guldklänning

   Såå, nu har jag kollat på Dirty Dancing och flinat lite. Nu återstår att göra sig iordning, avfärd om en och en halv timme.

Gott nytt år!

våldsamt

   Tack Fanny, det kan rädda min kväll! Haha.

   Igår var Annie och Rebecca här, tanken var att vi skulle åka pulka. Och ja, det gjorde vi väl också. I en kvart. Sen hade både jag och Annie slagit oss så att det räcker för den här vintern. Inatt har jag sovit skitilla på grund av Enorm bula i bakhuvudet, sträckning i nacken och blå rumpa. Ajaj.

   Nu ska jag ta årets sista promenad i det UNDERbara vädret.

jo

   Nyårsafton. Prestationsångestens bästa dag. Så kul du har på kvällen - så kul blir året.
   Eller inte. För år 2009 har varit mitt bästa hittills även om förra nyårsaftonen inte var en höjdare. Så den där prestationsångesten om att man MÅSTE ha kul har inte infunnit sig. Och skönt är väl det.
   Fast man vill ju ändå vara fin, för nyår är trots allt en av festkvällarnas viktigaste festkvällar. Så därför är jag lite irriterad över att mina läppar är lika torra och fnasiga som ett avömsat skallerormsskinn i Saharas öken. Och dessutom, en av mina favoritsysselsättningar är att dra i utstickande skinnflisor vilket gör det hela ännu värre. Så ja. Det är lite jobbigt.

jaja

   Idag när jag vaknade blev det ett såntdär uppvaknande som man ser på film. Man liksom kastar sig upp, slänger av sig täcket och flinar ganska stort. Det hela berodde på det UNDERbara vädret. Strålande sol och snö. Så väldigt trevligt.
   Igår fick jag ett halvkilo choklad, det var också väldigt trevligt.
   Något som inte var vädligt trevligt var en liten incident som inträffade vid läggdags igårkväll. När jag släckte taklampan hörde jag mystiska ljud från min julstjärna i papp. Någon utan större hjärnkapacitet satt fast inne i denna stjärna. Denne någon var en fluga. Haha tänkte jag och gick och la mig. Men icke, nämnda fluga fick plötsligt damp och förde ett fruktansvärt oväsen. Fick kliva upp igen och dra lite i stjärnan så att flugan kunde flyga ut. Stod där tills jag fick kramp i armarna och tillslut flög den ut. Och flög in i taklampan istället. Stod där och slog efter den och nu känner jag att den här historien börjar dra iväg lite men det slutade iallafall med att jag slog ihjäl den på min nyårsklänning.

tack och hej

att vara hemma

   Jag är på ganska dåligt humör. Att vara hemma i en vecka med familjen är verkligen påfrestande nuförtiden. Ska ändå försöka mig på att spela några parti sjuan med dem nu.
   Det förstås, jag kanske blir beodrad att plocka undan disk istället. Inte alls omöjligt, utan snarare väldigt möjligt.

någon slags årsresumé av 2009!

Januari
  
Vad minns man egentligen av januari? Inte så mycket kan jag tala om. Pappa fyllde 50 och mamma 44. Vi var hookade framför bilddagboken fortfarande. Det var kallt tror jag, och snöigt. Jag och Johanna åkte till Isaberg några gånger. Jag såg ut såhär:Februari
   Under februari månad åkte vi till fjällen. Eller. Fjällen och fjällen, Romme Alpin. Det var kul och bra och så, minns att jag mådde riktigt dåligt när vi kom hem för jag saknade det så mycket. Den 14 februari dog min farmor. Fem underbara bilder kommer iallafall från vår tripp till "fjällen".Sjukt väder och snömängd.Tåget, aka dödståget som på grund av två turkar gav oss näsblod och lindriga hjärnskakningar.Haha.En av årets bilder? Återfinns även i kollaget i årets skolkatalog.Mars
   Jag och Linnea fyllde varsin meningslös ålder; 17 och 19. Bilddagboken började så sakta dö ut, facebook var starkare än någonsin. Mars var så tråkigt att det bara finns 17 foton på min mobil (60 från februari). Den sista Twilight-boken kom ut, jag hade den i min hand en dag före den släpptes i affärerna och var sjukt nöjd över det. Jag solade för första gången detta året, ute alltså ej i solarium. Jag såg ut såhär:


Känd profilbild från fejjan, här i någon omgjord edition dock.

April
  
Min käre tupp Ture blev dödad av en duvhök och det var en sorgens dag. Den 12 april tog jag, far och Bella årets första dopp. Kallt och kul. Jag, Lisa och Louise åkte även till Model Lab vilket jag aldrig kommer göra om, men här är en bild därifrån, också den omgjord.Maj
  
Maj inleddes med en Värmlandsturné med Livslust, det var riktigt kul men på okänd ort sjöng jag ändå min sista konsert. Direkt efter hemkomst därifrån mottog jag min utbytesstudent från Viva la France. En... intressant vecka ja. Man kan undra vad man sa egentligen? Under maj månad hade vi även hajk med det Individuella Valet, ett mycket roligt dygn! Maj var väldigt varmt också, det var en del solande och även pluggkvällar i uterummet.

Juni
  
Linnea tog studenten med skumpa och cigarr, vi andra tittade avundsjukt på. Pappa gjorde skyltar över hela trädgården och uppfarten, vissa stora som traktorsläp. Midsommar firade vi på Liseberg, jag, Johanna, Hannes och mammorna. Ett flertal badresor gjordes, till Osudden och Halmstad och sånt.Hannes ser ju riktigt bögig ut på den här sista. "Polkagrisläppar", säger pappa.

Juli
   Det var Hönökonferangs (jag vet) på Hönö så där var vi och skrattade. Några dagar därefter fick vi utökning av Linus Herman, jordens sötaste kattunge som tog alla våra hjärtan med storm. Jag, mamma och Hannes åkte till Öland med Växjösläkten och hade en av de bästa semestrarna på väldigt länge. Två dagar efter hemkomst åkte vi till Växjö för att träffa amerikansk släkt och två dagar efter det åkte vi till Öland igen, den här gången var det jag och Cronqvistarna/Kronkvistarna. Också skitroligt med en del klassiska citat.

 När den här bilden togs hade jag min bästa utväxt ever.

Augusti
  
Årets mest händelserika månad, skulle jag nog säga. I början av månaden åkte vi till frizon och hade en helbra vecka. Musik, röj, bad, SOL, iskyla när man somnar och ökenhetta när man vaknar. Jag gjorde min första parkering. Värnamo levde upp under Värnamodagarna och jag åt en sjukt god indisk måltid. Jag och mamma åkte upp till Stockholm en fredag, där åkte vi båt runt Djurgården och Skansen och sånt, vi shoppade och jag köpte årets coolaste jacka, vi såg Michael Bindefeldst sommarhus (yeah!) och framförallt, så var vi på Coldplays konsert på Stockholm Stadion. En totalt oförglömlig kväll, helt stört bra. In the very end of Augusti månad så hade vi nollning och inspark. Första festen med klassen blev skitkul, och min första (men ej sista) infusking på Harrys gick lysande. Den 15 augusti började jag blogga igen.September
  
Lite "dagen efter". Här hände inte mycket. Förutom svinis då, som höll på att ta död på hela FiGy... Eller? Näe, kanske inte. Men enligt aftonbladet så! Jag kollade på True Blood och lyssnade på Mika och var såhär glad:Oktober
  
Hönsens era tog slut, Olga dog och Boel fraktades till Fänestad. Jag räfsade löv, Willys sålde rosa toapapper, Hannes googlade på "handgranat" och "mina", klippet om hon som går baklänges efter svinisvaccinet spreds snabbare än själva svinis. Det såg ut såhär hemma:November
  
Haha, november är ganska tragiskt. 8 bilder på min mobil! Det är rekord. Så det hände inte mycket alltså. Станислав Белый ville vara vän med mig på facebook, Hannes skaffade msn, Alla sa fredagsmys, Lars Petersson blev ett fan av dansbandsgruppen Zekes, vi var på utbildningsmässa i Göteborg och jag blev sjukt taggad på att studera, vi hade maskerad med klassen, den kvinnliga Sturebymördaren överklagade, vi hade inbrott och blev av med ett motorsåg.
   Det var en del kanske, men jag har kämpat för att få fram detta.Dessutom körde skogsmaskiner sönder vår väg/gräsmatta.

December
  
Mot alla klimatodds blev det en vit månad. Inte alkoholfri vit utan snövit. Erik Grönwall vann idol. Vi hade en riktigt bra utekväll samma dag som spexet som dock inte var så bra. Julafton blev lyckad, myzig och så som det ska vara. Nu så... Hoppas jag att nyårsafton blir lika bra som det övriga året.

Så gott nytt år! Happy new year! Furahia mwaka mpya! Buon anno! Cрећна нова година!
Var även vänliga att uppskatta det är inlägget ordentligt med kommenterarer och sånt, det har tagit mig timtals att skriva!

PS. Jag vet inte varför den sista texten är blåmarkerad. Hej med er.


jul

   Hannes böjde just mitt finger en aning för mycket åt fel håll, blev nästan tårögd av denna smärta.

   Julafton spenderades här hemma. Jag klev upp vid nio, traskade ner till Little Mountain och matade katterna där, sen gick jag hem igen lagom till frukosten. Efter denna myziga frukost gick jag och Hannes ut för att leka i snön. Det var ju en vit jul iår, vem hade trott det? Inte en enda. I en snödriva byggde jag och Hannes en tunnel och en grotta till Linus, han fick även en borg ute på en gräsmatta. För övrigt så klär han väldigt bra i rött, har vi märkt under julhelgen. Han har fortfarande på sig sin rosett, något sliten nu dock och med en ganska ofräsch doft av kattmat. 
   Vid klockan 14 åt vi julmat, jag, mamma, pappa, Linnea och Hannes. Efter en timme var det dags för Kalle A och det var inte så kul iår. Lite för långt också? Jo.
   Julklapparna delades ut och öppnades så fort det var mörkt ute, vilket inträffade runt 16.30. Jag gav bort en mp3 till mamma, innetofflor till pappa, armband och hängslen till Linnea, Kalle Anka-bok och Mysteriet på Greveholm-dvd till Hannes. Jag tror att alla blev nöjda.
   Jag fick tre böcker, tre klänningar, två koftor, ett par mjukisbyxor, en krona (som pynt liksom), smink och hudvård, ridhandskar, armband och sist men inte minst Coldplays Viva la Vida Special Edition. Jag blev nöjd. 15 paket och flest av alla vilket orsakade stort rabalder.
   Senare på kvällen kom vår släkt från Stockholm. Vi åt julemat igen och spelade spel.

   Juldagen tillbringade vi enligt tradition hemma hos mormor och morfar i Gnosjö. Där var det som vanligt. En ny bebis iår dock, och ett litet underverk till bebis dessutom. Men annars som vanligt som sagt. Vi fick 500:- i julklapp, mormor ville äta i köket, vuxna kickades från vuxenbordet, morfar spillde ut ett helt glas rödvin osv.

tack och hej, mamma skrek just att jag ska dammsuga uppe och nere...

hockeygamez

   Hannes fick ett Playstation i julklapp, idag var han iväg och köpte spel. Och av det oändligt stora utbudet så väjer han tråkigast möjliga. Ett hockeyspel.
   Nu hörs det målbrottsrockmusik från hans rum, han sitter och ska skapa ett lag som heter "peter forsberg". Jag orkar inte detta. Kunde han inte valt Super Mario eller något sånt?

walking in a winter wonderland

   Hej och god jul och så!
   Vi har nu haft myzzzig julfrukost framför brasan och sen spelat lite spel. Så det som väntar är den underbara och ack så älskvärda väntan. Två timmar. Sen julmat. Sen Kalle A och hans vänner. Sen lite spel. Sen julklappar.
   Så då är frågan hru dessa två timmar ska spenderas? Ska man gå ut och göra en snögubbe? Igår gjorde jag och Hannes snölyktor, hans blev skitfin och min blev förjäkla ful. Fast jag vet inte om det är kramsnö nu? Tidigare idag var det skare. Såatteh. Jag vet inte riktigt vad jag ska göra. Det brukar ju alltid gå en film under den här tiden tänkte jag, men nä, iår är det bara Pippi på Söderhavet och Andra Avenyn.

   God jul iallafall!

kanske?

   Jag har just ätit tre julskinkemackor. De står mig upp i halsen. Ändå så undrar jag om det finns någon tillgänglig choklad här nånstans?

a very merry xmas

   Fattar inte vad det är som gör att så fort det är någon slags avslutning så tror alla småtjejer att nu! Nu får jag sjunga inför alla hur dålig jag än är. Julavslutningen idag var katafuckingstrof.
   Vi har just huggt mitt livs fulaste gran tror jag. Alla tycker det men ingen gör något åt det.
   Nu ska jag städa mitt rum och byta om, sen komemr vår andra familj för att julmyza.

hejmeder gojul

julklappar!

   Vår far tycker inte om att slösa när det gäller julklappsinslagning. Han köper gärna det allra billigaste och fulaste storpacket med paketpapper, sen "virar" han in det i nåt fult och omatchande snöre. Som top notch skriver han direkt på pappret med bläckpenna vem det är till och vem det är från.
   När jag nu slog in Steffes julklapp så gjorde jag det bästa av situationen. 8 lager papper, grönt krulligt snöre och guldigt krulligt och stripat snöre. Cirka tio tejpbitar på varje öppning och två adresslappar (1. GOD JUL Stefan önskar Ellen 2. GOD JUL det var alltså från Ellen till Stefan, ok?). Som top notch ett flådigt och noga dittejpat rim.

pulka?

   Mina långkallingar är noppigast ever.
   Jag letar nu efter pulkasällskap. Linnea med m8s ska dit och då gäller det att ta tillfället i akt för det är inte ofta man får lov att åka bil dit. Men nu ser det dystert ut, antingen blir jag hemma eller "ensam" med dem.

frasse

min lille kattpojke avlivades i fredags och fy helvete vad jobbigt det är.och det är inget jag vill prata mer om.

nu

är det åt helvete

merry chrismakka.

Namn: Ellen Lovisa
Piercingar: Öron?
Tatueringar: Ingen
Längd: 181 cm
Skostorlek: 39
Hårfärg: Brun
Fräknar: På sommaren
 
Kär? Nej.
Önskar du att du bodde någon annanstans? Ja.
Tycker du att du är attraktiv? Heeh? Inte jätte, särskilt inte nu.
Dricker du? Ja.
Röker du? Nej.
Vilket schampo använder du? Det röda Elvital, för färgat hår.
Vilken parfym använder du? Britney Spears Believe
Vad är du rädd för? Maskar
Gillar du att tvätta? Ja, det är det absolut roligaste jag vet.
Gillar du berg- och dalbanor? Jaja.
 
Senaste...
Filmen du hyrde? Ingen aning.
Filmen du köpte? Film och film, Mysteriet på Greveholm, julklapp till Hannes.
Låten du hörde: Queen – Bohemian Rapsody på radion.
Låten du laddade ner? Sista låten i the Killers Hot Fuss.
Personen du ringde?
Personen som ringde dig? Linnea.
TV-program du såg? Musikhjälpen.
 
Favorit...
Låt: Just nu Life in Technicolor ii med Coldplay.
Sak att göra: Skratta.
Kläder: Kroppsstrumpa i lack.
Bil: En fin.
Serie: Scrubs eller Gossip Girl eller True Blood.
 
Har du någonsin...
Gråtit över en pojke? Ja.
Gråtit över en flicka? Ja, fast på ett vänskapligt/svek sätt.
Ljugit för någon? Ja.
Varit i slagsmål? Nej.
Blivit arresterad? Nej.
Träffat någon från internet IRL? Nej.
 
Antal...
Gånger du varit kär? Två eller ingen alls, vet inte hur jag ska klassa det riktigt.
Gånger ditt hjärta brustit? Flera.
Hjärtan brustna på grund av dig? Inte många tror jag inte.
Tjejer du kysst? Zero.
Personer från grundskolan du fortfarande har kontakt med? Många.
Gånger ditt namn varit med i tidningen? Varje dag…
 
Senaste...
Boken du läste? Stjärna för en natt av Lisa Jewell, ganska kass.
Personen du fick e-mail av? Facebook.
Personen du fick brev av? Star of Hope, fadderbarn.
Personen du fick sms av? Alex T.
Gången hela din familj åt middag tillsammans? Några dagar sen.
Saken du köpte? Cider.
 
Vad har du gjort idag? Varit ledsen, pratat med katten.
Var det kul? Inte särskilt, nej.
Brukar du svära mycket? Noep.
När stiger du upp på morgonen? Mellan 06 och12.
Vad har du på dig? Ullstrumpor, långkalsonger, joggingbyxor, hipsters, bh, linne,
   långarmad tröja, grå hood.
Vad ska du göra ikväll? Samma som sex rader uppåt.
Vad är du allergisk mot? Pollen och getingar.
Var har du ont? I hjärtat.
Använder du hårspray? Ibland.
Kan du stå på händer? Nej.
Håkan Hellström eller The Ark? Håkon.
Salt eller socker? Socker.
Gillar du ketchup? Sådär, inte för sig självt kanske.
Är du glad nu? Nej.
Var du glad igår? Nej.
Vad dansar du till? Allt utom metal.
Stockholm är... ? Sveriges hufvudstad.
Göteborg är... ? Desto trevligare.
Kan du sjunga? Nä.
Spaghetti eller makaroner? Spaghetti.
Land du vill besöka? Cypern den 31 maj 2010.


ree, jag lyssnar också på re:stacks nu

   Efter en halvliter mjölk känner jag mig återställd efter gårdagen. Nu ska jag först lamäpa av tvätt till mamma och sen leka i snön.

sucker

Sällan har väl ett litet bus blivit så lyckat som detta: http://crapcrapcrap.blogg.se/2009/december/en-framtidsfight-i-det-tysta.html

ajöss

   Oooh vad kallt det är. Jag höll på att brista i gråt när jag gick hem från bussen för att det var så kallt då. Och nu, här inomhus, är det lika svinigt avskyvärt. 
   Nu ska jag göra något vetigt.

hejdå

lillkatten får snöoskulden tagen   Far lyfte upp katten, höll för hans ögon, öppnade dörren och satte ner honom i snön. Jag tror han tyckte det var tufft. Med första snön alltså. Lite spänt i början kanske.   Sen sprang han och lekte och var såhär glad.

små äventyr i vardagen   Min väg hem från bussen är inte att leka med. Vi har komockor man både kan snubbla på och halka i, en arg gubbe och såntdär. Och så har vi detta lilla trevliga hinder. Ett stenröse och två taggtrådar ska man ta sig över innan målet är nått.   Här ståendes mitt på stenröset. Snön täcker stenar så man vet inte hur de ser ut eller hur stabila de är. Sjukt vanskligt läge alltså.   Vrid den här bilden 90 grader och nästa hinder visas. Man ska över två taggtrådar ståendes på samma förhatliga och luriga stenar.   Kritiskt läge. Kan närsomhelst slinta och dråsa omkull på stenar och taggtråd i snö. Observera att ett skospänne har lossnat. *Even harder edition*.   Ett ben ska lyftas jäkligt högt här. Sådär så att det stramar i hela låret och man känner att ajfan, nu får jag kramp. Men skyndar man sig så funkar det, då återstår bara ett ganska rejält hopp över en till taggtråd innan man landar på the safe side. 
   Ska även tilläggas att jag aldrig har haft ett par skor som är så hala som dessa. Otroligt förrädiskt. Känner att när det blir slask och det sen fryser på, då är det jag som lägger dit vid svängen mellan A- och T-huset.

hehehehej

   Idolfinal med vänner i den tuffa staden Värnamo. På bilden jag och min kära vän Anna Pannacka Wahlin.


sorry för senaste asså

   Hej kompisar! Jag är glad över er, för att ni kommer hit och läser även fast jag varken är produktiv eller inspirerad. Nu ska jag iallafall lägga in bilder från gårdagen och lite annat, och det är väl kul och bra och så. Så varsågoda och vi hörs väl snart?

hejhej

   Ska det bli en vit jul i år?
   Ska jag spränga 00.00vallen med plugg ikväll?
   Livets stora frågor atm.

att inge hopp, ett väldigt bräckligt sådant

   De pratar om en vit jul på väderprognoserna, men hurfan kan man veta det 10 dagar innan julafton? Nä, bluff och båg är vad det är.
   Imorgon ska det iallafall snöa enligt tv4vadret.se. Får se om de ens har rätt där.

life in technicolor ii

gravity release me and
don't ever hold me down
now my feet won't
touch the ground.


gravity release me

   Herr Kemilärare är julsnäll och låter oss slippa provet på onsdag. Eller nej, juste. Jag behöver ju höja mig 1% så jag ska göra det ändå. Så sjukt himla jättehärligt. Svåraste provet ever som även 20.0-barnen kände fruktan inför. Det ska jag då göra. Och jag ska göra det bra så att jag kan höja procenten en pinne. Just nu sitter jag och läser om alla begrepp på Wikipedia och ett bra resultat känns avlägset.
   Typ denaturering, karboxylgrupp, inhibitor, glukos och bla bla bla.

hejdå

sunday

   Hehehej. Idag har vi varit i Växjö och pekat på julklappar och såntdär. Pekade på en tröja som jag kommer få i juleklapp. Så det var väl det.
   Nu ska jag se om jag kan lära mig något kemijävelskap. Inte så troligt att jag ens kommer försöka.

hej med er

jag vill träffa en apa


gränsen

   theeeen i was walking in Memphis, walking with my feet ten feet off of beale. 
   Vem ska det bli som tar emot oss ikväll? Det är den stora frågan.
   Igår fick jag veta att MVG-gränsen i Kemi B ligger på 85% på alla prov tillsammans. Vi har ett prov kvar och jag ligger på 84% nu. Herresnällakäregud nu är en bra tid att hjälpa!

är det lamor som spottar?

   Den här dagen har varit kass. Kass ska uttalas sådär som det var modernt för ett tag sen - käss. Massa tråkiga lektioner och såntdär. Tur att det finns de som
EH? Det kryper en nyckelpiga på min hand?
   aja, skulle säga att det finns de i klassen som ja. Är bra.

hej med er


boy i dig your style

   Hej kompisar. Idag har jag varit ful i håret, missat bussen, snubblat på en komocka, halkat på en komocka, hittat ett tappat busskort i bussen, laddat mobilen med tre nya album (Coldplay Parachutes, Coldplay Prospekts March EP, the Killers Hot Fuss), ätit upp mitt sista julgodis (ajdå, blir till att göra mer), klarat metros korsord, haft historia+fysik+genteknik, HATAT genteknik och även... ja... typ... ätit parmesan.


vackra ord

   Citat från coldplay.com: We're in the studio at the moment. Det kan väl bara betyda en sak?
   Är så sjukt nöjd.

give a little hope to the hopeless   Waow. Ha aldrig haft en såhär fin skrivbordsbild.

svinattack

   Jaha, det är lite jobbigt nu. I fredags tog jag svinis och igår mådde jag crap. Så det blev knappt något matteplugg med tanke på att jag inte ens orkade sitta här. Det var på den nivån att jag nästan lipade när jag skulle göra en macka till frukost, bara för att det var så jobbigt. Så gårdagen var ingen höjdardag.
   Den här dagen sätter jag inte heller så stort hopp till. Ska duscha nu iallafall, det finns ett behov av det.

i wrote a song for you and everything you do

   Jag sitter här och älskar och saknar Coldplay av hela mitt hjärta. Här kommer filmer från konserten, kass kvalité men känn känslan!

YellowCemeteries of LondonFix youPolitikThe ScientistÅh. När är det dags igen?

i took my love down to violet hill

   Jag tog svinis nyss, lever och mår bra än.
Det var väl allt, det. Jag är inte i rätt mood för bloggen nu eller tidigare. Ber om ursäkt för detta.
Drar nu för att spela Robinsonspelet på tv4.se.

två körkortsgrattis

   Loulou Lamotte! Sweet Miss H! Körkort! Grattis!
   Ska tilläggas att det inte är Loulou från Idol utan Loulou Lamotte i min klass. Skitkul iallafall, snart är det bara jag kvar.
   För övrigt är jag buzy girl rigt now. 12 skoldagar (?) och tre prov kvar, två av dem KING and KILL size så att säga. Kemi och slutprov i Matte D. Det är inget vi hurrar för, nej.
   Det om det, innan sängen ska jag duscha och bestämma kläder till morgondagen.

hej med er

worst one ever

   Jag sitter och förhör Hannes på hans diktamen. Jag fick honom även att rösta på sin favoritchokladbit i Aladinasken (http://www.raddajulen.nu/). Och vilken chokladbit tror ni att han tänker rösta på om inte Ägglikören, den äckligaste av dem alla?! "Han tror att han gillar den". Nänä. Det går inte, han fick ta en annan.

RSS 2.0