nu slapp jag de kassa busstiderna och fick istället åka med pappa på väldigt figursydda tider så att säga. Kom till skolan 2 minuter innan vi började, satt och spelade hjärter och pratade skit i en timme sen lyssnade jag på två redovisningar innan jag gav mig av från skolan igen. Tack för idag.
   Innan jag övningskörde hm köpte jag ännu en tröja från min nya nästan favortiaffär, en randig denna gång.
   Jag fick något spott på fel ställe i halsen nu. Måste hosta. Aj, har träningsvärk.

aj

vinterbilder   Här har jag och hunden precis lekt herre på täppan med hennes tuggben som, så att säga, lockelse. Hon var väldigt glad över att jag ville leka med henne, därför fick jag denna våta kyss. Tack.   Ja, här är bara ett litet romantiskt kort på Evjebo.   Jag har pulsat runt med en tumstock idag här på ägorna. Tanken var att mäta snödjupet en gång för alla, och för att få ett tillförlitligt resultat så gjorde jag ett tiotal mätningar, ordentlig som man är. 
   Därför kan ni nu utan ljug skryta för era barnbarn att den där vintern 2010 då var det minsann 43,5 centimeter snö trots klimathot och global uppvärming och bla bla.
   Till sist, är det inte väldigt estetiskt med ekens grenar på bilden ovan? Jo, det är det.


smärta och funderingar angående hur ambitiös man egentligen borde vara

   Oj ja. Jag har kommit hem från ett träningspass nu som mamma tvingade med mig på, trots att jag hade lekt herre på täppan med hunden i snön och redan var helslut. Iallafall så var det såndär core, typ rygg- och magträning. Och fyfan alltså. Den här träningsvärken blir inte nådig. Redan nu är jag oförmögen att lyfta min högerarm. Hur blir det imorgon? Hur blir det i övermorgon?
   Näe, inte kul alltså.
   Jag sitter nu och funderar på ett problem. Imorgon ska vi ha historiaredovisning, men den gruppen som var idag han bara halvvägs på en timme, så de borde ta hela timmen imorgon på sig också. Så ska jag istta här och kämpa i mitt anletes svett när jag troligen inte kommer redovisa imorgon ändå? Eller ska jag ta det säkra före det osäkra och kämpa i mitt anletes svett? Aäe, vet inte detta.

the very intressanta future

   Ni vet att jag fick MVG+ på en svenskauppsats häromdagen? Eller ni som är denna blogg trogen vet iallafall det. Detta är såklart något som jag lite småflinande berätter hemma. Det mottas med oo och aa. Och så den självklara kommentaren: "Ellen, du måste ju bli något inom det där".
   Inom vad? Litteraturhistoria? Jag lovar och svär att det är det tråkigaste ämnet ever. Inom att bara skriva då? Då menar man författare. Det vill jag inte bli. Eller bli och bli. Är det någon som har skrivit sin första bok när den gick ur gymnasiet och sedan levt på det yrket hela sitt liv? Nä. inte många iallafall. Oddsen är skitdåliga. Så varför skulle jag lyckas? Så himla bra är jag inte.
   Journalist? Nä. Hårdaste konkurrensen i Sverige känns det som. Återigen, varför skulle jag lyckas?
   Nä ni. Jag skulle vilja bli något inom media eller etologi/zoologi. Producent, produktionsledare, zoolog på djurpark och sånt. Och vill man så kan man, eller hur? Så det är väl egentligen det som man verkligen, verkligen vill arbeta med som man ska satsa på? Det kanske är då jag lyckas.

gurra v

   Eh! Detta är inte roligt någonstans. PM? Frågeställning? Plats i historien?


fireworks in lake michigan   Det där var riktigt stört alltså. Nästan så att jag blev lite sådär illamående som vissa blir när man knäcker fingrarna.
   Och på tal om det så kan jag äntligen knäcka höger pekfinger igen efter en veckas uppehåll när jag stukade det. Jag knäcker inte riktigt som de flesta andra, utan vickar typ på fingret i sidled så att mellanleden knäcks. Iallafall, det var kanske inte så intressant men jag fick lite feeling så så blir det ibland. 
    Tänk förresten när de där kvinnorna har mens. Jag känner inte att jag hade varit jättetaggad att hålla på så då. Men alla är vi olika och smaken är som baken.

hej

visste ni...

att jag vill - spola fram tiden till den 31 maj
att jag har - börjat få utväxt
att jag lyssnar mycket på - vad min familj säger
att jag funderar på - framtiden, Livet
att jag pratar – med svåra ord
att jag inte gillar – människor som inte kan engagera sig eller vara ödmjuka
att jag avskyr när folk snackar - om saker det inte vet något om
att kärlek är –  inte här iallafall
att jag gillar – hästar
att jag alltid kommer att – vara ärlig
att jag är förälskad i – framtidsdrömmar
att sist jag grät var – grät och grät, inombords igårkväll
att min mobiltelefon är – glappig i uttaget
att när jag vaknar på morgonen – går jag direkt på toa
att innan jag går och lägger mig – måste jag läsa
att idag har jag – ätit äpple doppat i smält vit choklad
att jag just nu tänker på - lördagen som var 
att i kväll ska jag – på ridlektion
att i morgon kommer jag – dela ut studentmössor till er!
att jag hoppas – på att jag slipper ta livet av mig när jag är 25
att jag verkligen vill - ha

(ja, det ska vara slut efter ha)

you could see your future inside a glass of water

   Igår var en hemsk dag, därför kan denna dag nästan bara bli bättre vilket den redan har blivit. Fast inte helt sådär yeah utan mer okej.
   För det första vill jag bara reflektera över hur sjukt mycket snö det är?! Jag gav mig ut på mätuppdrag med pappas linjal, resultatet blev blandat men runt 25 centimeter iallafall. Och det är stört.
   Ska även tilläggas att min skolväg går genom en kohage, så varje morgon kämpar jag får att gräva fram en liten stig, sen snöar det som fan under dagen så när jag ska gå hem får jag kämpa lika hårt igen. Mina skor håller dessutom inte 20-centimetersvallen så varje skoldag inleder och avslutar jag med blöta vrister.
   Jag, Lousie och Fanny åt lunch på Lilla Krogen. Mitt humör behövde det kan jag säga, lite smältgod mat, lite kolsyra och en del rofylld pianomusik i bakgrunden.
   Skoldagen avslutas med 45 minuter svenska. Vi fick tillbaka en uppsats där jag mot förväntan lyckades vränga till med ett MVG+. Då blev jag riktigt glad asså.
   Traskade från skolan med en ny kartong under armen, för idag kom studentmössan! Woo!
   Innan bussen segade hem hittade jag säsongens nya favoritaffär. Med det menar jag att jag inte har hittat ett enda plagg till den här säsongen sedan i början av december. Men så gick jag in i denna affär idag och hittade två par byxor, två tights och fyra tröjor som jag hade kunnat köpa på dirren om ekonomin tillåtit. En av tröjorna blev det iallafall. Jag anser mig förtjäna den.
   Nu funderar jag på om man ska ta tag i historian kanske? Muntlig redovisning om varför Gustav Vasa var en typisk renässansfurste på fredag. Men tja, jag vet inte om jag orkar det idag. Det får vi se.

adjö


nuläget

   Denna dag är från helvetet. Sen ska jag nog inte yttra mig mer om denna dag, har redan fått en bitchkommentar om hur deppig jag är.

hejdå

RSS 2.0