Hur kan det komma sig att jag har haft str...

Hur kan det komma sig att jag har haft strofen ''ge mig en kaka till kaffet'' på huvet nu sen flera timmar tillbaka?!


Hannes har kompis här, de sitter och äte...

Hannes har kompis här, de sitter och äter rostat bröd under en märklig tystnad. Vad beror den på? Att de sitter och läser, djupt försjunkna i varsin Kalle Anka. Men det var val så på den tiden. Man hade inte så mycket intressant att prata om när man inte lekte. Nuförtiden är det ju lustigt hur mycket man har att prata om och hur länge man kan prata om olika saker och hur ofta man kan återkomma till samma gamla ämnen. Nu pratade de där ute i köket. ''Ska vi köra fyrhjuling?'' ''Okej.''


freitag

Tjena.

Vad gör ni? Jag degar i soffan med ett paket maryland. Har på mig mina nyinköpta träningstights och förbereder mig för en promenad.

Väntar egentligen på att det ska börja regna för jag älskar att vara ute i regn. I skrivande stund inser jag dock att det redan regnar ute. Så jag väntar inte på ånting egentligen. Att orken ska komma.

Iallafall så nämnde jag ju att jag älskar att vara ute i regn, därför var det såhär kul att cykla hem idag.


Vaknade vid halv fem av att katten jamade ...

Vaknade vid halv fem av att katten jamade som en besatt. Han behövde kissa NU. Sen vaknade jag två minuter innan alarmet gick (något som känns om inte i förnuftet så i hjärtat) av att en gigantisk traktor spred ut gödsel precis utanför huset. Gr8.


Hur kommer det sig att killar i schackruti...

Hur kommer det sig att killar i schackrutig volvo tror att de är attraktiva när de cruisar på Värnamos (!) gator? Det är en gåta helt enkelt.


snorbusar

Uäääääck, peta inte i näsan?!

Nähe, men hur fräscht är det om man aldrig petar i näsan då? Om snoret bara får frodas och torka och frodas och torka i all evighet? Just det, det är skitäckligt. När man råkar se en snorbuse i någons näsa, det är en sån syn som får mig att stelna till och rysa över hela kroppen. Då vore det ju bättre om personen i fråga hade petat lite i näsan sist han hade tillgång till papper och handfat, eller hur?

Lite "ta hand om snoret och busarna själv, jag vill inte se dem".

Otto von Bismarck, ententen, Ryssland, Sar...

Otto von Bismarck, ententen, Ryssland, Sarajevo, bla bla bla. 15 minuter en kvart kvar av historialektion.


Om jag var lärare och mina elever fick en...

Om jag var lärare och mina elever fick en inlämningsuppgift så skulle jag vara noga med vid vilken tidpunkt de lämnar in arbetet. De som lämnar in alltför sent skulle inte kunna få MVG. Ja, det har varit lite orättvist idag.


10 värdelösa minuter till matten börjar. F...

10 värdelösa minuter till matten börjar. För övrigt har vi matte E nu, det är 10 minuter per tal som gäller. Goda tider.


Visst gör det det alltid. Gud så bra. Då k...

Visst gör det det alltid. Gud så bra. Då kan vi höras oftare, okej?


Utökar denna blogg med mobilbloggsfunktion...

Utökar denna blogg med mobilbloggsfunktion. Funkar det månntro?


supa på en onsdag

   Det är inte ofta man dricker vin på en onsdag när man ska gå upp vid sex dagen efter. Men det är väl något som måste göras förr eller senare. Så det råkade bli idag.

   Angående talet så har jag knåpat ihop ett som jag kan hålla i nödfall. Mönsterelev? Ja.


nationellt prov - tal - åt helvete

   Alltså faAn!

   Imorgon skulle jag ha hållt ett nationellt tal i svenskan. Detta skulle sammanfogas idag, hade vält ämne, dikt, bild och allting. Tror ni inte då att jag glömmer den där jävla blockjäveln i skolan?!

   Såklart. Verkligen såklart. 

   Såååå ja. Antingen sover jag en skön stund här hemma men är oartig mot fröken, eller så kommer jag dit och tränger fram tårar i ögonen och en förklaring om att jag faktiskt har glömt papperna i skolan. Det gäller alltså att klura ut hur mycket man kan klara sig på efter att ha varit en stjärnelev i snart tre år. 


   Återkommer.

  

chips - livets goda

   Här är det FF! Vi har just vräkt i oss pizza och haft så trevligt som man bara här när det är just FF. Vi pratade bland annat om hur fruktansvärt ful och desperat man ser ut när man äter chips på ett speciellt sätt, när man liksom vinklar munnen uppåt så att man bara kan vräka i sig ännu lättar med tyngdlagens hjälp. 

   Som av en händelse finns det en härlig bild på Linnea som beskriver just detta.Hahaha


konstigt, körlektion, paris, plugg, pollen

   Detta är verkligen en jättekonstig situation. Jag sitter framför en dator på stadsbiblioteket. Bredvid mig sitter en åkta datakille med vinterjacka och svart mössa. Och han sjunger?! Eller gör ljudeffekter till saker han uträttar på skärmen?! Eller pratar han bara med sig själv?! Ett ständigt pågående ljud hörs iallafall från honom. Och jag känner mig en aning obekväm. 

   "Huuum. Masnehrpratfjaa... Duuuu daaaa da!" Så låter han.

   Jag hade körlektion innan. En miniuppkörning kallade körskoleläraren den för. Och hade det varit på riktigt så hade jag kuggat sa han också. Ajdå. Missade en högerregel och hade treans växel över en järnväg. Men döda vinkeln var jag tydligen en stjärna på. Äntligen! Den har jag verkligen kämpat med!

   När jag hade parkerat och sagt hejdå traskade jag iallafall hit, till biblioteket. Ska plugga här fram tills halv ett. Synd bara att stolarna som erbjuds är stenhårda och typ för små för min bakdel.

   Mamma och pappa åkte till Paris innan! Jag är medveten om att jag har nämnt det några gånger, men ändå. De har åkt nu.

   Jaaaa... Så att så är det... Ni kanske anar en viss uttråkning här, ni gör helt rätt i det iallafall. Men innan när jag satt och pluggade så längtade jag så förtvivlat efter en dator, men tillät mig bara att sitta här i en halvtimme. Så den halvtimmen måste liksom gå.

   Men ja! Jag har nästan glömt det viktigaste. Hur jag mår denna dag. För denna dag känns det som om ett kilo pollenblandat snor har besämt sig för att min näsa och mina bihålor verkar vara en lysande plats att bosätta sig på. Mina ögon har gått från ständigt rinnande när jag vaknade och på bussen till att nu vara helt förtorkade. Linserna skaver likt sand i stjärten (har iofs aldrig haft det) och jag skulle helst vilja riva ut dem och klia en gång för alla.

glasögon och rödmosig pollennäsa

Hej igen.

Sitter här och studerar min kära biologi. Har så låg musik på att jag inte hör den när jag skriver här, tangenterna låter för mycket. Ändå sa mamma åt mig att sänka. Då fick jag lust att skrika och svära, men som den goda dotter jag är så gör jag inte sånt. Svär inte iallafall.

Intressanta fakta:
en vuxen människa har ca 25 biljoner röda blodkroppar
de stamceller som finns i ett embry ger upphov till alla celler i kroppen
8% av människans kroppsvikt utgörs av blodets vikt
det är mer vatten i en gurka än i havet
i en jordnöt är det lika mycket fett som i en kilometer gurka

Min dag imorgon:
körlektion 08:10
plugga i stadsbiblioteket
svenskalektion mellan 12:50-13:35
plugga
ridlektion mellan 20:00~20:50Men vi hörs, hörrni.

HEJ!
conquer

Vilken oerhört seriös känsla man får när man skriver "Avgörande för stamcellers utveckling är dess lokalisering.", visst? En riktigt seriös och akademisk mening. Jag är stolt över den.

Jupp.

Jag har biologiprov på onsdag alltså. Och 20sidig läxa i historian till onsdag. Och så ska jag hålla ett jävla tal på svenskan vid ovisst tillfälle. Livet leker inte nu.

HELLÅ M8S

Har just sett det sista avsnittet av Ponnyakuten och känner en sorg i hjärtat. Det var ett fint program som jag troget följde. Men nu är den eran alltså slut.

För att höja mitt och ert humör innan vi beger oss nånannanstans så kan vi lyssna på den här låten tillsammans. Den är ganska svängig.

va? student? näe...

Inom en snar framtid har jag uppkörning inbokad. Men jag tror inte jag klarar det, för jag kan inte föreställa mig den känslan, den är liksom... För stor.

Därefter ska jag lyckas ha min allra sista lektion. Men även den känslan är alltför avlägsen för att man ska tro att det är sant.

Sen kommer ju allt. Ayia Napa, balen, studenten. Men jag tror inte vi kommer iväg till Ayia Napa. Balen blir inställd eller så pissregnar det så att ingen kommer. Ett alternativ är också att min klänning blir förstörd eller frisyren eller sminket eller ja, ni fattar. Själva studenten är på den nivån att jag har drömt mardrömmar om att det ska floppa. Att ingen är där vid utspringet och så.

Men kan ni fatta vad jag menar? Att jag sitter här hemma nu med all världens problem och att jag omöjligt kan förstå att the time of my life (hittills) kommer att hända om en månad och några få dagar. Det känns så avlägset att jag faktiskt innerst inne är ganska övertygad om att det inte kommer hända. Något kommer iallafall misslyckas. Mitt liv är just nu alltför torftigt för att det ens ska vara möjligt att man får ha det så bra och kul som en student innebär.

Nu ska jag gå och rosta mig en macka. Dagens glädjeämne.
Lite mer proportionerligt, om ni förstår.


det går dåligt nu

Åh. Det var längesen jag var såhär trött alltså. Dessutom har jag världens ångest för att jag inte vet när mina körlektioner är. Och så borde jag har pluggat mer idag. Allting bara hopar sig och situationen är allmänt jobbig.

Så antagligen får jag ringa till körskolan så snart de öppnar imorgon, och fråga när jag har bokat lekttiner. Så har jag en känsla av att det kommer vara mitt under biologilektionen imorgon - då vi ska repetera på onsdagens prov.

Så ja.
Ni kan ju
stanna upp här ett tag och känna min hopplöshet.
Inte jättehärlig känsla va?
Nej.


trevlig kväll

Hela facebook laggar som om det vore dess sista dag. Jag undrar om man någonsin kommer få ett sådant stark psyke att man klarar av datorer som inte funkar. Jag tror inte det.

Nu sitter jag här med några grader för varm kroppstemperatur. Inte så att jag har feber, utan jag är bara jävligt varm. Får klimakterievallningar, värmevågor. Dessutom har jag fått ta första pollenmedecinen idag. Det är inget man blir glad över. För att återgå till värmen så är det på den nivån att jag är svettig under underläppen. På hakan liksom, i den lilla sänkan där.

Nu ska jag spela Kungen, mitt mya favoritspel. Det är jag och mormor.Såhär ser det ut när man vinner Kungen. Jag gör det ganska ofta. Inte skryt. Sanning.


gamla men motiverande bilder

Plötsligt vill jag klippa lugg.
jobbigt läge på riktigt

Jag orkar inte att jag lämnde in min mobil på lagning i torsdags och att jag idag kommer på att jag har hela min kalender där i. Så nu vet jag ingenting. Körlektioner, prov och sånt. Inte en aning. Underbart! Härligt! Trevligt! Kärlek! 

Dessutom har jag fått pollen. Ska jag behöva gå i glasögon nästa vecka?!NEJ!??!

hej på er

   Nu har jag spelat sudoku och Mahjong Titans och Hjärter. Sudoku var knepigt trots att jag spelade easy level, får väl träna lite mer på det. Mahjong Titans är jag sjukligt bra på, ni kommer aldrig slå mitt poängrekord där. 803 på krabb-layoten. Hjärter spelar jag nu, leder stort över Kenneth, Gunvor och Ingrid som mina medspelare heter. De är inte så jättehypade på hjärter.
  
   Strax ska jag ge mig ut på stan så att säga. Ska byta om först kanske, eller är det ok om jag kommer i mina 6 år gamla träningsoverallbyxor med spräckt rumpa? Näe, inte helt ok kanske. Så det blir något annat då. Vad är ännu okänt. Ska rota i garderoberna.

   Ingrid tog just hem ett stick med Spader Dam, stackars henne.

slut och slit

   Är otroligt sliten. Hade redan träningsvärk sedan igår. Ändå en promenad på en timme. Verkligen slutkörd nu. Orkar inte ens duscha. Väntar bara på middag. Nu skrek mamma "Hallå, det är mat!". Så skönt med tajmning.
hejdåvisste du

att jag vill ha ett körkort
att jag har en kissblåsa som börjar skrika snart
att jag lyssnar mycket på dunka dunka, som typ Sexy Bitch med Akon
att jag funderar på om jag ska borsta tänderna innan jag och mamma åker på Core
att jag pratar med många gamla ord
att jag inte gillar maskar, det är min största djurrädsla
att jag avskyr när folk snackar med en negativ attityd
att kärlek är när man visar sig sårbar för någon och det känns bra
att jag gillar katter onaturligt mycket
att jag alltid kommer att gilla katter onaturligt mycket
att jag är förälskad i tanken på körkort + student
att sist jag grät var i tisdags för jag var så deppig
att min mobiltelefon är lämnades in på lagning idag, verkligen jobbigt!
att när jag vaknar på morgonen kollar jag alltid ut genom fönstret för att kolla himlen, blå eller grå?
att innan jag går och lägger mig eller just när jag lägger mig och puffar till kuddarna så tänker jag alltid "det var ännu en dag"
att jag just nu tänker på om jag ska hinna klart till 18 för vi måste åka då, till Coren
att i morgon kommer jag skriva nationellt prov i svenska, fem jävla timmar
att jag hoppas på sol till balen
att jag verkligen vill flytta

17:59! Wooo

hejdå!

bulle och tre saker

   Jag fick MVG på mitt projektarbete. Fyfan vad gött det känns. Mödan värt liksom.
   Iallafall så sitter jag här i min ensamhet och trivs ganska bra. Hämtade en bulle nyss men den var så äcklig att inte ens Hannes ville ha den.
Tre saker jag inte förstår mig på: hur mitt sinne ska palla uppkörningsdagen, hur mitt sinne ska kunna överleva om askmolnet är kvar den 31 maj, hur bullen kunde vara så äcklig
Tre saker som finns på mitt skrivbord/bordet: mjölkpaket, katt med gördel och pappas läsglasögon.
Tre saker jag gjort idag: haft historiaprov, sett en tjädertupp, kokat ägg
Tre saker jag vill göra innan jag dör: gifta mig, flytta hemifrån, bada i turkost vatten
Tre saker jag kan: läsa 234 ord i minuten, vifta på lilltån och vara ödmjuk
Tre saker jag inte kan: äta senapssås, vara arg på någon längre än en dag, göra armhävningar
Tre saker jag tycker att du ska lyssna på: coldplay, oskar linnros och "Hemlöshet" av M&A
Tre saker jag skulle vilja lära mig: alfabetet baklänges, piano, skriva en bok
Tre favoriträtter: mammas mat, min wook, skolans panerade fisk

   Typ här kan ni tänka er en bild på allt som fanns på skrivbordet, katten med gördel, mjölkpaketet och mjölken, men överföringen mellan mobilen och datorn väljer att svika så ni får väl be om en privat visning av den bilden eller använda er fantasi.


orättvist

   Måste bara tillägga att jag stod inne på Hemköp och letade literpris på de där jävla hårprodukterna. Ändå har jag gjort fel.

såhär bra har min dag varit

   Slutade 13:35.
   Gick till Hemköp och köpte ett paket START! och även en flaska schampo och en flaska balsam. Egentligen köper vi bara schampo och balsam när det är extrapris på H&M, men nu ansåg jag att jag inte klarade en dusch till med pappas schampo och utan balsam. Så jag köpte detta.
   Kom hem 14:34.
   Gick in på min lillebrors skolas parkering och satte mig på hans cykel, det kunde ju vara kul att ta sällskap när vi ändå skulle hem samtidigt. Dessutom kunde han ta min tunga väska på sin pakethållare.
   Väntade länge på Hannes, men när han väl kom ut så skrek han STICK och GÅ HEM. Så jag tog min väska och gick hem, ganska ledsen.
   Kom till stället där vi brukar ta en genväg. Då var han som bor där ute och stod mitt på den väg vi enligt honom inte får gå på. Så jag fick ta den långa vägen hem.
   Tänkte ta alternativ nummer två till genväg. Den över åkern. Den visade sig dock vara nygödslad, så där kunde jag inte heller gå.
   Gick hem genom skogen bland älgbajs och myrstackar.
Kom hem till ren diskmaskin och full diskbänk och smulor och utspilld mjölk och utkletad marmelad över hela köket. Tisdagar och måndagar är mina städdagar, så jag fick städa hela köket.
   Slängde en blick på Värnamo Nyheters förstasida. Fet annons från H&M, extrapris på schampo - mamma kommer bli arg på mig för att jag köpte det.
   Gick upp på mitt rum för att byta om. Katten Linus låg i min säng och jag blev väldigt glad, men när jag skulle pussa honom så hade han tydligen varit ute på åkern för hela han luktade och luktar fortfarande gödsel.
   Gick ner igen för att äta. Såg fram emot en måltid med bland annat det nyinhandlade START!-paketet med god crunch. Till detta behövs dock vaniljyoghurt vilket det fanns en deciliter kvar utav. 
   När jag hade ätit klart gick jag upp på mitt rum och tog med mig START!-paketet för att ställa det på mitt skåp. Hade jag inte gjort det hade paketet, som jag köpt för egna pengar, varit slut imon.
   När jag skulle ta en bit av kladdkakan jag bakade igår visade det sig att någon hade valt att ta en bit tvärsöver istället för den vanliga V-biten man brukar ta av en tårta. För er kladdkakefantaster är detta ett uppenbart problem - det godaste och kletigaste är slut.
   Efter kladdkakan var det ungefär nu. Och just nu känner jag... Att jag skiter i den här dagen.


ängel   Var nära lipen idag på riskettan. Den här låten tillsammans med en kille som dog på grund av rattfylla och sen var man inte tykig alltså. 
   Annars så... Verkar jag ha fått pollenallergi i ett öga. Det är inte så kul.

sen kväll med lindahl

Pappa - Nu lever ni farligt på toan, det är bara tre rutor kvar på pappersrullen.
   Ok.
   Nästa tisdag (27:e) ska mamma och pappa till Paris. Eller ja, om Eyjafjallajökull kan sköta sig tills dess så att de kommer iväg, då ska de till Paris. Det var väl egentligen bara det jag ville meddela. Och så kan jag väl tillägga att jag verkligen hoppas att de kommer iväg, inte så mycket för deras skull som för min. Fullkomligt älskar att vara ensam hemma. Med Linnea och Hannes då. Men vi brukar ha kul. 
   Nu ska jag bestämma kläder tills imon (tror på kavaj), ta ut linserna och sen lägga mig. Kvällens lektyr blir antagligen religionsboken eller Golddigger. Vi får se. Gonatt iallafall.


fråga från övningsprogram

Vilket fordon är det mest miljövänliga för naturen?
A   Bil
B   Tåg
C   Cykel
D   Flyg

Svar: Kan det vara cykel?


25 dagar kvar i skolan

   Godeftermiddag!
   Kom hem vid kvart över fyra, städade i 45 minuter, kokade ägg och gjorde mackor en kvart, kollade mitt absoluta favoritprogram Ponnyaktuen i en halvtimme, sen var det en kvart kvar tills nu. Den har jag spenderat på olika bloggar.
   Vid 19 ska jag och AW gå en timme i raskt tempo, så dessa 45 minuter ska jag spendera med Körkortsboken! Det låter väl underbart! Och detta var väl ett jätteintressant inlägg! Hejdå! Puss!

teori

   Hej kompisar.
   Har nu varit inloggad på hamsterpaj i härliga 1 timme och 30 minuter. Det är alltså körkortsteori det handlar om. Och det räcker att skriva det ordet för att jag ska bi nervös. Den dagen då min uppkörning är bokad, den dagen kommer jag vara halvdöd av nervositet.
   Iallafall så ska jag väl göra något annat nu några timmar. Vad detta blir är ännu okänt.
   Sedan ska jag läsa i min religionbok om islam. Det var väl det.

hejdå!

lizzta

10 FAVORITER
Färg: Korall
Mat: Tyyyyp... Wook brukar jag alltid önska till min födelsedag iallafall
Affär: Det är väl ljug att säga annat än H&M
Film: Inte en aning, har lite svårt för favoriter. A lot like love är dock ett starkt alternativ
Bok: Asså jag har verkligen svårt för favoriter. Men kanske Allt för min syster
Djur: Katt
Årstid: Augusti, sensommar alltså
Veckodag: Fredag
Glassmak: Choklad, alltid choklad
Tid på dygnet: 19:00


9 FÖR TILLFÄLLET
Humör:
Tröttis
Smak: Tandkräm
Kläder: Söndagskläder
Plats: Hallen, övervåningen
Nagellack: Lite genomskinligt kvar på vissa ställen
Tid: 13:28
Sällskap: Hannes leker med lego 4 m bort
Irritationsobjekt: Näsan kliar, undrar om det är pollen allergi


7 HAR DU NÅGONSIN
Dejtat någon av dina bästa vänner:
Nej
Brutit mot lagen: Nej
Blivit arresterad: Nej
Badat naken: Ja
Varit med på TV: Ja, när vi var på Falsterbo Horse Show tex, då stod jag vid ett hinder så varje gång ekipaget hoppade där så syntes jag
Kysst någon du inte känner: Nej
Sårat någon: Troligtvis


5 VAL
Mobil:
Sony E z770i
TV: Eeeh... Ponnyakuten och Gossip Girl, haha
Schampo: Det är en intressant fråga, det har råkat bli så att jag använder pappas schampoo, inhandlat på Lidl, märke okänt
Tandkräm: En av tre som står i tandborststället
Parfym: En av mammas, från Lacoste tror jag 


1 PERSON
Du kan berätta allt för:
Ingen
Du ser upp till: Vet inte
Du inte gillar: De som inte klarar av att vara ödmjuka


2 VAL
Kaffe eller te:
Inget
Hemmakväll eller utekväll: Hemmakväll med sälle


1 ÖNSKAN: 28 maj!!!!!!


coldplay   Är inne på coldplay.com och läser om deras arbete med nästa album. Herregud vad fint.

nervvrak

   Heeeeeh.
   Jag har fått tid till uppkörning idag. Har ännu inte sagt när till någon, vet inte om jag ska hålla det för mig själv eller om jag ska berätta. Snart är det iallafall och jag blir för jävla nervös alltså. 
   Nu lyssnar jag iallafall på Hotel Room Service med Pitbull (yeah) och övar på teorin på hamsterpaj.net (yeah).

jag blir aldrig en sån från stan

   Gode tid, jag är så sliten. Fem timmars sömn är visserligen en vanlig onsdag-torsdag-natt. Men ett fysikprov på det och kraftnivån ligger på 0.
   Därför ska jag dra några avsnitt Gossip Girl nu.

hej

så lat, jag var så ung och så lojal

   Aäemen hej!
   Är det bra med er?
   Jag känner en ganska skön känsla för tillfället. Projektarbetet klart, glömt och förlåtet till exempel, och det var ju en jävligt tung börda på mina axlar. Sen så är det bara 28 dagar kvar på gymnasiet för min del och OMG, det är verkligen skönt att tänka på. Dessutom har min balklänning kommit med posten, vilket är ytterliggare ett löst problem.
   Nu återstår bara ett styck körkort innan jag är nöjd.
   Ska återgå till fysikplugg nu, hej!

hot stuff

Jaha. Då var det meningen att jag skulle kolla på Gossip Girl. Men nej, det blev sexy body work out istället. Ok.

        

homecoming

   Hej mitt barn.
   Har nu skött de flesta av sysslorna och som tack för det har jag drabbats av magknip. Tack för den.
   Förresten, är det någon som spelar Mahjong Titans så kan jag meddela att mitt poängrekord ligger på 600 på layouten som heter Krabba. Inte alltför dåligt, om ni vill veta vad jag tycker.
   Annars då? Tja, är inne på vaderkanalen.se nu, och enligt dem så ska det vara 3 grader och blötsnöigt den 19 april. Det var väl väldigt otippat, eller?
   Nåväl. Jag och Oskar Linnros ska fylla en bokhylla med böcker nu.

bonsoir

måndag som fan

   Man vet att man är sliten när man sjunker ner på datorstolen och 10 minuter senare inser att den står 1 meter ifrån bordet. Att man liksom har hängt över denna yta utan att märka det.
   Idag ska jag fortsätta med PA, jobba lite matte, ta hand om disk, dammsuga uppe, plocka in böker i bokhylla, kolla på Ponnyakuten med mera. Un peu stresse, lite stressigt, oui, ja.
   Nämen! Upptäckte just att det står en godispåse här vid datorn! Återigen ett tecken på slitenhet. Skönt med sockerkick nu iallafall.

hejdå pözz hörs sen kanske

in the backseat of your car

   Jag inleder nu ännu en dag i huvudvärkens tecken. Det känns en aning nedstämmande då denna dag hade varit en jobbig dag även utan huvudvärk. Jag måste skriva PA, städa mitt rum som verkligen är obehagligt ostädat, och så var det fler saker som jag har glömt bort såhär i stridens hetta. 
   När man helst vill ligga ute i solen, kan jag ju lägga till. Då känns denna huvudvärksdag som en ganska tjurig upplevelse.

hejdå

bilder   Här har vi honom, den lille solstrålen. Han som gör anspråk på posten Världens Fulaste Djur.
   Med reservation för fel dock, han kan ju vara en hon, dock anser jag att den saknar den där feminina touchen som ett hondjur kräver.   Osman Gefjölovich på tåget hem från Göteborg. Detta var efter vi hade lekt med hans låtsascigaretter och fått en tillsägelse från en förbipasserande.   Såhär festliga är vi hemma hos oss, att vi hänger upp en påskkärring lagom till just påsk. Iår fick hon en ny kjol samt en ny sjal över axlarna, föregångarna var söndertuggade av äckelmöss.   Jag och Angela var ute och svirade häromveckan. Detta är den enda något sånär anständiga bilden som togs.

så ung och så lojal

   Hej.
   Idag vaknade jag först av att Linus (katten) lipade (jamade förtvivlat och desperat) så det skallrade i fönsterrutorna.
   Somnade om.
   Vaknade andra gången av att Hannes hade barnprogram på, och så hög volym att det skallrade i mitt huvud.
   Nu sitter jag här igen, med ett härligt Word-dokument vid namn Rapport. Livsglädje. Dessutom stinker det rök härinne, och så är det 18 grader. Det kliar i min näsa dessutom, om jag ändå ska få ur mig allt som gör mig på lite sämre humör.  

då när försommarn kom över grå kapuschong

   Ser jag ett ljus i rapporttunneln? Eller är det bara någon som står med en ficklampa där borta, någon som ska blända mig bara för att sabotera? Säkert är det så. Ändå tar jag en paus nu. Eller, jag har tagit en paus sen halv tre ungefär. Alltså halv tio - halv elva - halv tolv - halv ett - halv två - halv tre. Skriver upp fem härliga timmar idag. Kanske sex. Nä, jag skriver sju.
   För ja, vi har det väldigt strängt på timmarna i min klass. Minst 86 ska det vara. Jag har 71 nu. Det kan gå.
   Iallafall, tillbaka till pausen. Vi ska in till stan, jag och några m8s. Kul, bra och skönt att komma hemifrån.
   Och ja, jag har på mig nya kläder. Dock tar det udden av det hela lite när det inte finns en enda jävla tofs i detta hus som är någorlunda redig. Uttjäna är de allihopa. Får se hur det går med detta. 
   Kommer nu ihåg att jag glömde lägga upp bilden på det där djuret jag såg igår. Gör det senare inatt kanske. Eller imorgon. Lovar att den kommer iallafall. Svär på det. "Fan".

hejdå!

"dessa procentuella resultat redovisas i produkten"

   Just nu är det småjobbigt att bo hemma. Jag sitter och skriver projektarbetsrapporten framför datorn i hallen. Samma hall som ska målas om. Idag.
   Hade jag fått välja hade jag suttit ensam, i en skönare stol, med en påse godis bredvid mig. Istället sitter jag på en pinnstol i ett oerhört aktiverat rum. Och inte ens en sockerkick kommer jag kunna få, tack vare mammas härliga falkögon. Dessutom står det enorma skrivbordet jag sitter vid ivägen för måleriet, så min arbetsplats kommer flyttas gud vet vart.
  

göteborg

   Idag var vi i Göteborg, jag, mamma och Hannes. Tänkte vara lite modebloggerskaaktig och lägga upp bilder på mina nya garderobsmedlemmar, men nu hittar jag inte varorna på respektive affärers hemsidor och jag tänker inte ta en skabbig bild på en obäddad säng eller ett dammigt golv, så skitsamma.
   Det var iallafall ett blåvittrandigt linne, en blå cardigan med dubbelknäppning och guldknappar (typ), en puderrosa silkskjorta (alltså skjorta i silkigt material), ett par svarta jeans (jättesomrigt, jag vet, se det som en investering istället) och två par strumpbyxor.
   Nöjd? Ja.
   Men. Ännu nöjdare med lillebror.
   Jag har idag fått honom (mamma) att köpa sina första converseliknande skor samt ett par jeansshorts som slutar över knäna. Snart sitter hans stilkänsla som berget, så att säga.
   Så var vi på något museum också och jag tog kort på världens fulaste djur, visar det imon.

hej!

hejdå

   Men gud! Det hände igen!
   Nu går jag härifrån genast, på riktigt.

förvirrad, oerhört förvirrad

   Var just med om en speciell grej, satt och läste en vanlig blogg på min vanliga plats framför datorn på övervåningen.
   Men! Plötsligt visste jag inte var jag var! Började famla med blicken och se mig omkring, var var jag?! Blev på riktigt tvungen att tänka efter innan jag kunde placera omgivningen.
   Konstigt. Verkligen konstigt. Men sant. True.
   Ska ta mig en promenad nu, behöver lite frisk luft kanske.

ridlektion

   Pappa är just nu inne i sin mest skadeglada period. Då temperaturen når över 10-graders-sträcket allt oftare nu så har han beslutat sig för att ta fram mopeden. Detta innebär att jag - 18 år med körkortet i ögonvrån - tvingas köra en fjantig moped varje tisdagskväll när jag har ridlektion.
   Därför byltade jag på mig ridbyxor, regnbyxor, linne, luvtröja, stickad herrtröja strl XL (enorm alltså), halsduk, vindjacka och skidvantar. Fyllde fickorna med morötter som vanligt, tog min ridhjälm och körde iväg.
   Lagom till skolan här i Hånger insåg jag att jag hade glömt ridhandskar (livsviktigt) och sporrar (för er oinvigda är det ett framåtdrivande hjälpmedel man har på skorna) (dessa skulle också var livsviktiga om jag skulle få den häst jag anade att jag skulle få). Fick tvärbromsa och vända.
   Rusade in i huset med detta klädbylte, musik i öronen och vadderad hjälm. Skrek "Jag hör inget!" till alla jag såg. Hämtade vad jag behövde, kollade klockan, insåg att jag var 10 minuter efter min tidsplan, gasade iväg (44 km/h - lysande hastighet).
   Körde utan att lätta på gasen i 22 minuter (har klockat tiden förut), ett monotont, nasalt ÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖ symboliserar hur tråkigt det är att åka moped.
   Framme vid ridskolan, svänger in på deras väg, bam bam bam bam bam - justja, det är ju här det är så gropigt. Men lite whiplash har väl ingen dött av. Parkerar mopeden, kastar av mig hjälmen, springer in i stallet - vill ogärna bli mer än nödvändigt förknippad med mopeden. 
   Kollar listan - jaja, det blev den hästen jag trodde. Kadett, även känd som stallets slöaste. Står inne i "klubbrummet" och trär av mig regnbyxorna när jag plötsligt hör att Kadett har blivit halt. Tråkigt för honom, lite roligare för mig. Går in till ridhuset, frågar min ridlärare vilken häst jag ska ha istället, hon ger mig ett glädjens budskap - jag får Julia, även känd som en av mina favoriter.
   In till stallet igen, borsta, borsta, kratsa, sadla, tränsa, gå ut vänta på lastbil som ska lasta ner container (nej, det hör inte till vanligheterna men idag var det så och jag är inte den som ljuger), gå in i ridhus, sitta upp.
   Lektion: Sidvärts + cavaletti - 3/5
   Julia: Mjuk, villig, lite problem med högerbog, bästa galoppen - 5/5
   Jag: Duktig idag, överböjer lite i halsen då och då - 4/5
   Sitta av, gå in i stall, flytta från box till spilta (hon stod fel, någon hade bytt plats på henne och Baloo), tränsa av, sadla av, hänga upp sadel, tvätta bett, hänga upp träns, lägg jätteskitigt schabrak i tvättrummet, borsta, borsta, ge morötter, klappa, gulla, kratsa, morötter, hejdå, ge hö till alla hästar.
   Sen på med alla kläder igen och traska ut till mopeden. 
   Hem: ÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖ. 
   Hemma: Alla muskler har stelnat, kan knappt böja mig, ena lampan sönder i duschen (mörkt därinne), äta, kolla TV, sen var det nu. 
   Nu: Ska ta med mig lillkatten och lägga mig. 

gonatt tack för idag ses imon 


frustrerad

   Mm, jag har ett problem. TV-serien Millenium går i repris nu, men jag har redan sett 40 minuter, därför måste jag hitta på något nu i en halvtimme till. Och jag är trött, o-internet-motiverad och dessutom har jag torra händer (det spelar i och för sig ingen roll men det är en obehaglig känsla). Men kolla på programmet igen då, säger ni. Då svarar jag ett bestämt nej på det, för någonstans under dessa 24 minuter som nu återstår visas det en oerhört generande sexscen mellan Lisbeth Salander och Miriam Wu, och jag vill inte jättegärna dela den med mina föräldrar, ok? Så förstå mitt problem. 
   Ska iallafall gå och ta handkräm nu. Tacksam för det.

trevlig info

   Ja, hörrni. Jag har inte jättemycket att förmedla. Lite småsaker bara.
   Som till exempel att årets bikinilinje har etablerats på min kropp, detta skedde under gårdagens solning, något jag är mycket nöjd med.
   Kan även tillägga att jag skulle/ska skriva rapporten till projektarbtetet denna vecka - men har glömt alla hjälpmedel i skolan så har inte en aning om hur en rapport ska se ut. Lite problematiskt, känner jag. Har ingen lösning till problemet.
   Har någon en lösning så kan ni ju höra av er, ok?

musiktips!
klen och vek

   Mitt huvud verkar ha fyllt upp hela sitt inre med en ansenlig mängd snor under natten. Därför är jag lite klen idag. Hejdå.

konversation med Kalle Anka-tönt

Hannes - Ellen, vet du vad I don't know betyder på engelska?
Ellen - Nä, men på svenska.
H - Jaaa juste, vad betyder det på svenska?
E - Jag vet inte.
H - Då får jag fråga någon annan.
E - Varför?
H - Ameh du vet ju inte.

Åh.

RSS 2.0