if you love me won't you let me now?

   Äsch. Tänkte skriva ett inlägg om hur dumt det är att allt är så jobbigt. Men det blev bara dumt, det hela. Så något sånt inlägg blir här inte.
   Ska nu göra som alla i Sex and the City gör - ta på mig tights och ge mig ut på en tur. Ska gå alltså, inte springa eller fotvandra i de norska fjällen vilket är vad jag tänker på när man hör ordet "tur". Det är roligare (jag tänkte helt allvarligt skriva kulare) med tights faktiskt. Vet ej varför. Nåväl. Vi hörs väl.


honey you are a rock upon which i stand

   Knackar på toadörren.
Hannes - Jaaa?
Ellen - Vad gör du?
Hannes - Läser.

   Mm. Idag när jag åkte till skolan stannade jag för tåg två gånger, det är inte ofta det händer. Något annat kul som hänt idag? Eller kul och kul, speciellt. Tja. Vi var åt på max istället för raggmunk i skolan. Kostade mig 61 kronor och nu börjar det bli dags för mig att börja föra kassabok så att man får koll på hur mcyekt onödiga pengar som slängs åt alla möjliga håll.

   Här är roligaste hemsidan på internet http://spa.118100.se/b%c3%a4vrar/109927 klicka sen vidare på Slumpa Fråga och njut. 

green eyes you're the one that i wanted to find

   Vilket snilledrag att lägga upp länk på facebook. Många vilsna själar som har hittat hit idag.
   Till Linnea som kommenterade om tallriksautomaterna, jahaa trodde det var den vanliga uppstarten innan ettorna är klara med sina koder. Men se så fel man kan ha. För övrigt undrar jag vem Linnea du är? Trodde först det var min syster men la först märke till att hon inte brukar använda :P och kom sen på att hon inte ens går på figy längre.
   Nåväl. Godnatt för idag.

mycket praktiskt att bestämma kläder dagen innan, sparar minst 20 min

   Hejjeee.
   Funderar på vilka kläder jag ska ha imorgon. Det ska bli 16-17 grader och regn. Kanske är dags för jeans tillslut. Jag har inte haft jeans sen första veckan i juni. Helt ärligt, jag har haft shorts hela sommaren. Men när det är 16-17 grader och regn så är det nog inte sommar längre. Så det kanske är dags för jeans imorgon alltså. Fast... Imorgon är det sista augusti. Och på måndag ska det bli fint väder igen. Kanske att man då skulle vänta med jeans till åtminstone onsdag? Så har jag haft shorts juni, juli och augusti. Så kan man säga det liksom. Aäe, får ta en runda i garderoben.
   Ajöss.
  


inte okej

   Mamma vill gärna få mig att framstå som en äkta tonåring inför småbarnsföräldrar. Det här hände innan nere på Hannes fotbollsmatch. Det var jag, pappa, mamma och en småbarnsmamma.
Jag - Jag går hem nu.
Pappa - Vad ska du göra hemma?
Jag - Först ska jag städa klart mitt rum, sen duscha, sen kolla på tv.
Småbarnsmamma - Det var mycket du ska göra.
Jag - Tja...
Mamma i samförstånd med den andra mamman - Sen är ju frågan hur mycket som blir gjort egentligen!

   Eh. Näe? Jag är inte dum på något sätt. Kan klara av att göra tre saker som tar en kvart vardera (okej, inte tv men de andra två). Är inte hur förslappad som helst.

angående svininfluensan

   Tror ni att vi kommer få svininfluensan här? Trodde inte det först för jag trodde inte på det överhuvudtaget. Men sen sa pappa att han trodde att vi skulle få det. Och så sa min morbror och hans fru att båda deras företag hade ordnat en massa inför just svinis, typ laddat upp stora lager av produkten de framställer. Så nu tror jag att jag kommer få den.
   Dessutom, om jag får den, eller om någon enstaka annan på skolan får den, då kommer vi alla ryka dit. Allt på grund av de äckliga tallriksautomaterna. Stört att man ska lägga handflatan på en platta för att få sin tallrik, samma platta som hundratals andra handflator vräkt ut sig på, och gud vet var de händerna har varit?! Näe, tycker att en pump med handsprit kan vara värt att lägga ut pengar på.
   Tror inte att Finnvedens Gymnasium kommer vara Sveriges fjärde bästa gymnasium om alla elever plötsligt insjuknar i svininfluensan. Tror inte det.

now my feet won't touch the ground

   Jaha. Hejhej.
   Hannes gick just förbi, tog en tidning i farten och fortsatte mot toan för en trevlig stund därinne. Vad ska man göra idag? Är ju lite sleten. Lånade Johannas SATC-box så det får väl bli lite sånt.
   Ska skriva om igår kanske? Kul var det! 
   Först en simpel historialektion som jag kan 20 minuter försent till eftersom jag var övertygad om att vi började vid 10.50. Men icke, det var alltså 10.30. Efter detta provade jag ut studentmössa och beställde min. Känns ju ganska bra.
   Sen Lilla Krogen. Som alltid. Gott liksom.
   Gick sen och köpte ett par strumpbyxor (aka kalasbyxor i vår familj) till kvällen. Nämnas bör att dessa strumpbyxor gick sönder när jag tog på mig dem. På låret visserkligen så det syntes inte. Men ändå.
   Så var det nollning, vilket var... Kul. Asså, trodde det skulle vara roligare faktiskt. Nåväl, det funkade ju. Det var lyckat.
   Efter det åkte jag hem, gjorde mig iordning inför kvällen, packade, åt och lite sånt. För min egna skull (tycker det är kul efteråt) så skriver jag vad jag hade på mig. Spetsstrumpyxor med blommönster, svarta stortishen och silversneakers.
   På något sett hade klassen lyckats få tag på bästa förfestlokalen i Värnamo, så vi höll till ovanpå Arvidssons bil cirka 100 meter från Mejeriet dit våra kära ettor och Louise skulle... Iallafall så var förfesten mycket trevlig. Kul med klassen!
   Sist Harrys. Stor seger att jag kom in där. Vi hade det för övrigt mycket kul därinne.

   Så, tack för igår!


pöss ajöss

litet missöde kanske

   Asså. När ni gör vitlöksvattnet, häll inte kokande vatten i en petflaska. Den pallar inte trycket så att säga. Sugs ihop. Smälter på fingrarna.
   Det luktar vitlök här.

be my mirror my sword and shield my missionaries in a foreign field

   Oh kära nån. Vi fick ju alla en skiva av Coldplay efter konserten. En skiva med 7 (ca iallafall) livelåtar på, och asså. SÅ SJUKT BRA DEN ÄR?! Blir helt matt. Jag älskar detta. Allsången till Viva la Vida och Fix You, det är helt stört. Blir nästan gråtfärdig för jag vill uppleva den konserten en gång om dagen resten av mitt liv.

   Var för övrigt tvungen att skriva här igen för jag kan inte göra något annat här hemma just nu för jag beter mig som om jag är berusad. Detta beror alltså på min glädje över morgondagen. Det är så pass endorfinladdat inom mig att jag knappt kan prata utan att bubbla ut i 37479 meningar om ingenting. Så är därför allmänt tyst inför mor och far.

   Nåväl. Ska försöka framkalla nog med ro i kroppen till att göra detta vitlöksvatten nu.

you thougt you might be a ghost you didn't get to heaven but you're made of clothes

   Okej. Lärde mig uttrycket livin' the dream för något år sen. Känns rätt så befogat att använda det nu. Är så sjukt laddad inför morgondagen.
   Har börjat på 56 olika stycken här nu, men hur man än skriver så låter det helt enkelt töntigt. Det är alltså nollning och allmän ferre imon vilket ska bli väldans trevligt. Det var väl det.
   Ska göra vitlöksvatten nu, det ville jag också få fram med detta inlägg.

ajöss

småskolan

   Hannes har som läxa att skriva ner när han har använt matte under sommarlovet. Typ klockan, poeng i kortlek, rekna ut vad något kostar osv. Och så läser jag "räkna ut skatteåterbäring", va? Det är tydligen så att päron får tipsa också. "Räkna procentsats när man blandar olja". Okej.
   Ska på fotboll nu.

Haha, hörde nerifrån:
Mamma - Räknat skatteåterbäring?!
Hannes - Ja.
M - Det har väl inte du gjort?
H - Åmeh

adjö

katten vi kallar falukorven


så pass

   Det finns ett av alla miljoner nya TV-program som börjar i hösten som framkallar en längtan i mig, ett program som jag verkligen vill se liksom. Det är True Blood som börjar ikväll klockan 22:00 och håller på till 23:00. Kan man då kalla detta ödets ironi då denna sena kväll sammanfaller med min enda tidiga morgon?! Jag börjar alltså 8 en enda dag i veckan, och kvällen innan detta är den enda då det verkligen är befogat att vara uppe "sent".

   Varför är "håll käften" ett så fult uttryck? Varje gång jag tar mod till mig och använder detta uttryck så går det en våg av bad feeling genom kroppen. Det är så fult liksom, eller det låter så illa. Varför? Käft är ju ett vanligt ord när det handlar om typ en hajs mun. "Hajarnas käftar kan vara en meter breda" okej kanske inte en meter men jag har extremt dålig förmåga att veta sånt. Sånt strunt.
   På vår klasströja står det käft och det känner jag att det är sådär okej för min del. Hade lika gärna kunnat stå mun liksom, och så hade jag sluppit obehagsrysningen. 

jaha jaha

   Okej. Det gick ju fint med cykeln idag. Kom endast 5 min försent till matten och så fick jag bara springa från cykelstället till bussen när jag skulle hem. Kunde varit 10 minuter och kunde varit befogat att kuta. Men så var det icke.

   Tänk er såhär. Ni är två stycken, en av er har en cola i handen, den andra är törstig och säger
- Åh, får jag smaka?
   Stopp. Va? Smaka? Här vid detta tillfälle reagerar jag alltid. Har denne törstige person aldrig känt smaken av cola förut? Då säger/tänker jag alltid just det, om personen aldrig har smakat på grejen innan.
   Så att ni vet bara.

cykel i stan

   Far har nu hjälpt mig att få in en cykel till stan. Så på ett hemligt och bra ställe står det en och väntar på mig när jag kommer med bussen imon och börjar lektion 5 min senare. Det är ju kul och bra och så, MEN det finns ett problem. Eftersom Värnamo är den cykelstöldsbegärligaste staden i hela Värnamo så tvingas jag ta en speciell cykel. Linneas gamla.
   Begreppet "Linneas gamla" innebär en del när vi talar om våra cyklar. Linneas gamla är nämligen en aning reparerad efter att ha varit en aning ur form så att säga. Så imon, och alla andra dagar vid behov, kommer ni se mig trampa genom staden - och nu kommer grejen - enbart på ettans växel.
   Det är inte okej. Från stationen till skolan är det nerförsbacke hela vägen typ, så det kan funka. Men upp sen, hehe. Det blir inte lätt. Fast värst är egentligen när det är platt. För det är SÅ fult när man spinner sådär med benen.

Åh

coldplay

höjdpunkter

inledningen, stadion släcks ner och life in technicolor börjar spelas tillsammans med tomtebloss, massivt tryck då alla bestämmer sig för att de vill stå längre fram samt Coldplays entré. börjar helt ärligt att lipa. fattar plötsligt att det är sant liksom.
violet hill är bara så sjuk
clocks är också helt extrem
in my place en av mina favoritlåtar, här upphöjt till tusen
yellow asså. obeskrivligt. gula bollar studsade runt på innerplan.
cemeteries of london så. sjukt. mäktigt.
fix you extas
strawberry swing bara för att den är den
viva la vida chris martin + 33 000 andra.
green eyes min mobil tajmar vanjas favorit med att dö två gånger, sorry för det igen.
billie jean cover ute på pyttescen mitt i folkhavet
viva la vida remix tufft bara
lovers in japan konfettiregn med små fjärilar över hela stadion
death and all his friends citerar aftonbladet: episkt
the scientist startskottet för mig och coldplay, helt sjukt.
life in technicolor ii dog och kom till himlen

kan inte sammanfatta kvällen för jag finner inga ord över hur det var.

snabbt bara

   Okej hej.
   Vilken helg. Den kvalificerar sig lätt som en av de bästa i mitt liv. Försöker komma på någon som överträffar men gör egentligen inte det. Säger dock ändå en av de bästa. För det var inte alltid magiskt. Bara ibland. Ofta. Är dock tillbaka hemma på riktigt nu, med diskmaskin, nya batteri till miniräknaren (aka räknedosan) och inköp av 2L rapsolja till nollningen till exempel. Är grymt sliten kan jag även meddela, efter att ha stått och tittat uppåt i 111 minuter är min nacke, som redan var känslig innan, väldigt labil. Känner redan efter att ha suttit här i 5 min att spänningsvärken börjar komma. Dessutom får jag ofta ont i nyckelbenen, det har jag redan.
   Avslutar detta inlägg nu.

22 augusti 21:10

Tillbaka hemma.
Uppdaterar mer imon om den bästa kvällen i mitt liv bland annat.

snabbt

   Förstår inte allt detta snack om huruvida Linus Thörnblad har tights på sig eller inte?! Skitsamma ingen bryr sig.
   Frågan om Caster Semenya är man eller kvinna är däremot roande.

   Tillbaka i skolan idag då, inledde med svenska betyg 1/5, sen matte betyg 3/5, fysik labbtimme 90 min 1/5, kemi labbtimme 90 min med rektorsbesök 1/5. Skön dag fosho.
   Imon däremot. Inleder med sovmorgon, lite projketarbete kanske, snack med ettorna inför nollningen och sen historia i 80 min för att därefter dra upp till Stockholm. Fin dag for real.

Nu ska jag göra mig iordning, sen är det Värnamodagarna.

today

   Idag har jag
sovit till tolv
ringt till företaget klasströja och blivit förbannad
målat en vägg på ett garage
lagat middag, betyg 5/5 från samtliga
fiskat, reslutat: Ellen 2 firrar, Alex 4 firrar, Degen 0 firrar HAHA
gått med hunden och hämtat byxor hos Anna

   Imon ska jag
till skolan
Ja...!

hatar sånt här

   Igår gick jag glad i hågen mot figy för att hämta min klasströja och brallorna. Men tji fick jag, för där fannsinget för mig att hämta. Blev besviken^56 (upphöjt till, börjar faktiskt skolan imon).
   Så jag kommer inte få nån klasströja än på länge vilket är väldigt surt. Och för att få någon överhuvudtaget måste jag ringa dit nu. Och det är också surt.

Hörs sen när detta mandomsprov är avklarat...

NV07A

   Ikväll återförenas vi. Tid plats top secret.

sena funderingar

   Detta kom jag på igår när jag hade lagt mig. Tog fram block and penna och började skriva samtidigt som katten frossade på mina vader.
   "Dold talang"
   "Det visste vi inte om dig"
   Hm japp.
   Jag har aldrig, under mina 17 levnadsår, haft en dold talang eller en underhållande det visste ni inte om mig-grej.
   Enligt sed och tradition ska ju dessa saker vara roliga och oväntade. Till exempel snowboardkille som virkar (klassiker av någon anledning) eller fotomodell som pratar flytande japanska eller politiker som kan slå frivolter. Jag undrar om de alltid tar samma grej när frågan kommer på tal?
   Iallafall, jag har aldrig haft någon såndär grej. Varje gång man blir ombedd att meddela denna egenskap med twist så blir jag därför alltid tyst och svamlande, även lite förlägen.
   "Jag eh... Hehe... Kanske att jag eh... Äsch."
   Så blir jag tjurig och går därifrån. För det finns fanimig inte en enda grej som är roligt och unikt med mig.
   Eller?
   Skam den som ger sig. I skrivande stund kommer jag faktiskt på några som kan kvalificera sig.
1. Jag kan vifta på lilltån. Det innebär att alla tår är stilla utom lilltån. Verkligen. Försök, faktiskt väldigt svårt.
2. Jag lärde mig cykla som åttaåring.
3. Jag hoppade över årskurs 3.
   Men tänk om...
   Tänk om valet av sånhär grej egentligen är ytterst medvetet? Det blir ju en enkel chans att visa vem man är privat, bakom kändisfasaden. Eller, för den delen, en chans att visa vem man skulle vilja vara.
   Snowboardkillen till exempel, vad tror vi oss veta om honom? Jo, att han är en tuff kille, cool stil och inte rädd för att slå sig när han gör sin volter och grejer. Men han själv påstar, genom virkningen, att han är en mjukis. En mammas kille. Fotomodellen bevisar att hon faktiskt har något innanför pannbenet eftersom hon talar japanska. Nyhetsuppläsran blir en kul kille när han medger att han är en hejare på att jonglera.
   Så man kanske ska tänka över detta, vilken egenskap man väljer. Cykelgrejen får mig att framstå som fysiskt värdelös - stryk den, årskurshoppet gör mig överintelligent och kan känna att det faktum att jag går natur och har glasögon (okejdå, linser) kan räcka - stryk den.
   Alltså.
   Dold talang - Kan vifta på lilltån.

   Jättecoolt.

störigt

   Kan tillägga att det första jag hör när jag sätter på tvn för att furra vid friidrotten är den där himla låten igen. Rule Britannia, Britannia rules the waves.
   Tv4:s bevakning av VM i friidrott är för övrigt den sämsta någonsin.

jobbig morgon

   Vaknade vid 6 av att falukorven (aka kattungen Linus) hoppade ner från sängen efter att ha gått över hela kroppen.
   Vaknade vid 7 av att mamma kom in och tog ett par byxor från mig.
   Vaknade vid 9 efter en dröm där jag hade skjutit med okänt vapen, skotten var färgglada prickar...?
   Vaknade vid 10 nästan gråtande efter en dröm om att jag kom in på sjukhuset på grund av en förkylning och fick genomgå en massa sjuka psyktester av en 25-årig sköterska som behandlade mig som ett, just precis, psykfall. Det är andra gången jag drömmer en sån dröm och jag lovar er att inom sig har man en av de värsta känslor som finns. Efter psyktesterna skulle hon ta blodprov på mig, och jag har i verkligheten inga synliga blodkärl i armvecken så jag har fått ta i fingret vilket gör Så. Jävla. Ont. eftersom de måste ta ut så sjukt mycket blod och skrapa från fingret och trycka och skrapa och asså, jag var mycket nära att svimma när detta blodprovet hade tagits i verkligheten.
   Men back to the dream. Hon säger Väldigt Tydligt (jag är ju psyksjuk) att nu ska hon ta blodprov.
- Nej, allvarligt talat så funkar inte det. Det gör för ont, jag svimmar, säger jag i lätt panik.
- Nej, säger hon och ler, Du Vet Inte Hur Jag Gör.
   Jag ser hur hennes bittra kompanjon kommer fram med nån slags säng och nån annan grej med spännanordningar. Tydligen ska dessa dock inte användas så hon och hennes bittra kompanjon leder istället iväg mig, medan vi går så går den bittra framför mig och håller upp en handskriven skylt som det står RÖRD på. Jag kämpar med gråten och förstår plötsligt att den syftar på mig. Så kommer vi alla in i ett mycket isolerat rum, skylten läggs framför mig och jag stirrar på den.
- Jag är inte rörd, säger jag och börjar samtidigt gråta, jag är rädd.
   Vänder mig för att se vad den bittra säger, men upptäcker att jag är ensam.
   Vaknar då äntligen, och märker att hela mitt ansikte är ihopskrynklat som när man gråter.

dagens sång

   Är det bara jag som har märkt det eller är det inte ovanligt lite myggor detta året? Jag har inte fått en tiondel av alla myggbett jag vanligtvis får och alla de myggbett jag väl har fått fick jag på 1. frizon eller 2. "kärdafestivalen" (skriver inom "" för att ni ska förstå hur ironiskt festivalbegreppet känns pour moi). Så enligt mig är detta ett mycket och ovanligt lyckat myggår. Och det ska sägas, att det är en viktig vinst för år 2009.

   Sista stycket för dagen tillägnas den låt som jag har haft på huvet hele dagen sen reklamen för Canal + gick innan.Japp. Märker dock nu att min förmåga att uppfatta texter inte är den bästa. Nåväl.

liten pojke som förbereder något stort

   Hannes ska börja träna fotboll igen. Efter att ha slutat för några år sedan på grund av "att han inte fick några passningar" så ska karriären börja om på nytt. Idag har han och pappa varit hemma hos tränaren för att fråga när säsongen började och sånt. När Hannes kom hem hade han sån fotsvett att det gnisslade i hela huset.
- Ta på dig strumpor ditt äckel, sa jag.
   Fick se honom stå framför almanackan och studera den med fundersam min. Så lyfte han handen och skrev "fotboll 18.15" på tisdagen den 11 augusti.
- Den där dagen har redan varit, sa jag.
   Då suddade han och skrev sedan samma sak på morgondagens ruta "fotboll 18.15". Han gick iväg men kom ganska snart tillbaka, fattade en penna och skrev på torsdagens ruta "fotboll".
- Har ni träning två gånger i veckan? sa jag.
- Ja, sa han mycket viktigt.
   Nyss hörde jag honom muttra bakom mig huruvida han skulle ta Kim Källström-tröjan till träningen imorgon. Han har även tidigare hört sig för om det ska vara kallt imorgon, så kallt att han ska ha underställ? Han frågade mig innan om Linneas nummer, han skulle ringa för att få veta var hennes benskydd var. När hon inte svarade när han ringde från hemtelefonen ville han låna min mobil till detta viktiga samtal. Linnea sitter på Harrys, jag tror inte hon kommer att svara. Nu sitter han på sin säng och provar lite olika benskydd vi har här hemma, lägger då och då expertkommentarer om passformen.
- Är den här för stor? undrar han och räcker fram ett tanigt pojkben i en stor röd fotbollsstrumpa.
- Tror du man får ha matchstrumpor på träning? undrar han eftersom det står Hånger IF:s logga på ovan nämnda strumpa.

   Sött tycker kanske någon. Fånigt tycker nog jag.

17:48

when the truth is
I miss you
yeah the truth is
that I miss you so


trapp

Linnea kommer i trappan.
dam-dam-dam-dam-dam-dam-daDAMDDAMBOMBAM "aj" dam-dam-dam
Det är underhållning på min nivå.

jag kommer längst i världen på tre steg! wow

   Jag kan tycka att det börjar bli lite väl matigt med friidrottsgrenar. Egentligen bygger ju allt inom friidrott på snabbast, starkast, högst och längst.
   Så de grenar som är okej är 100 meter - snabbast, höjdhopp - hoppa högst, längdhopp - hoppa längst. Men starkast finns inte ens representerat. Isåfall kula, men det är ju inte riktigt sant.
   Så de andra otaliga grenarna? Typ tresteg? Vad kommer det ifrån? Eller typ 3000 meter hinder?
   100 meter är ju iallafall coolast. Så även Usain B.

den kvällen som inte kommer vara någon annan kväll lik

   På lördag klockan 19:30 är det dags för en av de största kvällarna i mitt liv. 
   Det är i Stockholm, det är på Stocholms Stadion, det är Coldplay.
   Coldplay, mitt enda favoritband genom alla tider sen jag för första gången hörde The Scientist för typ fem år sedan. Så den här kvällen kan inte bli fel. Jo, om den enda låten som spelas är Politik för den är inte okej. Men säg att Fix You kommer. Eller The Scientist. Eller Warning Sign. Eller In My Place. Eller Amsterdam. Eller ja. Tänk att jag om 6 dagar står där mitt bland tusentals andra och... Njuter.
   Det kommer bli en fin stund.
   Mina bäst spenderade 520 kronor.


tiden kan väl gå fort nu

   Jag mår inte så bra nu. Beror på många olika saker, främst att jag känner mig ensam. Egentligen är jag inte det, har några vänner som är av absolut världsklass, men just här och nu är det inte bra någonstans.
   Vill så gärna börja knåda på mitt liv. Vill att skolan ska vara slut liksom, för det är först då man kan börja forma om degklumpen, livet, som föräldrarna tidigare har haft i sina former. Jag har så mycket drömmar och förhoppningar så snälla, någon kan väl bli sanning.

RSS 2.0