nu är det idol igen nu är det idol igen och efter idol så kommer let's dance

Tankar om Idol ikväll!
Medan ni kollar och jag väntar tills imorgon och tv4play, så ska jag säga vad jag tror.
Freja: Jag har inte riktigt greppat grejen med henne. Låtvalet känns ju också... Dumt. Okej att man vill ta en låt som man själv gillar, men oh så mycket bättre det blir på det stora hela om man tar en riktigt kommersiell låt.
Geir: För det första, visste ni att han redan är artist?! Googla hans namn och kolla hemsidan. Känns som... Fusk? Men jag gillar honom iallafall, han är väl en av de få som har levererat varje gång, och ja, det beror på hans ålder. Går han inte vidare på röster tror jag han får wild card.
Alicia: Snälla, låt mig slippa. Den enda jag gillar mindre än Alicia är Mikaela från igår. Skulle vilja se mer ödmjukhet från dem båda. Bra låtval har hon ju gjort iallafall, om hon kan framföra den återstår att se.
Jimmy: Han är säkert jätteduktig och har bättrat sig jättebra. Men ändå. Jag pallar honom inte. Hela han känns såå 2004 typ. Dessutom har väl den låten redan framförts denna vecka?
Linnea: I just lööööv! Fantastisk tjej. Anthony and the Johnsons kommer passa henne förträffligt tror jag. Men möjligt är dock att hon uppfattas som lite för speciell för Idol. Man vill ha slätstrukna Barbies som Alicia och Mikaela. Tyvärr!
Olle: Hehe aah hehe... Eftersom jag är kvinna så... Heja Olle.

disco in the house

Hannes och mamma ska på möte ikväll. Hannes har nu blivit så stor att det är dags för hans klass att hosta (english) discot.
Så därför sitter jag här och drömmer mig tillbaka.
Tryckare! Snöbollen!
Inträde 25 kr så får du korv+läsk på köpet.
Danstävlingarna!
Den gången jag tappade alla pengar någonstans mellan bilen och entrén. Turligt nog var det Linneas klass som hostade det året så mamma gav mig nya pengar.
Första gången jag (mamma) sminkade mig var till ett disco! Jag kan ännu minnas Linneas blick när hon upptäckte detta, hur fylld av avsmak den var.
Jag blev "ihop" med min första "pojkvän" under ett disco. Vi var ihop en månad och så vitt jag vet pratade vi aldrig med varandra. Men vi dansade iallafall väldigt många tryckare.
Förtvivlan när jag spillde läsk på mitt första (och sista) diplom efter en dansseger.
De beundrande blickarna den gången jag kom dit klädd i fjäderboa.
Ack, ljuva barndom i Hånger Skola.

torsdag klockan 16:58

262 Danska Fucking Kronor senare (addera 20% av den summan så blir det SEK och vi kan konstatera att jag har gjort av med cirkus 314 spänn idag) är jag två lypsyl, tre balsamflaskor, en vaxburk, en hårborste, en fotfil, två tuber handkräm, ett nagellack, en krukväxt och 200 gram choklad rikare. 

De två sista grejerna köpte jag på Netto, de andra på SuperBest.

Och jösses vilket jobb det var med att få tag på dessa grejer.

Jag är en sådan människa som blir helt förlamad i hjärnan (HAHA Pål Hollender) när jag har många valmöjligheter. Så när jag står framför till exempel vaxburkarna så ba stirrar jag. Lyfter upp en burk och tänker den här tar jag!! sen sätter jag ner den igen. Det slutar alltid med att jag övergår till att kolla literpriser eller kilorpriser. Den vaxburk/balsamflaska/handkrämstub som har det billigaste literpriset tar jag och går sedan snabbt därifrån.

När det kommer till godis är det värst.

Innan jag gick in på Netto hade jag bestämt vad som skulle köpas. När jag kommer in finns inte denna vara.

Då hörs ett sista vettskrämt skri från min hjärna innan den slocknar. Och jag är helt utelämnad. Och nu överdriver jag inte. 

Jag står framför samma godishylla till jag blir generad. Då ställer jag mig och stirrar på en annan.

"Literpris... Kilopris... För mycket luft i påsen... Man betalar bara för förpackningen... Choklad...? Eller kanske segt... Kilopris... Multiplicera med 1,2..." 

Sen byter jag hylla igen.

Som i trans kan jag stå bland godiset tills affären stänger. Idag gjorde jag en kraftansträngning, tog en chokladkaka efter 10 minuter och rusade sedan därifrån innan jag hann ändra mig.Vilka fler 18-åringar blir förresten jätteglada över att se en hylla med krukväxter för 6 kronor? Vilka fler 18-åringar har alltid sett fram emot att köpa blommor till sitt egna hem?


svar på tal 5

HONEY: JaA, dina kommentarer är båda skickade. Det är väl lys melk som är mest akut så att säga. Men känner du för att du vill låna ut tidsfördriv (alltifrån DVD-boxar till korsord till stickmönster) så får du gärna göra det. Jag ska försöka komma ihåg att ta med dina böcker också. Puss.

haha
sånger och kärleksförklaringar i en fin kombo

(melodi: Dina händer var fulla av blommor, psalmen ni vet)
Mina händer är fulla av rivsår, vet du vem det är som är upphovsman?
Mina kläder är fulla av noppor, vet du vilka klor som har skapat dem?

Dottern är inte hemma, pappan och sonen är och köper jaktkläder till morgondagens jakt, mamman är på jobbet, imorgon ska hon åka till Spanien med just jobbet.
Jag börjar ladda inför att cykla in till city för att shoppa loss...
JO JUSTE! Igår när jag kollade på filmen Valentine's Day så ba "Jag känner igen den killen väldigt mycket?" om en av skådespelarna. VET NI VEM DET VAR?! ERIC FORMAN! LOVE OF MY LIFE! Jag blev så glad! Jag har alltid tänkt "ofta kofta han kommer bli man en dag" - men det var han! Och jag är mer kär än någonsin.

degarnas degklump, c'est moi

Jag är så dåsig att jag undrar om jag egentligen är vaken? Båda barnen är hemma hos en som har hästar här, så därför har jag och lillkatten degat i soffan en två-tre timmar nu.
OCH så luktar jag fortfarande bajs.
OCH jag har på mig mina mest obekväma byxor för jag får ångest om jag inte varierar kläder och utnyttjar hela garderoben.
Imorgon måste jag ta mig in till (sommaren i) city (1990) för att köpa saker:
balsam
handkräm
läppsyl/lypsyl
fotfil
mascara
nagellack
Perfekt inköpslista för en kombination av H&M/Apoteket. Men här finns ju inte H&M?! Ser därför ingen annan lösning än att tvingas köpa allt detta inne på ett (en?) supermarket. Och det känns så tattigt! Därinne handlar man mat, inte kosmetika...

lukten av bajs

Jag kom 5 minuter för tidigt till sonens hämtning. Han kom 10 minuter försent. Någon gödslade precis bredvid skolan. Jag luktar bajs i håret nu.
Dessutom luktar det inte vanligt kobajs, utan mera människobajs... Åh.
Men en kul grej man kan göra när man ändå ska stå utanför skolan och vänta, det är att kolla på barn som springer med ryggsäck. Jag älskar att se en sjuåring som springer med en 10 kg tung ryggsäck, hur sjuåringen har utvecklat en teknik som går ut på att man springer framåtlutad för att fördela tyngden, sen vevar man kraftigt med armarna för att hålla balansen.
Tänk då när det rusar ut en hel klass sjuåringar med enorma ryggsäckar, som alla springer lika framåtlutandes och vevandes.
HAHA!

jättetrött, bara jättetrött

Kan inte förstå varför jag är såhär tröttis. Okej, jag somnade inte förrän 23 igår på grund av en jävla fluga, men då har jag ändå sovit 7,5 h! Varför sitter jag då här och är typ förlamad av trötthet i benen? Orkar inte röra mig, känns som om jag väger mer än Spogge i Biggest Loser (Sverige).
Men spela roll tandtroll hur trött jag är, måste ändå jobba nu.
Hej med er.

snart är det jul igen

Mamman frågade mig innan hur jag ska göra till jul. Va? Jul?

Sen var det plötsligt jul på Grey's Anatomy.

Den här låten.

Plötsligt är det julafton inne i mig.

Godnatt, god jul och hela köret.

dagens diskussion: Idol

Ligger i min soffa som ett rödmosigt spädbarn. Först iskall promenad, sen iskall dusch och min kropp tänker att okej, iskallt är det nya. Sen går man in i kökets värme med golvvärme, elementvärme och äter varm mat. Kroppen skriker VAD NU? Och så slutar det med att man blir jätterödmosig.
Nu ska vi prata Idol igen. Vilka går vidare ikväll?
Jag hoppas: Andreas Weise och Alice Hagenbrant
Jag tror: Inte en aning egentligen! Men de ovan känns ju som de mest coola, alltså de som blir minst nervösa och ba takin' it chill.
Fast det är å andra sidan inga såndär jätteuppenbar fjortisskandal i likhet med gårdagens Jonathan Garces och Sebastian Krantz...
Fast å tredje sidan så tycker jag att det till oväntat stor del beror på låtvalet också. Det ska vara en svängig låt som alla känner igen. Och då menar jag inte Fångad av en Stormvind. Jag menar heller inte I'm Yours. Det ska vara en bra låt.
Ungefär som One (Mary J Blige & U2) som Alice H har valt. Duktig tjej.
Emil i Lönneberga har däremot valt något av Simon & Garfunkel... Känns ju sådär. Och att sjunga hårdrock blir inte lätt såvida man inte heter Erik Grönwall, så Sassa Bodensjö kommer inte heller få det lätt.
Okej, skulle kunna hålla på 30 min ytterliggare men så kul ska vi inte ha.
Nu ska jag kolla på Lite Sällskap @ kanal5play

idol 2010 börjar............. nu

Kollar på gårdagens Idolavsnitt och förundras över vilka rookies alla är. Kommer dit och fnittrar och tittar i fel kamera och är så nervösa så nervösa.
Jonathan Garces alltså, what the fuck har han där att göra?! Han tror att han är så snygg och duktig men sanningen är att han sjunger falskt, har babyface och har oplockade ögonbryn.
Man är ju uppenbarligen allt som oftast inte redo för Idol när man är 16 år. Bara av att titta på gårdagens startfält så kunde man ju ana att Linda och Chris skulle gå vidare eftersom de är de enda som har stake nog att leverera såhär for the first time.
Om röstningarna i framtiden kommer baseras enbart på sångduglighet så kommer ju även Geir 47 år gå aslångt. Han är väl nästan den ende som har gjort hole in one på alla moment?

i need something i can dance to

Hej. Sitter här i min vita soffa, väntar på att det ska gå 10 minuter, tycker det är kul med bilder som till 80% består av en vägg.


svar på tal 4

ree: HAHAH jag också. Pappan som trillade över oss var dessutom tjock och liksom blekfet haha
honey: Först till Köpenhamn, sen till Odense, därifrån antingen buss eller bil ca 20-30 minuter. Jag bor utanför en mindre stad som heter Bogense.

svar på tal 3

honey och fahlburg: Jag är idel öra, som det så käckt heter!

filmguiden

Har just kollat på the Last Song och guuud vad dålig den var.
1. Det där tonårstrotset, existerar det någonstans förutom på amerikanska filmer?
2. Ronnie och Will sa Jag älskar dig efter vaddå? 1 vecka? Och hon blev kär i honom tack vare hans extrajobb?
3. Varför kom inte mamman hem tidigare? Låta barnen vara ensamma under värsta perioden ever.
4. Det här med pappans "ångest" över kyrkobranden, det var jävligt svagt framställt.
5. Han Marcus och den rödhåriga, vad spelade deras medverkan för roll egentligen?
Svag film alltså! Jag kände inte en enda medkänsla med karaktärerna. Det kändes verkligen som en film gjord av en bok där de ba "vi måste ha en scen från varje kapitel".
Nu går jag direkt vidare till antingen Remember Me eller Confessions of a Shopaholic. Troligtvis den sista.
Va? Varför jag vill se Remember Me? För att Lena Olin är med! Va? Robert Pattinson? Nej nej... Lena Olin!

två besökare, båda med ohälsosamt stort dataintresse


cykletur hem

"Eeellåån? Når vi kommer hjem, kan vi..." BIL KÖR FÖRBI "Okej?" KRAFTIG VINDBY "Hej Eeellååån, ska jag fortælle..." KRAFTIG VINDBY "...er det ikke sjovt?" LASTBIL KÖR FÖRBI "Eeellååån? Hvis jeg..." BIL KÖR FÖRBI "Skall vi bestemme det?" VINDBY "...det syns jeg. Ellååån? Kan vi godt..." TRAKTOR KÖR FÖRBI "...kan vi det?" KRAFTIG VINDBY "Eeeellååån... Vil du..."
Såhär var det idag när vi cyklade hem, jag och sonen. Han pratade från start till mål, jag hörde inte en enda fullständig mening.
Kan man klassificera någon som självupptagen om denne kan prata på i 15 minuter och inte märka att alla svar uteblir?

så jävla ägd data

Pojken är hemma och vi ska snart baka en kaka.
Jag bara undrar hur det är möjligt att det nu har tagit mig 10 minuter att finna ett vettigt recept på muffins? Alla recept ska vara så väldigt speciella och nYtäNKanDE** med bikarbonat, arrak, stå över natten och bla bla.
Iallafall så har jag hittat ett nu som verkar bra.
En sista grej bara. Mamma sa häromdagen att hennes IT-tekniker hade tipsat om att man ska ta ut batteriet från sin laptop om man har kontakten i. Och jag har alltid kontakten i så numer kör jag utan batteri. Är detta lika nytt för er som för mig eller är jag efter? Känns som om man gamblar lite, som om man lurar datorn och ba Vet du att du funkar sans batteri nu?!
Nåväl.
Nu: muffins.

oväntat besök samt efterlängtat besök

Hehe! Nu körde det in en främmande bil på parkeringen härutanför. Riktigt spännande. Kan inte se någon som kliver ut dock... Jo nu... En herre som lämnar något utanför ytterdörren... Ska gå förbi där och kolla sen. Vad det kan vara. Nu kör han igen. Hejdå.

Jag är klar med dagens städning, vilket innebär att jag har tagit in lillkatten hit för lite mys. Och ja. Jag förstår att ni blir avundsjuka på att ha lillkatten som sälle. Det förstår jag verkligen.

För han är så sööÖöÖöÖÖÖööt! Tänk att nu ska jag lyfta upp det lilla knytet och bädda ner oss två här i soffan.

Måndagsmys!

när kommer jag hem

Nu har jag bokat tågbiljett till Köpenhamn nästa fredag! Guuuuud så jag ser fram emot det. Mamma! Honey! Den Andra Mamman! Shoppa! Restaurang! KONVERSERA.

För det är faktiskt så att just konversera är det jag saknar mest. Bara prata med någon! Visst pratar jag med folket här men självklart blir det väldigt begränsade samtal eftersom jag bara kan vardagliga och allmäna ord och uttryck på danska.

Så ska det också bli askul att klä upp sig, sminka sig ordentligt och fixa håret. Jag har redan planerat outfits heeehe.

När vi ändå pratar om er därhemma. Ni är många som undrar när jag kommer hem. Och jag är ganska övertygad om att det blir först till jul.
Nu har jag ju snart varit här i 2 månader, och det har gått sjukt fort. Jag har aldrig längtat hem till det som är hemma. Ibland har jag bara saknat livet man kände till, men jag har aldrig velat ha det tillbaka på riktigt.
Så jag ser liksom inte anledningen till att hosta upp pengar för att åka hem en helg när jag inte behöver det. Då väntar jag hellre till jul för att vara hemma några veckor och ta en redig semester.

Så. Som det ser ut nu kommer jag hem först till jul. Men kom hit och hälsa på om ni vill!!!! Jag har både bred säng och två soffor.

Den här bilden tog jag förresten på Linnea nyss. Det framgår inte riktigt nu men jag höll på att dö av skratt när jag såg henne först. Sämsta kvalitén på bilden gav henne ett utseende som påminde om ett lik med två svarta ögonhålor.
toves singel är ganska kass tycker jag

De pratar om Tove Styrke på radion nu. Och nu Anders Bagge. Om hans miniturné då han upptäckte Tove. Nu jämför han Tove med Robyn och Lykke Li. Nu kommer Toves singel.
Förresten ser jag bara med ena ögat nu. Det gjorde jätteont i ena så jag var tvunge natt ta ut linsen, när den väl var ute så märkte jag att den var hårig. I behov av att sköljas med linsvätska alltså. Men linsvätskan är inne på toaletten... Och jag orkar inte gå dit riktigt ännu... Så nu är linsen fastkletad på höger pekfinger tills vidare.
Nu är det mat dock, då ska jag gå förbi toaletten på vägen.

igår i simhallen

Hahaha alltså... Igår när vi var i simhallen hände det en grej som får mig att gapskratta varje gång jag tänker på den.
Det fanns en vattenrutschkana där som jag och sonen skulle åka. För att det skulle gå snabbare så åkte vi på en blå grej, de framför oss åkte inte på en blå grej... Var jag och sonen noga med att kolla att deras åk slutfördes? Var vi noga med att ha fri väg? Nej och nej.
Så alltså HAHA, de hade precis rest på sig från banan när vi kom i hög hastighet, så jag och sonen kör in i dem bakifrån så att de trillar baklänges över oss, HAHA, jag får en papparumpa i ansiktet och sonen försvinner någonstans under tjocka pappalår, jag ser bara hans små armar splattra över ytan. Hahaha jag trodde jag skulle dö av tillbakahållet gapskratt, istället fnittrade jag våldsamt i fem minuter och försökte tänka på annat. 

för jag blir så dum av dig

Har haft en busy dag idag alltså. Gick upp vid kvart i nio så att jag skulle hinna äta furre innan klockan halv tio, då hade mamman nämligen en "lektion" i westernridning som jag ville se på. Det har varit någon slags clinic här idag med en cowboy och flera ekipage som kom för att träna för honom.
Under lunchen tittade han 30 sekunder för länge på mig, sen frågade han på bred amerikanska vad jag egentligen gjorde i Danmark? Så då fick jag tillfälle att glänsa med mina engelskakunskaper.
Vid tre cyklade jag och Alex till svommehallen/simhallen. Och det gick bra?! Han drunknade inte, han skrek inte, han dränkte inte någon annan. Så jag är skitglad. De senaste fyra dagarna har gått helt okej faktiskt. Och man ska vara glad för det lilla!
Nu är flickan härinne hos mig. Hon sitter och smygtittar lite på mig och mina grejer. Jag misstänker att hon ångrar sin fråga om hon fick komma in hit.
Detta är mitt rum och härinne gör jag precis som jag vill. Och det jag vill nu är att skriva ett blogginlägg, inte jobba, det vill säga vara med henne.

sagt och gjort

Sitter väldigt djupt ner i min soffa och sneglar mot fönsterna. Ska jag sega mig ut på en kvällspromenad eller inte? JO. OKEJ. Jag gör det NU. Tar vägen åt öster och går till stora vägen, nuddar trädet där och vänder sen hem. Hoppas jag hinner innan det blir "dark".

katt med ENORMT behov av uppmärksamhet
waka waka eh eeeeh eeh this time FÖRSVINN FRÅN MITT HUVUD

Idag fick jag ÄNTLIGEN det första (!!!) svaret på alla de brev jag skickade den 19 augusti (!!!). Svaret var från pappa, som skriver om golf, bilen, Hannes, sorkfällor, kojbygge med mera. Tur att han har ett fantastiskt roligt sätt att uttrycka sig, annars hade det lätt blivit ett ointressant brev.
Och ja. Detta är menat liiite som en pik till er vars brev inte har anlänt.
Idag ska jag iallafall skriva fler. Till familjen, till dig och till dig.

har ont i huvudet, läge: ungefär pannan och bakom öronen

Jaa... Det har varit en tämligen händelsefattig dag. Jag rensade ut brödlådan innan och hittade tre påsar med mögliga brödbitar i. Det var ganska oväntat.
Nu har detta inlägget varit öppet i en och en halv timme så... Nej, inget mer värt att återge har hänt denna dag.
Jag ska snart hämta kattungen för lite kvällsmys.
Om ni studenter ännu inte reflekterat över det så ska jag dela med mig av en trevlig sak: har ni lagt märke till att varje kväll är myskväll? Inte en enda sak som behöver göras. Inga läxor, prov, inlämningar eller andra tidsdödande saker. Varje kväll är tända ljus och långfilm.

leopold leopard

Jag har leopardtröja idag. Sonen tycker den är jättefin, och han tror att det är tack vare den jag kan cykla så fort. Leoparden i tröjan som liksom sugs in i min kropp.
Det tror jag också, säger jag.

ungefär som familjen weasleys bil

Pappan här arbetar som körlärare. Och därmed kan jag svara på den eviga frågan "hur kör en körlärare privat?". Om vi säger såhär.
Just nu mår jag riktigt illa.
Periodvis under åkturen trodde jag att vi flög.

inte lätt för vissa medlemmar av gänget som utgör min kropp

Inte nog med att jag är töntig, jag har känslig mage också.
Kom nyss hem från en hamburgergrill med familjen. Efter en kycklingburgare och en cola är min mage helt förstörd. Den krampar och är uppsvälld.
Lille vännen.
Enbart van vid Mammas Vällagade Mat och nu utsätts den för snabbmat/hemlagad snabbmat flera gånger i veckan.
PS, var god läs rubriken, den blev bra tycker jag.

kissekatt

Jag var deppig. Jag tog in en kattunge hit. Jag såg hur den övergick från rädd till avslappnad, hur den låg på rygg i mitt knä och lekte. Kände mig som the Cat Whisperer.
Sen blev jag glad igen.
Och nu känner jag bara: är jag för töntig för mitt eget bästa? Är det verkligen okej att bli psykiskt återställd bara av att klappa en katt? 
Kanske inte. Men sådan är sanningen iallafall. Att jag är besatt av katter.
Ibland är jag inne på blocket.se enbart för att kolla kattannonser...
Hade jag inte varit jag så hade jag kollat snett på mig.

svar på tal 2

fahlburg: JA. Det var en del av min beskrivning av min dåliga dag!

från torktumlare till plastikkirurgi

Uppstigning 06:35. Göra matlåda. Få upp pojken ur sängen. Få i pojken frukost. Neka flickan en kanelbulle till frukost. Cykla till skolan och hem. Ge katterna mat. Äta frukost. Tvätta håret. Sätta på en maskin tvätt. Ta hand om disken. Torka rent köket, från spis till golvlister. Dammsuga kök, hall och bibliotek. Cykla till skolan för att lämna kvarglömd gympapåse. Cykla till stan för att handla mat till kvällens tacos. Cykla till postkontoret för att hämta H&M-paket, komma en halvtimme förtidigt. Cykla till skolan för att hämta pojken, vänta där 20 minuter innan du med nästan våld tar med honom hem. Ge katterna mat. Hänga tvätt. Sätta på ny maskin. Tömma diskmaskinen. Fylla diskmaskinen. Äta lunch. Bråka om tillåtelse att se på TV. Tvätta golv i kök och hall. Måla klart fönsterna. Hänga tvätt. Sätta igång torktumlaren. Ge kaninerna mat. Laga middag. Ät middag. Ge hönsen mat. Ge katterna mat.
Vad mer ska göras denna dag?
Såhär skulle jag nog se ut om jag plastikopererade mig.

levereras på löpande band

Idag har sonen INTE lekt med tändstickor.
Idag har sonen INTE släppt ut hunden som inte får gå lös.
Idag har sonen INTE öppnat boxdörren som inte får öppnas in till lilla kattungen.
Lögner rakt upp i fejjan. Tack ska du ha.

svar på tal

fahlburg: läs inlägget "SKITDAG"!

åååh!!

Man kan ha en dålig dag.
Man kan titta på Svenska Hollywoodfruar och ba ääälska Maria Montazami.
Man kan skicka iväg ett mail till henne.
Man kan sminka sig och ta på sig fina kläder.
Man kan få ett svar från Maria Montazami.
Man kan ha en bra dag, en riktigt bra dag.

teven

Kul grej:
har haft probs med min TV-antenn, mottagningen hackar. Höll på och vände, vred och balanserade för att hitta bra mottagning. Trodde jag hade hittat bästa möjliga läge och blev nöjd. Någon dag senare gick jag in i TV:n och hela antennen trillade ner på sidan.
Den blev kvar där.
Mottagningen är bättre än någonsin.

fyra fakta

- Jag behöver en musikspelare. Alla dessa promenader och cykelturer kräver musik. Mobilens uttag har sagt sitt och därför behöver jag något annat. Men vad? iPod känns såå 2008 och dessutom kommer jag troligen behöva kirra ny mobil inom ett år så det känns onödigt. Ny mobil redan nu är ännu mer onödigt då jag inte använder den nu. Alltså återstår en billig skrutt-mp3. Vet ni förresten att det inte går att ladda ner någonting här i Danmark?! Piratebay, tankafetast och liknande är alla blockade. Det är segt!

- Jag behöver ett skohorn. Mina gympaskor är svåra att få på.

- För att komma ihåg alla nya koder och nummer har jag skrivit en 53 siffror lång rad med saker som telefonnummer Sverige, mobilnummer Danmark, bankkod Danmark, personnummer Sverige, personnummer Danmark, siffrorna från Lost (4 8 15 16 23 42). Smart knep. Gäller bara att hålla isär allt.

- Jag har fått en ny kompis. Fast nu när jag skriver detta så blev det riktigt patetiskt. Det är ingen kompis. Det är en vild hankatt som älskar mig och bara mig. Gud så deppigt. Att jag är glad över det.

hejdå.

ny alarmsignal på geDen här låten har jag haft som alarmsignal i 2 år nu. Den har allt som en alarmsignal ska ha. Perfekt intro, mjukt ljud, försiktig röst och en text som till och med handlar om att man ska vakna.
Men så häromdagen när jag hörde denna låt klockan 06:00 så ba FUCK NO. Jag pallar inte höra den här skitlåten en gång till!
Så nu pågår en audition här hos mig. Följande kandidater tävlar om att bli Min Nya Alarmsignal. Deras arbetsnamn är änsålänge måndag, tisdag, onsdag, torsdag och fredag. Vilken ska bli den slutgiltiga vinnaren?Klassikern How to Save a Life. Detta är ett starkt bidrag alltså.Life in Technicolor i, känns som att vakna till en sagovärld.Amsterdam. Eventuellt lite burdust intro.Any other world. Också mycket starkt bidrag.The Call. Enda kvinnan säger sig självt - starkt bidrag.

hej nördar

Polare. Jag mår bättre. Vet ni varför? För att
1. http://weikit.blogg.se
2. Jag har fått sms från Vanja (ska kasta mig i soffan snart och skriva ett svar)
PS. Detta är min workout-tröja, inte vardagskläder.
PS2. Det är asfuktigt här idag igen, därav babylockarna XXXL
PS3. Det är inget seriöst smil (uttala på svenska), blev dock ett oseriöst smil som ser seriöst/asfånigt ut men jag pallar inte ändra

SKITDAG

Till råga på allt gick toasitsjäveln sönder idag. Ett fäste lossnade och trillade ner i toavattnet. FUCKHELVETE sa jag högt för mig själv och ba: ska jag hämta en sked eller?!
JA jag blev ju tvungen till det. Kunde ju inte säga att "Näe? Den bara lossnade och jag har ingen aaaaning om vart fästet tog vägen?"
Dessutom hade väl hela spolanordningen antaglien fuckat sönder om jag hade försökt spola bort fästet.
Så att jag blev tvungen att sticka ner min lilla vackra hand mot vattnet för att fiska med skeden. Efteråt ville jag både gråta och bada i antiseptiskt.
Sen klarade jag inte av att städa mer idag för jag fick en sån bakteriechock.
Daghelvetet har iallafall gått fort. Klockan är redan 18 och det tackar vi högt för.

det går dåligt nu

Jag har en riktigt ansträngande dag idag. Tankarna snuddar för första gången på att quitta. Över en och en halv månad har gått och jag har inte nått några större framgångar med sonen, det är fortfarande asjobbigt med honom varje dag. Han blir arg, jag blir arg, till och med jag blir trött på min egna röst men måste ändå fortsätta tjata.
Så just nu är det ganska segt här borta.
Längtar något så OERHÖRT tills 8 oktober då jag åker till Köpenhamn för att träffa familjemedlemmar.

msn gick i stöpet

Åh!
Hade planerat en riktig msn-kväll för en gångs skull. Jag gillar vanligtvis inte att skriva där eller så är jag stressad så jag inte hinner. Men ikväll tänkte jag att NU! nu ska jag verkligen ta mig tid och göra det grundligt.
Så är det ingen online?!
Typ bara fransmannen som alltid är online och som har haft samma personliga meddelande i 2 år.
Riktigt besviken!
Måste dessutom gå och bajja nu.

dansk kage

Mm okej. Det har gått bra. Inser att jag faktiskt kan bli förstådd bland danska barn. Nu mår jag lätt illa efter kanelbullar och en annan dansk specialitet som jag inte vet namnet på.
Men lite googling senare så vet jag att det som vi äter varje söndagsmorgon och nu också på barnkalas heter brunsviger och ser ut såhär:
Den består av: vitt mjöl och socker typ.

party all the time

Om 14 minuter är det barnkalas. 15 danska åttaåringar kommer hit för att parta. Och jag känner typ... Hur (fan) kan jag stå till tjänst?
Känner ingen påträngande lust att vara lekledare för 15 barn som jag inte förstår och som inte förstår mig på ett givande sätt. Vet heller inte om det förväntas av mig, det är trots allt min lediga dag.
Nåväl... Har iallafall planerat hela grejen tillsammans med dottern så något har jag ju bidragit med ändå.

cykeltur i onödan

Cyklade in till Bogense då.
Fattar inte hur det kan blåsa så mycket som det gör här utan att det är ständig orkanvarning. Motvind hela vägen dit, ganska soft på vägen hem.
Men iallafall. Skulle hämta ett paket då, enligt lappen jag fick i brevlådan var det öppet till klockan 16. När jag kom dit helt slut och utblåst så var det stängt. Stängde tydligen 12? Hur kan en postverksamhet fungera om inte ens posten själva har koll på öppettiderna?
Aa så jag cyklade för att köpa snacks istället, detta sker på Netto (de snyggaste kassörerna sitter på SuperBest = därinne vill man visa sig från sin bästa sida = snacksinköp sker någonannanstans). 0,06k gick det på (desperat try to keep my math skillz in action (ledsamt försök att hålla mina engelskakunskaper över ytan)).
Förresten, det här med ett jag använder ordet "snacks". Vill bara förtydliga att det är ett internt och oerhört ironiskt skämt inom familjen. Det ska uttalas snääcks med den bästa amerikanska accenten du kan få till.

lördagssysslor

Behöver ta mig in till city för att hämta ett paket.
När jag beställde från H&M blev jag överlycklig för att hemleverans endast kostade 5 DKK mer än leverans till postkontor. Misslyckat nog missade jag brevbäraren, så nu får jag ändå hämta paketet på närmaste postkontor.
Därför behöver jag då cykla in till Bogense innan klockan 16:00. Tänker då också ta en avstickare till Netto för att inhandla snacks för första gången på två veckor! Rekord.

torktumlaren

Torktumlaren här är lite special.

På den hemma väljer man tid, jag brukar ta cirka 50 minuter. Vet visserligen inte om det är så på alla torktumlare hemma att man väljer tid, men det är iallafall det enda jag är van vid.

På denna danska torktumlare väljer man hur torr tvätten ska bli, allt efter fem olika alternativ:
rulltorrt
stryktorrt
lätt torrt
skåpstorrt
extra torrt

Den lilla tänkaren i mig börjar tänka. Hur torrt är "lätt torrt"? Är "skåpstorrt" samma torrhet man vill ha om kläderna ska vara i en låda? Hur torrt är egentligen "extra torrt"?

Ja, jag har mycket fritid.

den lilla nokianHär är alltså min danska lille mobil. Första gången jag fick den i min hand så ba "fuck". Den är ful, plastig och allmänt deppig.

Men så häromdagen, när jag var lite tidig till skolan för att hämta barnen, så tog jag fram denna lilla gråa grej och kollade igenom den. Hittade Snake! Oerhört tidsfördrivande spel! Mobilen steg lite i min aktning.

Och så igårkväll. Jag missade att gå till toaletten innan det blev kolmörkt. Skrev upp ficklampa på min inköpslista och suckade för mig själv. Funderade lite... Tog fram mobilen och se! Fann en ficklampa!

Mobilen är ännu ful, men den är bra ändå.


3 ämnen

Aha, har funderat länge och väl nu på vad jag ska skriva istället för dessa eviga temperaturinlägg (det är varmt nu). Så nu har jag tre ämnen som jag nog ska lyckas få till något med.

På återhörande!

you're always on my miiiind

Åh asså jag vet att alla inlägg handlar om hur kallt det är inne på mitt rum. Men det är inte direkt så att jag kan undgå att lägga märke till det när man tappar känseln i fötterna.
Ska städa mig varm nu... Kul.

dagens händelser

Elementen är av igen och med det är iskylan tillbaka.
Jag har just ätit en marshmallow (skumfidos på danska) stor som ett hus, mår illa och känner ett sockerlager på tänderna.
Tittar på the Dark Knight.
Har glömt bort koden till mitt dansk bankkort, hur lösa?

den där david guetta

Haha alltså...
Har funderat på vem den fule vite killen som alltid är med i David Guettas videos egentligen är. Och jag har undrat hur David Guetta kan se så olik ut i alla sina videos.
Och nu ba får jag veta att den fule vite killen med fett hår är David Guetta?!
Vilket skämt!
"David Guetta"
Varken namnet eller karriären passar en ful vit kille med fett hår?

svart vitt inget däremellan

Alltså ha ha.
Ha ha som i två mycket ironiska ha:n med långt mellanrum.
Föregående inlägg om iskylan på mitt rum, verkligen Robinson Nordic Version! Låg under en filt och var tvungen att hålla handen över näsan för att den var så kall.
När jag kom in nu efter att ha ätit födelsedagsmiddag så var mina element på.
Och därför... Jag dör typ nu. Av värme. Fucking bastu härinne. Anar huvudvärk efter en kvarts tid.
Ironiskt!

ali baba och de 40 rövarna

Det är riktigt rövväder här idag. Blåser så att man nästan faller omkull och regnar så att mina fönster läcker in.
Begrunda då det faktum att det var kallt på mitt rum innan rövvädret drog in. Hur kallt tror ni att det är nu?! Sjukt kallt!
Jag har ullsockar, dubbla tights och trippla tröjor.
Fryser ändå.
Och är hungrig.
Lite av min nya grej detta, att frysa och att vara hungrig.

little bror

Hannes håller på att installera en ny mikrofon till deras dator. Ser i kameran hur han kämpar med att sätta fast mikrofonen på sitt fäste. Det krånglar för honom.
Ellen "Är det svårt?"
Hannes "Nej! Det går bara inte..."
.....När man inte lyckas med något brukar det bero på att det är svårt, men visst, "det gick bara inte".

for the first time


crapet har lämnat sverigeNej! Jag brukar inte vara såhär guldlockig, men det har varit vilt fuktigt här idag.
Och nej! Jag brukar verkligen, verkligen inte matcha grått med grått men jag tog bara första bästa tröja för det är kallt här idag.
Men! Det är också en speciell dag. För Linnea M L har äntligen fått tummen ur och flyttat till London. Grattis/congratulations till henne! Lycka till/good luck med lägenhet, arbete och kompiskort.

Men glöm aldrig att jag ägde dig med 44 dagar.

Bör även tillägga att jag är extremt tacksam för de 44 dagarna. Hade inte pallat vara hemma och ta adjö idag. Se någon åka ut på sitt äventyr medan jag var kvar hemma. Eller överhuvudtaget vara ensam tonåring hemma.

Nåväl. Vi kan väl höras någongång innan jul. Om inte, så önskar jag mig hittills: mus+musmatta, box Heroes säsong 3, biljett till Romeo och Julia (musikal). Ok? Bra!

chamber of sssecrets

Innan när jag letade efter en pensel så öppnade jag en skåpslucka jag aldrig öppnat förut. Och vetni?! Innanför den fanns en trappa?! Ner till ett hemligt rum?!
Det är sant!!
Okej, troligtvis är rummet inte hemligt. Men känn förvåningen när man letar efter en pensel och finner en trappa.

hårt slit nästan i onödan

Tyckte jag var så äckligt duktig som målade fönsterlisterna idag. Kämpade så min nacke höll på att tacka för sig.
Men sen när jag skulle tvätta penslarna så visade det sig vara färg som inte gick bort med vatten, så jag har nu en vit vänsterhand. Den första kommentaren jag fick var: Det behövs en gång till. Och sen visade det sig att jag hade målat med fel färg på fel ställe.
Såhär i efterhand känner jag att lite med info hade varit bra. Istället för att få en färgburk och instruktionen "målarfärg till fönsterna".
NåväL. Ska hämta en macka nu och sen kolla på TV @ tv4play.

bra och billig present


nackspärr och fölsedag

Jag är riktigt seg idag. Vaknade och var benådad med någon slags nackspärr. Fast det gör inte ont i nacken utan mer i övergången mellan nacke och axlar. Denna värk gör att man blir jävligt stel, vilket gör att jag får ont i ryggen.
Så stora delar av mig känner smärta, därför har denna arbetsdag varit (och är) en plåga. Är tvungen att ta avslappningspauser i soffan mellan dammtorkningarna och dammsugningarna.
...... Åh gud. Stretchade just lite och plötsligt knakade det som om ett träd knäcktes från min nacke. Smärtsamt!
Annars så fyller pöjken år imon så jag ska göra hans present nu. Han tjatar varje dag om att spela Sims så han ska få biljetter till just detta. Typ "Spela 20 minuter" och "Spela 30 minuter". En regel är dock att han bara får använda en biljett om dagen. Jag är ingen martyr som gillar tanken på att se honom förstöra min dator...

dagens ridlektion

Jag är sjukt nöjd. Har ridit igen och det var askul idag. Western då ni vet. Hålla tyglarna med en hand, styra genom att lägga tygeln mot halsen, säga WOOOH och så vidare.

Och det var så Sjukt kul! Kändes så bra att få göra iordning hästen själv, rida ensam inne i ett fint ridhus, mysa med hästen efteråt, släppa ut henne i hagen och se henne springa iväg med flocken. Lyckades rida slalom i trav idag, och det är jag jävligt stolt över!

Säger tjejen som har ridit i 9 år.

Men bara engelsk ridning! Och det är skillnad, det ska ni alltid komma ihåg.

Och Vanja. Att den enda "ångesten" jag känt idag handlar om ett TV-program. Ja. Det beskriver hur enkelt och okomplicerat livet är här.
Och det är okej med brevet. Om jag så får en roman till jul så blir jag lika glad för det.


no good at saying sorry

Heeeh! Hade finbesök härinne förut. Liten bebbe som börjar spinna så fort man (jag?) lyfter upp henne. True love mellan oss alltså.
Och ja, det är så stekigt här idag att linne är en passande klädsel.

För övrigt så är jag astaggad inför Gossip Girls premiär ikväll! Om Chuck B är död så kommer jag nog sluta titta. Pallar inte äckel-Dan eller perfekte Nate. Vill ha Chuck. Chuck och Blair.

elevator love letter

Familjen är tydligen sjukt imponerade efter min promenad. Har tydligen gått aslångt enligt danska måttstockar. Ok...
Förresten så blir det numera spinnfest inne hos kattungarna så fort jag visar mig. Vill gärna tro att det beror på deras kärlek till mig. Det gör det såklart.
Det får mig att tänka på katten hemma. Mitt lilla kärleksknytt som jag inte längre minns hur det känns att hålla. Det är hemskt. Att jag inte kommer ihåg hur det känns att hålla det som jag allra helst höll för 42 dagar sedan.

slottet

Innan ni läser vill jag bara utfärda en varning, detta är mitt lantis-jag som skriver. Det jaget som går rätt ut i skogen med bara katten som sällskap och njuter av det.

 
Kom hem från min promme nu, och vilken promme sen. Inte varje dag man går på helt nya vägar som leder till sådana överraskningar. Istället för att följa min planerade rutt så gick jag in på en liten skogsväg. Och den var så fin!? Lagd av gamla kullerstenar och löpande genom lövskog?! Bästa tänkbara typ.

Så jag tänkte att den här vägen borde ju leda till något. Tittar upp mot himlen och ser ett slottstorn. Sant! Helt plötsligt stod jag utanför ett skitgammalt slott och ba okej... Till råga på allt vandrar det runt påfåglar runt mig? Inte så väldigt storslagen bild kanske men föreställ er att först gå längs en stor väg och stirra på döda grodor i vägrenen - sen befinna sig i en värld med slott, påfåglar, dammar, vattenfall, medeltida fängelsehålor med mera.

http://harridslevgaard.dk/

När jag kom hem nu så märkte jag dessutom att jag hade varit ute i en timme och gått utan att reflektera över tiden. Välkommet!

Och en annan parentes. På vägen till stan så passerar man ett ställe som heter Toftegården. Där finns bland annat Toftegårdens Dametøj (damkläder) och en slags verkstad. Grejen är att varje gång jag cyklar förbi där så är parkeringen smockfull? Blir lika fundersam var gång, kan inte fatta vad grejen med Toftegården är?

Men så idag, när jag gick förbi och inte cyklade i en jävla fart som jag vanligtsvis gör, så upptäckte jag en sak. I backspegeln på alla bilar hängde en prislapp. Jahaaaaa. Äntligen ro i själen.

katastrof

ÅH!
Ni som känner mig vet att jag är oerhört känslig för torrhet. Torrhet och typ, flagnande hud. Och nu är det katastrof! Jag flagnar på fingrarnas insida. Känner alltså den där riviga känslan av torr hud HELA tiden. Vill typ dö. Smörjer med lypsyl och ber till Gud typ.
Annars så kollade jag just på Biggest Loser... Ska gå ut med hunden nu.

sundae

Näe... Det är ännu en tråkig söndag som gäller alltså. Vet inte vad jag ska uppdatera er om... Så... Hejdå.

mail från "di gamle"

Har just fått mail från morfar. Blir typ lipig när han skriver om att jag ska stå på mig, om första frosten, om två kusiner (75-åringar) han snart ska träffa för första gången.
Att dessutom veta att jag för en gångs skull är släktens samtalsämne är också... Kul. När mamma inte behöver berätta något för sina syskon så vet man att budskapen jag mailar om förs vidare via mormors telefon.
Nu ska jag skypa med familjen och berätta om de senaste händelserna. Till exempel att vi var på westerntävlingar idag.

my back is Killing me

Vet inte vad jag ska ta mig till. Har varit vaken sedan klockan 7 bara för att jag har så äckligt ont i ryggen. Kan inte ligga på rygg, mage eller sida utan att ge upp efter 5 minuter. Kan inte heller ligga i soffan och kan knappt sitta.
Antar att det beror på min säng för jag brukar få ont i ryggen vid sängbyte. Men hur deppigt känns inte det? Sängen kommer inte bytas ut. Isåfall eventuellt madrassbyte men jag vet inte vad den nya madrassen skulle ha för egenskaper.
Sjukt jobbigt läge alltså.
Det gör inte ont när jag rör mig, och om jag byter läge så kan jag ha det nya i några minuter. Fast att böja sig åt sidan och fram och bak hela tiden ger troligen ett ganska kissinödigt/koncentrationssvårighetsaktigt intryck så det känns inte så lockande.

hönssoppa bland annat

Okej. Jag hade fel. Vi åkte ganska direkt efter förra inlägget, dessutom var det buffé så allt gick så fort som önskat.
Men omFG vilken matkoma jag är i nu. Mätt, svullen, huvudvärk, trött och ba en känsla av att hela jag är MAT. Skulle helst vilja borsta tänderna och sen lägga mig i sängen.
Vilket jag iochförsig kan göra. Det lilla probset är bara att min ork tryter till bara det. Orkar inte ens lyfta armarna från skrivbordet nu så när man ska skriva exempelvis ett y (inte så ofta men ändå) så måste jag sträcka ut handen så mycket som möjligt för att nå.
Får se hur detta löser sig.

utsvulten, starved

Var hungrig vid 15. Ville vänta med att äta tills jag var riktigt hungrig så att jag skulle klara mig till kvällen. Väntade. La mig i soffan för att kolla på Quantom of Solace. Blinkar hårt var tredje sekund. Går över till sängen. Sover till klockan 17:45. Nu är nu. Är så sjukt hungrig. Det finns ingen mat, bara några slags hembakade wienerbröd. Har redan ätit ett sådant. Hungern river i min kropp. Pappan säger "Ska vi äta nere vid hamnen ikväll? Det finns ju ingen mat hemma och jag orkar inte laga heller." Visst, visst, visst bara jag får mat.
Men vid närmare eftertanke. Är så jävla hungrig NU. Innan jag sätter en restauranggaffel i munnen kommer klockan vara minst 20.
Gud vare med mig.

15 maj 2000 - 15 mars 2010

   Igår när jag såg på TV så var det med en hund där, ganska oviktig karaktär i just den serien men en sak med den hunden träffade mig rakt i lillhjärtat. Han hade fått målarfärg på rumpan. En vit linje hade han råkat få ute på sin fluffiga rumpa vid ett oförsiktigt tillfälle.
   Och det påminde mig så sjukt mycket om Bella.   Hennes fluffiga och djupa päls. Den som söker han finner, hade man sökt i hennes päls så hade man troligen kunnat hitta små skatter.
   Jag minns hur jag brukade sätta lappen från äpplen mitt i hennes panna. Hur jag brukade ta en klänypa och sätta den i det långa håret från öronen.
   Jag ser framför mig när hon sprang, hur öronflikarna vippade som kjolen på ett litet flickebarn. Jag ser hur svansen svängde som en propeller när hon mötte oss på vår väg.   Hennes reaktion när man sa "Vem är det som kommer?!" eller "Åka bilen Bella? Åka bilen!". De där speciella ljuden och lätena som var naturliga tillsammans med henne men som andra hundar inte lyssnar till alls.   Lilla Bella, Balla, Nuppan, hynden, Tricki Woo. Jag undrar var din själ är nu.


idol igen

När ett gäng musikaliska personer träffas finns det alltid risk för att det ska uppstå ett såntdär överdrivet och jättespontant musikframträdande. Typ någon som säger bam bam bam och någon som säger di di DI di di DI och så vidare. Eller så finns det risk för att alla överhuvudtaget plötsligt förenas i sång.
Detta tänker jag på när kameran virvlar över kön till Idol. Hur dessa spontana framträdanden (lyckligtvis) uteblir.
Varför?
För att merparten i dessa köer inte är musikaliska.

Nedan presenteras det roligaste klippet hittills. Patrik Eriksson sjunger Justin Biebers baby. Observera den ack så önskade med ack så uteblivna likheten mellan Patte och Jusse.


jobbigt

Hej.
Alltså jag har skrivit en lista som ligger här bredvid på fyra saker jag ska blogga om. Ändå sitter jag här och liksom... Får inte ut det. Som om man är hård i magen.
Måhända krävs det en sådan här lite mjukisstart först.
Iallafall så var jag ensam med barnen igår igen. Mamman är iväg på westerntävlingar och pappan arbetade sent. Det var en jobbig dag. Mestadels handlade det om sonens totala ovilja att städa efter sig. Och det går inte riktigt ihop med att han alltid vill leka i köket.
Först gjorde han björnbärssmoothie. Den blev inte god dock så han lät det stå. Och så skulle han äta, efter det länmnade han tallriken på bordet och påläggen framme. Här fick jag skälla ut honom första gången, efter att han hade "städat" fick jag städa köket för andra gången den dagen.
Sen ville han göra chokladmjölk. Jag sa att han inte fick eftersom han aldrig städar efter sig. Efter två samtal till hans pappa hade han dock lyckats tjata till sig att få göra chokladmjölk, på villkoret att han lovade städa efter sig.
Jag gick ut till mitt rum. Kommer in en halvtimme senare.
Gaslågan brinner, oboy och mjölk står framme, tio skedar och åtta andra köksredskap ligger utspridda över hela köket med oboyfläckar under sig, hushållspapper ligger slängt överallt.
Ungefär här höll jag på att dö.
Kan någon förklara hur man ska hantera sådana situationer? Om det finns något "hot" som verkligen får ett barn att göra vad det har lovat?

samvetstest

Gillar när man sätter på ett program via internet, ungefär som nu när jag satte på Kungarna av Tylösand, och det visar sig vara 18-årsgräns på programmet. Så kommer det upp en liten ruta:
Man måste vara över 18 år för att se detta program, är du över 18?
Ja Nej
Så skulle man kryssa.
Och jag känner bara... Den 17åring som sitter där och ba "AJDÅ. Det blir inget program på mig eftersom jag är under 18." Den 17åringen... Kommer inte klara sig långt här i livet.

flikmästare

Har fem flikar uppe.
1. cucirca.com, ser på Grey's Anatomy
2. aftonbladet.se, ser på Schulman Show
3. kanal5play.se, väntar på Kungarna av Tylösand
4. tv4play.se, ser på Idol
5. blogg.se
Känner mig som en riktigt gambler. Påminner mig om när jag läste fyra böcker samtidigt en gång. Vilket fall! Från litteraturens bildande famn till skräp-TV.

min favorit


SJUKT jobbigt jobb

Okej, idag ska jag ta tag i the hard work. Städningen som lämnar mig utslagen i en soffa likt en blöt trasa efteråt. Jag ska tvätta golvet på ovanvåningen. Trägolv som ska skrubbas med en borste.
Hör av mig senare om jag inte får ryggskott och slutar mitt liv skrubbandes ett trägolv.

auld lang syne

Lyssnar på nyårslåten från Sex and the City. Ni vet när Carrie tar sin päls och sin paljettmössa och trippar hem till Miranda på nyårsaftons afton. Äh, jag kan lika gärna länka. Mairi Campbell – Auld Lang Syne


harry P

Jag och Hannes skypar samtidigt som Hannes kollar på ett klipp från någon Harry Potterfilm.
H - Det skulle va coolt att träffa honom på riktigt...
E - Vem? Harry Potter eller han som spelar honom?
H - Han som spelar honom... David...
E - Daniel Radcliffe?
H - Aa...
E - HAHA varför då?!
H - Nämen coolt ba... Jag kan nog va alla heter... E-e-e-emma W-w-www... Wat-wats-watson. Och R-r-r-r-rrrr-rupett eller något.
Han stammar alltså inte, har bara lite probs med det engelska uttalet. Men han vill iallafall träffa Daniel R. 

Det är nog för övrigt få som är så fulsnygga som just Daniel R.

Gud vad jag längtar efter...

Puh, är helt slut efter att ha lagat middag. Är illröd och kokhet i ansiktet efter att ha hängt över spisen och inne i ugnen. Men slut tog maten än en gång efter mitt freestylande med exempelvis den aldrig svikande ostsåsen.
Gud vad jag längtar efter att vara student. Laga ett storkok på söndagen och sen packa matlådor. Härligt med matlådor som då alltid kommer innehålla god och önskvärd mat! Till exempel wook. Den är nummer två på listan över "Gud vad jag längtar efter..."
Nummer 3 är: vaniljyoghurt, här finns bara med fruktsmak
4: Keso
5: Leverpastej
6: Honung
7: Kaviar
8: Lys Melk
Men överst borde egentligen stå Mammas Mat. Och allra, allra överst borde stå: Familjen, Linus och det sociala umgänget, alltså mina fRiEndSSSss**

att dagligen träna sitt tålamod

Känner mig som en nyvaken baby. Har legat i koma i soffan ett tag efter en SJUK cykeltur. Fattar inte hur det kan vara motvind vilken riktning man än kör i?!
Dessutom var jag tvungen att djupandas innan för att samla krafter. Sonen hade fått tillåtelse att göra en smoothie OM han LOVADE att städa efter sig. Jag tvingade honom att se mig i ögonen och säga "Jag LOVAR att röja upp ALLT efter mig."
När det väl var dags att städa så "orkade" han inte. HEHEHE jag blir så irriterad då att jag knappt överlever. Men städade gjorde han tillslut, här slipper ingen undan! Dessutom tappade han en skål med äggskal på golvet så han fick till och med hämta dammsugaren.

en arbetsam tisdag

Gissa vad. Måste cykla in till stan idag igen. För att köpa 500 g köttfärs samt så mycket kattmat jag kan bära. Det låter väl som en fin sysselsättning? Ska ta med en bag (alltså uttala det på english) så jag slipper lasta plastkassar på cykeln, känns lite osäkert.
Tidigare idag har jag: tömt diskmaskinen, tömt diskbänken, torkat av skåp och bänkytor, skrubbat diskhon, torkat damm i sex rum, dammsugit sex rum samt tvättat golvet i två rum. Inte illa va? Och klockan är endast 11. Flitig tjej det här!
Vädret är återgien skitsvårt att klä sig till. Gråa moln men stekvarmt. Regnjacka eller inte? Jeans/tights/shorts? Fett svårt! Svåraste på hela dagen.

masterchief

Imorgon ska jag laga middag igen. Letar på arla.se och hittar "Gratinerad köttfärspasta". Asbra. Enkelt. Ostsåsen gör jobbet.
Kul att läsa några av de 73 (!) kommentarerna som denna maträtt fått.
"Perfekt för den småstressade småbarnsföräldern!"
Eller hur, snabbt och enkelt och inga konstiga kryddor. Men sen läser man sånhär kommentar:
"Riktigt gott! Vi lagade den till min 50årsdag!"
Okeeej... Här har vi lite annorlunda matpreferenser.

värsta viktiga updaten

Har lite ångest här borta! Känner mig som en tönt. Och det är inte så kul.
Iallafall.
Har börjat skriva på en roman idag.
Haha.
Det är sant.
Hm.

försovning nr. 1

Jag försov mig idag! Vaknade med ett ryck 35 minuter efter att jag brukar stiga upp. Katastrof. Sprang upp ur sängen, bytte om och sprang in i huset, gjorde matlåda, ropade på barnen som tack och LOV redan hade gått upp, satte i linser och cyklade sen till skolan.
Väl hemma igen satte jag mig på en stol och vaknade. Alltså gick igenom den där fasen man annars brukar hinna med i sängen innan man tar steget upp från den.
Nu funderar jag på dagens klädval. Det är dagens svåraste beslut. Skitjobbigt väder här dessutom, för varmt för jeans för kallt för shorts. Perfa med tights men de är skitiga, alldeles för skitiga.
Så nu har jag stått och hållt på med kläderna i en halvtimme. Slutgiltiga valet är en kombo jag aldrig har haft på mig innan men som känns helt okej.

problem på toaletten

Var just inne och gjorde "kvällstoalett". Tycker det är ganska långtråkig syssla, så jag tog till mitt vanliga trick för att snabba upp det lite.
Borsta tänderna och gå på toa samtidigt! Tar tandborsten, sätter sig på toan, blir klar på toan, sen är det lagom att spotta för första gången, så borstar man lite til och sen är man klar. Och har sparat in tiden från ett helt toabesök! Bra va?
Men idag blev det lite dumt. Skulle precis avsluta toadelen när jag märkte att jag behövde göra nummer 2 också. Ajdå. Brukar inte bajsa på kvällarna, det brukar ske runt lunchtid. Men iallafall, fick därför snällt sitta kvar på toan med munnen full av skum och tandborste. Inte medräknat i den annars så välfungerande planen! Och fyfan vad det sved. I munnen alltså. Av flourskummet. Blev helt tårögd och började nästan dregla ut skummet.
Kastade mig mot handfatet när jag var klar med toan och kräktes nästan.

Nu är min tunga helt öm som efter en brännskada.

Inte okej!

äntligen candy

Mmm vilken gottegris jag är. Köpte en tvåhundragrammare Marabou idag för 18 kr DKK! Är lika med cirka 22 SEK!
Det slår mig nu att jag inte vet om det är billigt eller inte, har aldrig tidigare köpt en tvåhundragrammare. Min mor/mitt samvete har aldrig tidigare tillåtit det.
Köpte även mitt andra favoritgodis (efter LysMelk), aka Pariser Linser. Små ovala grejer som är antingen rosa, lila eller vita och innehåller choklad och mint.
Så här sitter jag nu och käkar just de där linserna. Ibland tuggar jag dem hela, ibland smälter jag dem, ibland biter jag bort chokladen och så vidare.
Jag är en så fantasifull tjej!Funderar också när familjen kan tänkas svara på skype. Är man inte vid datorn så ska man ju för fan ändra sin onlinestatus?!?!

planerar för utflykt

Ok. Cyklar in till stan nu. Netto har öppet till 17. Ska köpa godis. Mängder av godis. Mina händer är just nu så iskalla att jag knappt kan koordinera dem. Lite lila är de till och med.
Vill ni känna mitt humör, lyssna på min just nu spelandes spellista på spotify: instrumental (nästan)

har haft samma uttryck i ansiktet sen jag vaknade

Jag blev visslad på innan. Inte visslad på för att jag var attraktiv. Nej, visslad på för att det var mat. Som en hund. Kändes skitdumt. Vägrade acceptera att det verkligen var på det viset, så jag väntade tills någon kom och hämtade mig personligen.
Väldigt segt här på helgerna. Vardagarna går stört fort, helgerna äckligt långsamt. Undrar vad kompissssarna hemma gör medan jag går och lägger mig 23 en lördagskväll för att jag är helt förbi av trötthet. Längtar efter att gå på stan, klä upp mig, föra intressanta samtal, umgås.
1 månad och 3 dagar kvar tills jag träffar vissa väl valda personer i Köpenhamn för att under två dagar göra det, alltså det jag nyss skrev. Tänker på de två dagarna hela tiden typ. Ser VERKLIGEN fram emot att vara tonåring i storstad.
För just nu, nu suger det att vara tonåring mitt i ödelandet.

visste du...

att jag vill ha en godisbit eller två eller tvåhundra
att jag har träningsvärk i axlarna sen ridningen igår
att jag lyssnar mycket på dansk obegriplig radio
att jag funderar på om jag ska spela Sims eller gå på toa först
att jag pratar låtsasdanska, alltså svenska ord med danskt uttal
att jag inte gillar temperaturen härinne
att jag avskyr när folk snackar för mycket utan att lyssna tillbaka 
att kärlek är inte här
att jag gillar att städa toaletter 
att jag alltid kommer att göra mitt bästa för att få alla att trivas
att jag är förälskad i Alex Karev in Grey's Anatomy
att sist jag grät den 22 augusti
att min mobiltelefon är två stycken numer
att när jag vaknar på morgonen fryser jag som en jude
att innan jag går och lägger mig måste jag släcka lampan som är 5 cm för långt bort från sängen för att man ska nå den på ett bekvämt sätt
att jag just nu tänker på vad TV-programmet i bakgrunden egentligen handlar om
att i morgon kommer jag städa toalett!! glad tjej
att jag hoppas det blir god mat ikväll
att jag verkligen vill äta kyckling snart, har gjort det EN gång sen jag kom hit!! EN gång!

söndagsproblem

Har alltid undrat när man slutar njuta av att sova länge. Mm, den tidpunkten har jag tydligen nått.

Vaknade 8 och var klarvaken. Knep ihop ögonen och låg kvar till 10. Nu har jag ont i ryggen och ont i huvudet. Som ett straff för att jag inte gick upp "när jag borde". Alltså - borde jag gå upp klockan 8!? Jag klarar inte den tanken. Har inte sovit normallänge (11) sen jag bodde hemma.

Idag måste jag städa mitt rum. Det ligger halmbitar överallt. Och det är två skoavtryck mitt på golvet från mina ridboots. Sen ska jag nog eventuellt cykla in till stan idag också. Behöver lite luftombyte.


min nya favorit

Jag vill bli först bli man, och sedan bög så att jag kan inleda ett förhållande med denne herre: http://nojesguiden.se/blogs/frans-strandberg
Är det okej med alla? Bra!

rise up

När jag snyter mig kommer det ut svart snor. Det är alltså ganska dammigt ute heeh

westerngirl

Nu har jag ridit western for the first time haha. Det var både lätt och svårt. Mest svårt. Men roligt! Riktigt roligt! Kommer få göra det mycket framöver tror jag. Ett av stona som går med föl just nu ska komma igång, så henne kommer jag ah till mitt förfogande.
Jobbigt bara att man är så van vid engelsk ridning, så i stressade situationer (till exempel när jag efter påtryckningar började galoppera okontrollerat våldsamt) tar man till de engelska hjälperna som oftast är helt fel. När hon galopperade och jag skulle stanna genom att luta mig bakåt, ta fram benen och säga woooh så var jag dessutom livrädd för att hon skulle göra en såndär tvärnit. Kände att jag inte riktigt skulle bevara sadelkontakten om det skulle inträffa.
Just nu håller stallet på att högtryckstvättas, funderar på att gå ut och erbjuda min hjälp. Självklart kan man tycka, men jag är 1. dålig på danska och 2. dålig på kroppsarbete så risken är stor att jag kommer göra mer dumheter en nytta.
Jag håller mig till att diska ur kattmatsskålarna, det är mer min grej.

tvångstankar

Inne i mitt rum är det alltså kallt. Jag fryser som en babykänguru utan kängurupung. Särskilt på morgonen runt klockan kvart i sju när det är dags att stiga upp. Jag sover med långbyxor, långärmat och strumper.

Mm men varför inte sätta på elementen då?

Det går faktiskt inte, för jag har tvångstankar.

Jag tänker såhär: Om jag sätter på elementen nu, hur ska jag då göra när det blir riktigt kallt?
Och såhär: När jag ligger i en soffa och tänker fy vad skönt! så blir jag genast lite orolig, för om jag ligger skönt då, hur ska jag då ligga när jag vill ligga riktigt skönt?
Och såhär: När man har lite svårt för att höra ljudet från datorn, så vill jag inte gärna utnyttja hela ljudkapaciteten. För, när man vill ha riktigt högt ljud, hur ska man göra då?

Vet inte riktigt om mitt problem framgår, men jag lovar att detta inte är överdrift.

En annan tvångstanke jag har är "Sista Tuggan". Den går ut på att sista tuggan måste bli perfekt. Typ om man äter middag, så planerar jag i förväg så att den sista tuggan ska bli en perfekt kombo mellan alla delar på tallriken. Eller om jag äter en kaka, så är jag noga med att efter sista tuggan så ska det finnas en exakt proportionerlig mängd mjölk kvar i mitt glas. Tre klunkar ungefär brukar vara lagom. Då kan det hända att jag innan sista tuggan måste hälla i mig nästan hela glaset, bara för att få den där exakta mängden efter sista tuggan.

Det här är, 10 fingrar på Bibeln, inte heller överdrift.


alternativ

Blev väckt halv nio. Men frukost innan nio en helgmorgon är inte okej enligt mig så jag somnade igen. När jag väl gick upp låg det en tidning med fastighetsannonser på min plats. Blev så glad! Älskar att läsa fastighetsannonser, vilket vi har pratat om här, så idag fick jag alltså en 100 sidor tjock tidning med enbart hus. Dessutom fanns det nybakade frallor till frukost.
Nu sitter jag inne på mitt rum och tänker över mina alternativ.
1. Härinne. Men det är riktigt kallt härinne, riktigt, riktigt kallt. Men ganska roligt. Jag har ju dator och TV och sånt här.
2. I stallet med kattungar. Kallaste stället av alla. Kallaste men roligaste.
3. Utomhus. Varmaste stället, men också tråkigaste.
4. I köket. Troligen ganska varmt också eftersom solen ligger på där. Och därinne har jag min tidning.

s k i t

Åh. Klockan är 22:15, i min kropp känns det som om den är 02:15 minst. Är helt off. Jag ville veeeerkligen se den filmen. Men näe, även denna gång kommer jag missa slutet. Deppigt! Men sant.
Det ryktas om att jag ska prova på western i helgen. Är lite nervis för det.
Funderar på att somna i soffan ikväll.
Är så trött att jag inte kan få något mer sammanhang än såhär.
hejdå

wow WOW WOOOW

AAAAAAAA.
 
Är assugen på att se på TV, surfar (haha lol fånigt uttryck) därför in på dr.dk (ungefär som svt.se) för att kolla kvällens utbud. Och 20 sekunder senare dör jag typ?!Ikväll visar TV2 Enemy at the Gates!!! Detta är alldeles oerhört! Den där filmen har jag börjat se tre gånger och tänkt fyfan alltså, denna film är fett bra. Men! Jag har aldrig lyckats se den färdigt!! Ikväll har jag världens chans!

Nackdelar: engelska och ryska med dansk undertext, tidpunkterna 231.05-01:15
Fördelar: SKA se slutet - viljan, Jude Law

there's no "I" in team

Nämn något som gjorde dig glad igår: Pöjken skrev: jeg ælsker ellen på min whiteboardtavla
Vad gjorde du kl. 8.00 i morse: Matade katterna
Vad gjorde du för 15 min sedan: Konstaterade att intet nytt hade skett på facebook
Det sista du sa högt: Heeeeeiiiiiii
Det senaste någon sa till dig: Mjau
Vad har du druckit idag: Oboy och mælk
Vad var det senaste du åt: Plommon, fick allergisk reaktion i form av hjärtkramp, livet små oväntade händelser!
Vad var det senaste du köpte: Mat
Vad är det för färg på din ytterdörr: Vit
Vad är det för väder hos dig nu: 17 grader och halvmulet
Godaste glassmaken: Är inte så förtjust i glass
Tror du på kärlek vid första ögonkastet: Nja, snarare på attraktion
Sover du tungt: Njet, vaknar av att någon tittar på mig
Drömmer du mardrömmar: Drömde en förra veckan om att papi blev dödad av björnar
Trivs du med ditt jobb: Jao
Favoritklädsel: För tillfället är jag mest bekväm med min grå skjorta, men det är kattmat på den nu så jag är lite lessen
Favoritlåt just nu: Den där fuck you låten några inlägg ner
Vad ser du om du tittar till höger: Flugmaskinen
Vad gör dig glad just nu: Något som inte gör mig glad är att det är fruktklet på mitt skrivbord
Vad ska du göra härnäst: Hoppas på käk snart
Höger eller vänsterhänt: Höger
Humör just nu: Något uttråkad, något hungrig
Favoritgodis: Lys Melk
Kläder just nu: Strumper, tights, linnen, hood
Sommarplaner: Sjukt deppig tanke! Sommaren 2011?
Hur många kuddar sover du med: 2
Spelar du något instrument: Nej
Morgon- eller nattmänniska: Natt
Vad är viktigast för dig: Familjen och lyckan
Är du kittlig: Aa fast på hemligt ställe
Snarkar du: Nej, gnisslar tänder is the shit
Stjärntecken: Firre
Äckligaste insekten: Maskar, även om det inte är en insekt
Längtar du mest efter just nu: Familjen, kompisarna och Linus

fredag2

   Seeeg dag.
   Pannkaka med nutella var sjukt gott. Men jag kom att tänka på världens godaste crêpe (pannkaka fylld med nutella, chokladcrisp, chokladsås och grädde) som jag åt i Ayia Napa, så det blev lite smolk i den annars så kalorifyllda bägaren. Lovade iallafall mig själv att någon gång ska jag bo ensam, gå upp när jag vaknar, steka ett lass pannkakor och sen äta det där hela dagen.
   Läste ut min sista bok innan för övrigt. Åtta stycken avklarade på en månad. Har visserligen med mig fler men det är typ Twilightserien, Snabba Cash och sånna som jag kan utantill. Sånna som man slår upp i mitten och börjar läsa.   Eller heh, det kanske bara är jag som har sånna relationer med böcker...

fredag

Idag handlar min arbetsdag om en sak: pannkaka med nutella. Otippat! Men sant.
Jag har nämligen bestämt att jag ska äta det idag, innan klockan 12:00. Det innebar att jag åt tidig frukost så att jag skulle bli hungrig, jag sparade en lagom bit i min bok så att jag kan läsa samtidigt. Jag har dessutom planerat in att jag ska cykla en omväg för att slippa skuldkänslor, så jag ska cykla klockan 12 istället för 12:25. Och så sparar jag diskmaskinen odiskad så att min chokladkletiga tallrik kan sättas in där sen.
Idag ska jag förresten städa toa2. Jag har sparat den till idag eftersom det är fredag och eftersom det är mitt favoritrum att städa.
Varför? För att det alltid är skitigt därinne. Dessutom älskar jag att använda produkter och det får man verkligen göra inne i badrum. Froggy WC-rens till toan, AJAX glas till spegel, glasdörrar och fönster, AJAX badrum (kalkfjernede) till badkar, handfat och toa, såpaspån till golvet.
Annars så... Sitter jag och dansar till låten i föregående inlägg nu.

fuck you

Snoozar från 06:15 till 06:42. Sätter mig upp. Stretchar. Kliver ur sängen. Sätter på radion. Den här låten spelas.OH YEAH!!

Har just använt all styrka till att försök...

Har just använt all styrka till att försöka låsa min cpdörr. Är helt utslagen. Saknar att shotta vodka/tequila/sambucca med ayiabränna/balklänning/studentmössa


farfar

Min farfar begravs idag.

Han dog den 22 augusti.

Jag valde att inte åka hem som ni förstår. Dels för att jag verkligen inte vill åka hem överhuvudtaget, men också för att första hemresan ska vara något man ser fram emot. Inte en hemresa för att gråta och se alla andra gråta. Det var vad jag tänkte, och när hela familjen höll med så stannade jag här.

Och när man tänker efter, då känns det fint att mitt sista minne av farfar är när han går på vår grusväg med sin rullator. Och det känns fint att han fick dö i sitt hem, på de marker han har känt sedan barnsben.

Men ändå. Han begravs idag. Och även om det sker 456 km bort så är en del av mig inne i kyrkan.

kväll på landet

Åh min gud, oh my god, oh mon dieu. Har just suttit vet inte hur länge ute hos den lille kattungen för att göra den mer tam. Hade jag inte skolios innan så har jag det nu... Min rygg känns som en parentes. Men när kattungen till slut gav efter och började leka med min arm så förvandlades ändå hela mitt inre till glädje, skolios till trots.

På tal om parentes där innan förresten. Jag minns när vi hade diktamen i kanske fyran? Jag blev förhörd av mamma och skrev de meningar hon läste. Så läste hon:
"Inom parentes..."
What the fuck?! Hade jag tänkt om det hade varit 2010 men det var det inte då så jag tänkte väl eh va? Det ordet hade jag aldrig hört förut.
"Hur stavas det?!" svarade jag alltså.
Hehe.

Nu kom det en främmande bil hit, späNNANDE!!! Vem kan det vaaa...

dagens ordvits @ facebook

Samisk brevbärare: post it-lapp.

Så var det knegaren på fabriken som arbetade non-stop tills han var tvungen att ta en dajm-out.

Alla vet väl att Lejonkungen sover i Simbassäng?

Vad blir smart arab baklänges? Bara trams.

lär dig tala som folk

Sonen blev lovad glass om han var snäll och städade sitt rum ordentligt. Sonen var inte snäll. Sonen blev varnad. Sonen var inte snäll. Sonen får ingen glass.
Och nu är han skitarg för det.
Då spelar han ut sitt triumfkort, ett litet trick som han tror sig besitta.
Han säger såhär, fast på danska då:
- Snällaaa, kan jag inte få en glass?
Så säger jag nej.
Då börjar han gapskratta.
- Alltså får jag en glass! För jag sa om jag INTE får en glass och då sa du nej!
Och ungefär här känner jag att även om han var svensk så skulle jag inte ge mig in på att förklara denna grammatiska regel för honom.
Jag bara suckar och skakar på huvudet medan han fortsätter.
- Jag lyckas lura riktigt många med det tricket alltså. Alla jag säger det till går på det!
Och inom mig sjunger en ilsken kör: duuu haaaaar feeeel duuu haaaar feeeeel...

hej dalkulla

Här ser ni den enda vetiga lösningen på mitt hårproblem. Sådana här små fula dalkullabollar får man ha tills håret är torrt. Känner mig som en riktig TÖNT. Men det är värt att slippa irritation medan håret är vått och sen få lockigt svall när det är torrt.
Ska dock cykla till skolan snart för att hämta sonen. Vill inte att folk ska tro att jag är seriös med detta håret? Typ dagens frisyr. Tror inte det... 

På tal om dagens frisyr förresten. Minns en gång i femman när ett flickebarn tog det begreppet ett steg för långt. Dagens frisyr var: en fläta på ena sidan och en tofs på den andra. Det var inte okej nånstans.

Sådär ljust är det förresten inte här inne. Ser lite ut som om man är i en drömvärld. Som den världen Bruce är i när han blir Den Allsmäktige.


slappz0r

För tillfället handlar alltför många procent av mitt liv om Zumba. Såndär fitnessdans eller vad det nu är.
Har jag börjat på Zumba? NEJ!
Men av någon outgrundlig anledning så läser jag om Zumba överfuckingallt. Reklam på blogg.se, i Vänneravsnitt, på facebook, annons i lokaltidningen JAG HAR TILL OCH MED DRÖMT OM ZUMBA?!?!
Kan någon vara vänlig att uppdatera mig om när Zumba plötsligt gick om fotboll och blev den världsledande sporten? Tack.
Annars så... Hade jag ganska lite städning nu på förmiddagen för jag och pöjken ska städa hans rum i eftermiddag. Därför passade jag på att götta lite framför TV:n när Linas Kvällsbok visades på SF-kanalen. En film som för övrigt hade mycket mer att hämta från boken. Världshistoriens misstag att sätta Mylaine Hedreul aka Steffi på huvudrollen. Hon har sett likadan ut sen En Ö i Havet från 2002.

RSS 2.0